Țara europeană care va instrui mii de soldați ucraineni pe teritoriul său. „Facem asta respectând statul de drept”

16 Oct. 2022, 04:56
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
16 Oct. 2022, 04:56 // Actual //  Lupu Eduard

Țările din Uniunea Europeană au ajutat Ucraina cu armament de la începutul războiului. Măsurile de ajutor merg și mai departe.

Franţa va forma „până la 2.000 de soldaţi ucraineni” pe teritoriul său, a anunţat sâmbătă, 15 octombrie, ministrul francez al apărării, Sébastien Lecornu, într-un interviu acordat cotidianului Le Parisien.

Aceşti militari „vor fi repartizaţi în unităţile noastre pentru mai multe săptămâni”, a explicat el, subliniind că formarea va acoperi trei niveluri: „formarea generală a combatantului”, „apoi, pe nevoi specifice raportate de ucraineni, precum logistica”, şi „un al treilea nivel de formare privind materialele furnizate”.

„Facem asta respectând statul de drept, fără să fim vreodată în cobeligeranţă, pentru că nu suntem în război. Ajutăm o ţară care este în război” după invazia Rusiei, a subliniat ministrul.

Pe de altă parte, Franţa va livra Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană Crotale, a declarat Sébastien Lecornu, precizând un anunţ făcut în acest sens miercuri de preşedintele Emmanuel Macron.

Numărul de sisteme antiaeriene cu rază scurtă de acţiune Crotale care vor fi trimise la Kiev „este pe cale să fie definit cu ucrainenii”, dar „va fi semnificativ pentru a le permite să-şi apere cerul”, a spus el.

„Avem douăsprezece din acestea, dar este un dispozitiv destinat să se stingă treptat şi să fie înlocuit cu MAMBA (sisteme de apărare antiaeriană echipate cu rachete Aster, cu o rază de acţiune de până la 50 kilometri sau chiar 100 de kilometri), aşa că acest lucru nu va crea un deficit pentru armata franceză”, a mai afirmat ministrul apărării el, precizând că „scopul este de a finaliza această operaţiune în următoarele două luni”.

Sébastien Lecornu a amintit, de asemenea, că, pe lângă cele 18 tunuri Caesar deja trimise Kievului, „discuţiile continuă pentru mobilizarea a şase tunuri suplimentare” şi că Franţa studiază „livrarea de rachete sol-sol precum LRU (lansator de rachete multiple)” ca răspuns la o cerere ucraineană

Realitatea Live

26 Feb. 2024, 16:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Feb. 2024, 16:59 // Actual //  Lupu Eduard

Jacob Rothschild, un finanțator britanic și membru senior al uneia dintre cele mai cunoscute dinastii bancare din Europa, a încetat din viață la vârsta de 87 de ani, a anunțat familia sa într-o declarație dată luni, scrie Reuters.

Familia Rothschild, prin intermediul unei declarații pentru agenția de știri Press Association din Marea Britanie, l-a numit pe Jacob Rothschild „o prezență uriașă în viața multor oameni”.

El a fost descris drept „un finanțator extraordinar, un campion al artelor și culturii, un funcționar public devotat, un susținător pasionat al cauzelor caritabile în Israel și cultura evreiască, un ecologist pasionat și prieten, tată și bunic foarte iubit”.

Jacob Rothschild s-a născut în Anglia în 1936 și și-a început cariera la banca familiei, NM Rothschild & Sons, în 1963. Ulterior, a cofondat J Rothschild Assurance Group, care a devenit St James’s Place, un important administrator de avere cu sediul în Londra.

A fost implicat în numeroase activități de afaceri, inclusiv în fondarea trustului de investiții RIT Capital Partners, care a susținut o varietate de companii, de la fonduri speculative până la start-up-uri cu tehnologie curată.

Pe lângă activitatea sa în domeniul financiar, Rothschild a fost un mecenat de lungă durată al artelor, servind ca administrator al Galeriei Naționale a Marii Britanii între 1985 și 1991.

Omul de afaceri a primit omagii și recunoaștere din partea comunității culturale și filantropice, fiind descris drept unul dintre cei mai mari filantropi culturali ai Marii Britanii. Waddesdon Manor, o proprietate de țară engleză administrată de Fundația Rothschild, a exprimat profundul regret al morții sale, numindu-l pe Rothschild „om de afaceri, antreprenor, filantrop și lider cultural”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău