TOP 10 cei mai plătiți youtuberi din 2021! Împreună au câștigat 300 de milioane de dolari

15 Ian. 2022, 17:54
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
15 Ian. 2022, 17:54 // Au Bani //  MD Bani

Jimmy Donaldson, americanul în vârstă de 23 de ani, mai cunoscut sub numele de MrBeast, a fost cel mai mare creator de conținut YouTube în 2021, potrivit Forbes. El a adunat 10 miliarde de vizualizări pe platformă care i-au adus 54 de milioane de dolari.

Împreună, cei mai bine plătiți 10 YouTuberi au câștigat 300 de milioane de dolari în 2021, a estimat revista americană, scrie BBC.

Pe locul doi se află Jake Paul, prima sa apariție în top 10 din 2018, iar fratele său Logan revine și el după ce a lipsit din 2017.

Jucătorul de Minecraft Nathan Graham, cunoscut sub numele de Unspeakable, se află pentru prima dată pe listă pe locul cinci.

TO 10 cei mai plătiți youtuberi:

10. Preston Arsement

Preston Arsement și-a crescut comunitatea în mare parte datorită videoclipurilor centrate în jurul Minecraft, deși conduce mai multe canale pe site.

Numele lui se regăsește des în această listă, el a câștigat aproximativ 16 milioane de dolari în 2021 – puțin în scădere față de anul precedent, când s-a clasat pe locul șase.

9. Logan Paul

Controversatul boxer și vlogger a fost ultimul în top 10 în 2017. El a câștigat 18 milioane de dolari  în 2021.

8. Omule Perfect

Au câștigat 20 de milioane de dolari anul trecut.

7. Ryan Kaji

Cel mai faimos recenzent al jucăriilor din lume a coborât din vârful topului pe numărul șapte.

În 2021, amestecul său de recenzii despre jucării, videoclipuri educaționale și vloguri de familie l-a ajutat să câștige 27 de milioane de dolari.

6. Nastya

Rusoaiaca în vârstă de șapte ani are aproape 90 de milioane de abonați pe YouTube.

Ea a început ca un boxer de jucării, dar acum vlogurile și videoclipurile ei muzicale cresc în popularitate, iar câștigurile ei au crescut la 28 de milioane de dolari în 2021.

5. Unspeakable

O intrare nouă, jucătorul Minecraft a încărcat-o pe YouTube de un deceniu.

El a vândut drepturile asupra catalogului său din spate companiei Spotter anul trecut, ceea ce a contribuit la câștigurile sale de 28,5 milioane de dolari.

4. Rhett și Link

Un element de bază al listei cu cele mai mari câștiguri de pe YouTube, gazdele emisiunii de chat de geek Good Mythical Morning au câștigat 30 de milioane de dolari în 2021.

3. Markiplier

Un alt creator obișnuit de jocuri, Markiplier și-a folosit perspicacitatea în afaceri pentru a crea o marcă de marfă de succes, câștigând 38 de milioane de dolari anul trecut.

2. Jake Paul

PrinJake Paul a revenit în top 10. Luptele sale de mare profil împotriva starurilor UFC l-au ajutat să câștige 45 de milioane de dolari în 2021.

Este o întorsătură pentru creatorul care a fost criticat alături de deranjamentul lui pentru unele dintre vlogurile lor în 2017, pe care mulți le-au găsit a fi de prost gust.

Cu mai multe planuri de box în pregătire pentru 2022, nu ar fi o surpriză să-l vedem păstrându-și locul în elita YouTube pe lista de anul viitor.

1. MrBeast

Cel mai mare câștigător al YouTube este un creator care folosește cascadorii și farse pentru a-și încânta publicul.

Anul trecut, a recreat pe canalul său elemente din hit-ul Netflix Squid Game, a jucat de-a v-ați ascunselea pe un stadion cu 80.000 de locuri și a fost îngropat în subteran.

Cele 10 miliarde de vizualizări ale sale, alături de franciza de burgeri MrBeast, au însemnat că Jimmy Donaldson aproape și-a dublat veniturile în 2021, după ce s-a clasat pe locul al doilea pe această listă anul precedent.

Realitatea Live

23 Mart. 2025, 11:19
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
23 Mart. 2025, 11:19 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Gigantul energetic rus Gazprom, considerat de Kremlin drept un „bun național”, se confruntă cu o prăbușire masivă a rezervelor valutare, ca urmare a colapsului exporturilor de gaze către Uniunea Europeană. Potrivit datelor financiare publicate la 17 martie, rezervele valutare ale sediului central al companiei s-au redus de peste 50 de ori în decursul anului 2024, ajungând de la 77,37 miliarde ruble la doar 1,37 miliarde, potrivit raportului companiei.

Convertit în dolari, la cursul oficial al Băncii Centrale a Rusiei, aceasta înseamnă o scădere de la 862 milioane dolari la doar 13,5 milioane dolari, adică o reducere de 98,5%.

„Perna de lichiditate” totală a Gazprom, incluzând rublele și conturile de decontare, a scăzut cu 17%, de la 321,5 miliarde ruble la 267,1 miliarde. Ponderea fondurilor în valută a scăzut dramatic de la 24% la doar 0,4%.

Trebuie menționat că aceste date se referă doar la compania-mamă, nu la grupul extins care include subsidiarele din domeniul petrolier, gaz natural lichefiat (GNL) și energetic. Totuși, sediul central al Gazprom controlează în jur de o treime din totalul rezervelor de numerar ale grupului, estimate la 933 miliarde ruble la 30 septembrie 2024, potrivit raportării IFRS.

Conform raportului financiar conform standardelor contabile rusești (RSC), Gazprom a înregistrat în 2024 o pierdere netă de 1 trilion ruble și o pierdere operațională de 192 miliarde ruble. Exporturile către Europa au însumat 32 miliarde metri cubi, cu doar 4 miliarde mai mult decât în 2023 – departe de nivelurile din 2018-2019, când Rusia exporta în UE peste 180 miliarde metri cubi anual.

În fața acestui colaps, compania este forțată să reducă drastic cheltuielile. Potrivit surselor Reuters, divizia de export a Gazprom a fost practic desființată, păstrându-se doar câteva zeci de angajați care gestionează litigii cu foștii clienți europeni, care au intentat procese în valoare de peste 18 miliarde euro.

De asemenea, CEO-ul Gazprom, Alexei Miller, a ordonat reducerea personalului cu 1.500 de angajați în sediul central din Lahta Center (Sankt Petersburg) și ar lua în calcul vânzarea clădirii Gazprom Export, construită în 2014 în stil italian.

Eșecul negocierilor cu China privind construcția gazoductului „Puterea Siberiei 2” a compromis speranțele Kremlinului de a redirecționa gazul pierdut din Europa. Mai mult, începând cu 1 ianuarie 2025, Gazprom a pierdut complet ruta de tranzit prin Ucraina, ceea ce va duce la scăderea exporturilor către UE și Turcia de la 50 miliarde metri cubi în 2024 la aproximativ 40 miliarde în perioada 2025–2027, estimează analiștii de la BCS.

Criza profundă a Gazprom reflectă consecințele directe ale izolării economice a Rusiei, dar și ineficiența strategiei de „gaz ca armă”, folosită în relațiile cu Europa.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Discursul Preşedintei Maia Sandu la monumentul Maica Îndurerată, de Ziua Memoriei şi Recunoştinţei
Discursul Preşedintei Maia Sandu la monumentul Maica Îndurerată, de Ziua Memoriei şi Recunoştinţei
Versuri emoţionante recitate de un veteran la Marşul Memoriei şi Recunoştinţei
Versuri emoţionante recitate de un veteran la Marşul Memoriei şi Recunoştinţei
NO COMMENT | ZIUA MEMORIEI ŞI RECUNOŞTINŢEI 2025, ÎN IMAGINI
NO COMMENT | ZIUA MEMORIEI ŞI RECUNOŞTINŢEI 2025, ÎN IMAGINI
NO COMMENT | RĂZBOIUL CARE A ÎNSÂNGERAT APELE NISTRULUI
NO COMMENT | RĂZBOIUL CARE A ÎNSÂNGERAT APELE NISTRULUI
NO COMMENT | SCRIITORUL VLADIMIR BEŞLEAGĂ, PETRECUT PE ULTIMUL DRUM
NO COMMENT | SCRIITORUL VLADIMIR BEŞLEAGĂ, PETRECUT PE ULTIMUL DRUM
NO COMMENT | CEI 3 ANI DE AGRESIUNE A RUSIEI ÎN UCRAINA, ÎN IMAGINI
NO COMMENT | CEI 3 ANI DE AGRESIUNE A RUSIEI ÎN UCRAINA, ÎN IMAGINI