Taxarea electronică în transportul public. Începe etapa a doua a proiectului-pilot

15 Feb. 2022, 11:21
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
15 Feb. 2022, 11:21 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Municipalitatea anunță despre instalarea primelor validatoare staționare în troleibuzele care circulă pe ruta nr.30. Aceasta reprezintă etapa a doua a proiectului-pilot de taxare electronică în transportul public.

De asemenea, potrivit lui Ion Ceban, în regim de testare vor fi instalate validatoare la Parcul Urban de Autobuze în 3 autobuze de pe ruta 37.
Pe Facebook, primarul a scris că fiecare unitate de transport este dotată cu câte 2 validatoare (unul la intrarea din mijloc și altul la intrarea din spate).
Achitările cu cardul se fac independent de taxator și au loc, după cum urmează:
  • se atinge cardul de validator;
  • auzim semnalul sonor;
  • ecranul, asistat de culoare verde, difuzează mesajul „achitare cu succes”, sau culoarea roșie, în cazul „achitare nereușită”.
„Taxatorul deține un card special tehnic cu ajutorul căruia va putea verifica achitările efectuate. La atingerea cardului tehnic și repetat a cardului călătorului, la ecran se afișează dacă a avut loc achitarea sau nu. Totodată, angajații Regiei transport electric, printr-un Dashboard special pot monitoriza în regim online toate achitările. Validatoarele funcționează fără intervenția factorului uman. Acestea nu eliberează tichet de călătorie. Dovada achitării vine prin SMS, sau aplicația mobilă a băncii. Suntem în proces de testare, de aceea mizăm pe conștiința și responsabilitatea socială a locuitorilor.”, a mai scris Ion Ceban pe pagina de Facebook.

Realitatea Live

08 Iun. 2023, 17:04
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
08 Iun. 2023, 17:04 // Actual //  Lupu Eduard

Premierul Dorin Recean, după vizita de la podul de la Bumbăta, a discutat cu fermierii care protestau pe traseul de la Leova. Agriculturii și-au exprimat nemulțumirea că sunt în prag de faliment și au nevoie de suportul statului, în condițiile în care prețurile mici nu le acoperă cheltuielile.

„Problema e diferența dintre costuri și cheltuieli. Tot suportul pe care l-am putut acorda din buget l-am acordat. Suntem în situația în care apelăm la ajutorul extern, dar asta nu înseamnă că banii vor veni a doua zi. Ministrul Bolea va merge în data de 20 iunie la Bruxelles și va negocia. Dânsul va trebui să demonstreze costurile”, a declarat Recean.

În replică, fermierii s-au arătat nemulțumiți de activitatea ministrului Vladimir Bolea și au declarat că acesta nu face nimic în calitate de ministru.

Drept răspuns premierul Recean a spus: „Fiecare dintre noi obosește câteodată”.

Fermierii au ieșit la protest din data de 7 iunie. Aceștia cer alocarea nu mai târziu de 1 august 2023 a compensațiilor costurilor de producere fermierilor mici și mijlocii în valoarea de cel puțin 3000 de lei per hectar la culturile agricole de primă grupă (grâu, orz, rapiță);

Restricționarea temporară prin decizia CSE a importului grâului, porumbului, rapiței și floarei soarelui în Republica Moldova din Ucraina, în condițiile în care Comisia Europeană va prelungi această restricție pentru țările din Europa de Este după 5 iunie;

Obligarea Portului Giurgiulești în perioada 1 iulie-31 decembrie 2023 să exporte doar producția agricolă de origine moldovenească;

Achitarea până la 1 iulie 2023 a tuturor datoriilor la subvențiile pentru anul 2022;

Modificarea (cu intrare în vigoare până la 10 iunie 2023) legii cu privire la Programul de rambursare a TVA, astfel încât să fie prelungit acest program până la finele anului și extins numărul de beneficiarii și sumele achitate.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău