Moldovenii sfidează criza! Fac sacrificii mari pentru autoturisme. În 2021 au importat un număr record de mașini

15 Feb. 2022, 10:53
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
15 Feb. 2022, 10:53 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Potrivit economistului Veaceslav Ioniță, în anul 2021 numărul de automobile înregistrate în Moldova a ajuns la 717 mii unități, în creștere cu 38,9 mii față de anul precedent.

„Această creștere este una record pentru noi și este cu 30% mai mare decât media pentru ultimii 5 ani. În 2017 formal am avut un număr mai mare de mașini înregistrate, însă atunci majoritatea mașinilor înregistrate erau cele cu numere străine, care au fost importate în anii precedenți și au fost înregistrate după ce legislația a permis acest lucru. Această tendință este menținută și în 2022, când în prima lună au fost importate peste 3 mii automobile, record absolut pentru luna ianuarie.”

În același timp, infrastructura rutieră este comparabilă cu cea de acum 50 ani, când în Moldova (partea dreaptă a Nistrului) erau înregistrate 15,4 mii autoturisme. În rezultat avem în prezent 76 autoturisme la un km de drum la nivel național și 217 autoturisme/km drum în mun. Chișinău. Densitatea de autoturisme a crescut de 3 ori în ultimii 25 ani.

Automobile fantomă

Din cele 720 mii automobile înregistrate în Moldova, doar 465 mii au polițe de asigurare valabilă și respectiv au trecut revizia tehnică și pot circula pe teritoriul țării. Restul 255 mii sunt automobile fantomă, înregistrate, însă multe din ele cel mai probabil nici nu există deja.

Anual în Moldova se importă în jur de 35 de mii de automobile și tot anual 15 mii de automobile sunt scoase din uz și nu există informații despre starea lor.

Realitatea Live

03 Feb. 2023, 05:45
 // Categoria: Uncategorized // Autor:  Lupu Eduard
03 Feb. 2023, 05:45 // Uncategorized //  Lupu Eduard

Unitățile Forțelor Armate ale Ucrainei au lansat o nouă tactică, literalmente „prăjind” armata rusă pe front. Rușii susțin că armata ucraineană acoperă zona în care se află armata rusă cu obuze de mortier, controlând fiecare pas al mișcării ocupanților cu ajutorul unui număr mare de drone.

Tactica de conducere a armatei ucrainene se numește „izolarea zonei de luptă”. Acest lucru este raportat de armata rusă, scriind pe unul dintre cele mai populare canale militare Telegram din Federația Rusă „Martorii lui Bayraktar”.

„Într-un sat blestemat, am văzut tactica avansată a trupelor ucrainene. Se numește „izolarea zonei de luptă”. Forțele Armate ale Ucrainei folosesc un număr mare de drone zi și noapte, ridicând în aer drone cu camere termice. În scurt timp, au reușit să deschidă nodurile de apărare și rutele pentru deplasarea trupelor”, comentează rușii despre acțiunile Forțelor Armate ale Ucrainei.
După încheierea recunoașterii, unitățile armatei ucrainene preiau controlul deplin al focului asupra potecilor și drumurilor, suprimând cu foc de mortier orice posibilitate de deplasare a rușilor în sectorul izolat.

Sunt literalmente, fără a le oferi posibilitatea de a se mișca. Rușii blocați nu puteau evacua răniții și primi apă, mâncare și muniție.

„Părăsind satul, am simțit toate atacurile armatei ucrainene. Timp de o oră și jumătate ne-au lovit cu mortiere. Senzația nu este plăcută. Am analizat îndelung situația și am realizat că principalul factor dăunător în această tactică este frica” ​​, scrie un soldat rus.
Potrivit acestuia, în astfel de condiții, moralul ocupanților ruși scade, forțându-i să se retragă și să-și abandoneze pozițiile.Ocupantul notează că armata ucraineană folosește tactica în sectoare mici ale frontului, totuși, în curând o va putea extinde până la kilometri depărtare.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău