Supărări la nivel diplomatic! Moldova Business Week 2022 a aruncat peste bord Asociația Investitorilor Români

16 Sept. 2022, 16:25
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
16 Sept. 2022, 16:25 // Actual //  Lupu Eduard

Zilele dedicate cooperării economice și promovării businessului continuă la Chișinău: în discuțiile de azi cu reprezentanții de la Asociația Investitorilor din România în Republica Moldova (AIR) am abordat oportunitățile de afaceri din Republica Moldova, provocările cu care se confrunta investitorii romîni, dar și beneficiile aduse de companiile din România pe piața forței de muncă din Republica Moldova și în fiecare comunitate în care acestea își desfășoară activitatea, se arată în mesajul ambasadorului român la Chișinău, Cristian-Leon Țurcanu.

Diplomatul se arată indignat că AIR nu este parte din Moldova Business Week 2022, eveniment de anvergură dedicat afacerilor, în condițiile în care investițiile directe ale celor 30 de membri AIR  reprezintă peste 54% din investițiile străine directe din Republica Moldova din ultimii 10 ani.

Companiile din România prezente în Republica Moldova au creat peste 10.000 de locuri de munca și au o cifra de afaceri totală de aproape 1 miliard de euro. Doar capitalul social cumulat al celor trei bănci comerciale din România active în Republica Moldova depășește 250 de milioane de euro.

„România rămâne principalul partener comercial al Republicii Moldova, iar perspectivele de dezvoltare sunt deosebit de bune”, mai spune diplomatul.

În zilele de 15 și 16 septembrie, la Chișinău are loc cel mai important eveniment economic de promovare a țării noastre – „Moldova Business Week 2022”. În acest an, forumul se desfășoară sub genericul „Moldova – destinație de relocare a afacerilor și soluție pentru lanțul de aprovizionare regională”.  Evenimentul întrunește pe aceeași platformă factori decizionali la nivel local și internațional, precum și experți din țară și de peste hotare, pentru identificarea oportunităților și soluțiilor pentru repoziționarea strategico-economică a Republicii Moldova.

Realitatea Live

26 Feb. 2024, 16:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Feb. 2024, 16:59 // Actual //  Lupu Eduard

Jacob Rothschild, un finanțator britanic și membru senior al uneia dintre cele mai cunoscute dinastii bancare din Europa, a încetat din viață la vârsta de 87 de ani, a anunțat familia sa într-o declarație dată luni, scrie Reuters.

Familia Rothschild, prin intermediul unei declarații pentru agenția de știri Press Association din Marea Britanie, l-a numit pe Jacob Rothschild „o prezență uriașă în viața multor oameni”.

El a fost descris drept „un finanțator extraordinar, un campion al artelor și culturii, un funcționar public devotat, un susținător pasionat al cauzelor caritabile în Israel și cultura evreiască, un ecologist pasionat și prieten, tată și bunic foarte iubit”.

Jacob Rothschild s-a născut în Anglia în 1936 și și-a început cariera la banca familiei, NM Rothschild & Sons, în 1963. Ulterior, a cofondat J Rothschild Assurance Group, care a devenit St James’s Place, un important administrator de avere cu sediul în Londra.

A fost implicat în numeroase activități de afaceri, inclusiv în fondarea trustului de investiții RIT Capital Partners, care a susținut o varietate de companii, de la fonduri speculative până la start-up-uri cu tehnologie curată.

Pe lângă activitatea sa în domeniul financiar, Rothschild a fost un mecenat de lungă durată al artelor, servind ca administrator al Galeriei Naționale a Marii Britanii între 1985 și 1991.

Omul de afaceri a primit omagii și recunoaștere din partea comunității culturale și filantropice, fiind descris drept unul dintre cei mai mari filantropi culturali ai Marii Britanii. Waddesdon Manor, o proprietate de țară engleză administrată de Fundația Rothschild, a exprimat profundul regret al morții sale, numindu-l pe Rothschild „om de afaceri, antreprenor, filantrop și lider cultural”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău