Teren de pe strada Grenoble, vândut de APP cu aproape 40 de milioane de lei. Unde este amplasat

01 Iul. 2021, 16:38
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
01 Iul. 2021, 16:38 // Actual //  Otilia Cotruța

Un teren cu o suprafață de aproape 40 de ari a fost licitat de către Agenția Proprietății Publice contra sumei de 39 de milioane de lei, fapt ce indică prețul de vânzare – 979 000 lei per ar, echivalentul a 45 700 euro/ar. Prețul de start al bunului a fost stabilit de șase milioane de lei.

Potrivit unui comunicat al APP, terenul cu suprafața de 0,3984 ha (nr.cadastral 0100214134) este amplasat în mun. Chişinău, str. Grenoble, 111a. Licitația s-a desfășurat pe data de 30 iunie 2021.

 

 

 

 

 

În cadrul aceleiași licitații cu strigare, desfășurate de Agenția Proprietății Publice la  30 iunie 2021, au fost adjudecate în total 4 bunuri proprietate de stat. Ca urmare a licitației cu strigare din 30 iunie curent au fost adjudecate 4 bunuri proprietate de stat în valoare totală de 52 208 000.00 lei.

Pentru adjudecarea bunului menționat în cadrul licitației cu strigare s-au înregistrat 11 participanți. Întru evitarea licitațiilor trucate, toți participanții au completat declarație pe proprie răspundere privind lipsa conflictelor de interese și afilierii între ei.

Realitatea Live

08 Iun. 2023, 17:04
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
08 Iun. 2023, 17:04 // Actual //  Lupu Eduard

Premierul Dorin Recean, după vizita de la podul de la Bumbăta, a discutat cu fermierii care protestau pe traseul de la Leova. Agriculturii și-au exprimat nemulțumirea că sunt în prag de faliment și au nevoie de suportul statului, în condițiile în care prețurile mici nu le acoperă cheltuielile.

„Problema e diferența dintre costuri și cheltuieli. Tot suportul pe care l-am putut acorda din buget l-am acordat. Suntem în situația în care apelăm la ajutorul extern, dar asta nu înseamnă că banii vor veni a doua zi. Ministrul Bolea va merge în data de 20 iunie la Bruxelles și va negocia. Dânsul va trebui să demonstreze costurile”, a declarat Recean.

În replică, fermierii s-au arătat nemulțumiți de activitatea ministrului Vladimir Bolea și au declarat că acesta nu face nimic în calitate de ministru.

Drept răspuns premierul Recean a spus: „Fiecare dintre noi obosește câteodată”.

Fermierii au ieșit la protest din data de 7 iunie. Aceștia cer alocarea nu mai târziu de 1 august 2023 a compensațiilor costurilor de producere fermierilor mici și mijlocii în valoarea de cel puțin 3000 de lei per hectar la culturile agricole de primă grupă (grâu, orz, rapiță);

Restricționarea temporară prin decizia CSE a importului grâului, porumbului, rapiței și floarei soarelui în Republica Moldova din Ucraina, în condițiile în care Comisia Europeană va prelungi această restricție pentru țările din Europa de Este după 5 iunie;

Obligarea Portului Giurgiulești în perioada 1 iulie-31 decembrie 2023 să exporte doar producția agricolă de origine moldovenească;

Achitarea până la 1 iulie 2023 a tuturor datoriilor la subvențiile pentru anul 2022;

Modificarea (cu intrare în vigoare până la 10 iunie 2023) legii cu privire la Programul de rambursare a TVA, astfel încât să fie prelungit acest program până la finele anului și extins numărul de beneficiarii și sumele achitate.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău