Startupul care aduce inovația în transportul feroviar. A fost fondat de trei foști ingineri SpaceX

21 Ian. 2022, 11:11
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
21 Ian. 2022, 11:11 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Parallel Systems, o companie fondată de trei foști ingineri SpaceX pentru a construi sisteme autonome vehicule feroviare electrice cu baterie, au ieșit miercuri din modul stealth cu o mărire de 49,55 milioane de dolari din Seria A.

Modul Stealth este o strategie de afaceri IT în care software-ul, hardware-ul sau un produs / serviciu IT sunt intenționat ascunși de piață, concurenți sau publicul larg până la o dată predefinită sau de finalizare.

Compania lucrează pentru a crea o rețea de transport de marfă mai eficientă, decarbonizată, care să curgă peste infrastructura feroviară existentă.

Potrivit fondatorului și șefului startup-ului Matt Soule (Matt Soule), livrarea de mărfuri cu trenul consumă de patru ori mai puțină energie decât un camion, dar datorită arhitecturii transportului feroviar, există unele limitări în operarea unor astfel de soluții. . Noua propunere va scăpa de multe dintre problemele tipice căilor ferate. În plus, trecerea de la motorină la electricitate va reduce emisiile de gaze cu efect de seră în atmosferă.

Arhitectura vehiculelor feroviare a startup-ului își propune să rezolve câteva probleme: emisiile de carbon în transportul de marfă, constrângerile lanțului de aprovizionare ale camioanelor și limitele transportului feroviar de marfă.

După colectarea fondurilor necesare, va construi o flotă de platforme electrice, va testa și va angaja mai mulți angajați. În prezent, angajează ingineri de la Google, Tesla și Uber. Primele teste ale platformei au avut deja loc pe o linie de cale ferată izolată din Los Angeles.

Realitatea Live

01 Iul. 2022, 13:29
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
01 Iul. 2022, 13:29 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a afișat prețurile la carburanți: benzină și motorină pentru weekend, 2-4 iulie 2022. Atât prețul la motorină, dar și la benzină continuă să scadă.

Potrivit informațiilor, benzina se ieftinește cu 9 bani, iar motorina se ieftinește cu 35 bani. Astfel, în weekend, un litru de benzină va costa 32,83 lei, iar unul de motorină va putea fi cumpărat cu 31,58.

De menționat că, de la 1 septembrie 2021 au intrat în vigoare modificările la legea produselor petroliere, iar ANRE stabilește prețurile plafon pentru benzina cu cifra octanică 95 și pentru motorină.

Prețurile maxime de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard se stabilesc de către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică în baza Metodologiei de calcul și aplicare a prețurilor la produsele petroliere.

De asemenea, reamintim că s-a majorat și tariful pentru transportul public. Astfel, din 1 iulie, o călătorie cu autobuzul sau troleibuzul va costa 6 lei.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău