SUA și Occidentul au gândit lovitura de grație pentru Putin: I-au blocat ultima mutare

14 Oct. 2022, 13:09
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
14 Oct. 2022, 13:09 // Actual //  Lupu Eduard

Analiștii susțin că în acest moment războiul din Ucraina a intrat într-o nouă fază, iar Statele Unite și Occidentul au pregătit lovitura de grație pentru Vladimir Putin: i-au blocat pur și simplu ultima mutare. Președintele rus nu mai are posibilitatea de a ieși singur din război și are nevoie de Vest pentru a crea o altă narațiune în Rusia și de a supraviețui politic, scrie ziare.com.

Cum suntem destul de aproape de similara criză a rachetelor URSS-ului din Cuba, din octombrie 1962, când dialogul dintre John F. Kennedy și Nikita Hrușciov a rezolvat conflictul, acum Occidentul i-a blocat comunicarea lui Putin cu Vestul și posibilitatea unei eventuale negocieri de ieșire din războiul din Ucraina, potrivit unei analize din Bloomberg.

În urmă cu câteva zile, președintele american Joe Biden, aflat într-o campanie de strângere de fonduri din SUA, și-a exprimat nedumerirea care se află în mintea multor oameni, în prezent: ”Încercăm să ne dăm seama, care este calea de ieșire (din război-n.a.) a lui Putin? Unde se va opri? Unde va găsi o cale de ieșire?”

Această întrebare privitoare la Vladimir Putin răsună pe toate culoarele puterii ale întregii alianțe occidentale și din toată lumea. Nici măcar Beijing-ul și New Delhi nu vor ca Kremlinul să folosească armele nucleare în războiul său împotriva Ucrainei.

O așa-numită lovitură nucleară ”limitată” a lui Putin ar putea, cum a avertizat Biden, să scape de sub control situația și ea ar escalada într-un adevărat Armaghedon.

Ultima data când lumea a contemplat serios acest scenariu cel mai întunecat a fost criza rachetelor sovietice din Cuba, în octombrie 1962, în urmă cu exact 60 de ani. În acel moment, liderii de la Washington și Moscova au găsit o cale de ieșire, sub forma unui acord secret, care a ieșit la iveală mult mai târziu: retragerea rachetelor URSS-ului din Cuba, contra similara mutare a SUA, a ogivelor din Turcia.

Unii experți, precum Timothy Snyder de la Universitatea Yale, consideră că această obsesie a Occidentului de a-i furniza lui Putin căi de ieșire din război este una ”profund perversă”.

Putin ”nu are nevoie de ajutorul nostru în lumea reală pentru a crea ficțiuni liniștitoare pentru ruși. El face asta de 20 de ani, fără ajutorul nostru”, controlând mass-media rusă și creând o realitate virtuală, în care are întotdeauna o cale de ieșire.

Realitatea Live

23 Iun. 2024, 09:06
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
23 Iun. 2024, 09:06 // Actual //  Lupu Eduard

Maria Căpâlnaș, o femeie din România, deține o colecție impresionantă de mașini de lux în garajul său, printre care se află și un Rolls Royce Cullinan roz, unic în țară. Această bijuterie pe patru roți a fost un cadou de la soțul ei, Don Pedro, un cunoscut dezvoltator imobiliar. Cei doi s-au căsătorit anul trecut și au împreună o fetiță, moment în care Maria a primit acest cadou în valoare de jumătate de milion de euro.

Pe lângă Rolls Royce Cullinan, Maria Căpâlnaș mai deține un Rolls Royce Ghost, evaluat la 350.000 de euro. Garajul său este completat de două Bentley-uri: un Bentley Bentayga în valoare de 250.000 de euro și un Bentley Continental cu același preț. Deși aceste mașini sunt de obicei conduse de șoferi profesioniști, Maria preferă să fie la volan, bucurându-se de fiecare călătorie.

Pe lângă pasiunea pentru mașini, Maria Căpâlnaș are și o colecție impresionantă de genți de lux. Se estimează că valoarea întregii colecții de genți depășește 1,5 milioane de euro, cu piese individuale ce ajung la prețuri de 100.000 de euro.

Don Pedro, soțul Mariei, are 63 de ani și este unul dintre cei mai potenți oameni de afaceri din București, fiind responsabil pentru construirea a peste 10.000 de apartamente. Generozitatea și succesul său în afaceri se reflectă în stilul de viață opulent al soției sale, Maria Căpâlnaș.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău