Top 15 telefoanele pentru toate bugetele cu cele mai bune baterii din 2023

07 Mai 2023, 07:35
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
07 Mai 2023, 07:35 // Actual //  Lupu Eduard

Siguranța și durata de viață a bateriei sunt aspecte importante de luat în considerare atunci când alegem un telefon mobil. În prezent, majoritatea smartphone-urilor au baterii de capacitate mare și încărcare rapidă, dar unele modele se remarcă prin performanțe remarcabile în acest sens.

Deoarece longevitatea unui telefon este atât de importantă pentru cumpărători, producătorii de telefoane apelează la baterii din ce în ce mai mari. Nu este neobișnuit să vedem telefoane cu acumulatori masivi de 5.000 mAh, indiferent dacă sunt dispozitive premium sau telefoane de buget. Dar bateriile mari nu înseamnă întotdeauna telefoane cu durată de viață lungă. Sistemul de operare al telefonului și cipul cu care este dotat acesta au nevoie de o bună gestionare a energiei pentru a prelungi durată de viață a bateriei de telefon.

De exemplu, Samsung Galaxy S23 Ultra, are o baterie de aceeași dimensiune ca și modelul Galaxy S22 Ultra de anul trecut, dar durează mult mai mult datorită siliciului din cipul Snapdragon 8 Gen 2, mai eficient din punct de vedere energetic, arată publicația Tom’s Guide, care a realizat topul.

Fiecare telefon analizat a fost trecut prin mai multe teste, în care telefoanele au fost puse să navigheze continuu pe internet prin 5G până când rămân fără energie. Ecranul telefonului a fost setat la o luminozitate de la 150 de nits pentru a asigura rezultate comparabile. Iar dacă telefonul are un ecran cu o rată de reîmprospătare rapidă, au fost efectuate doua teste: unul cu această funcție activată și altul cu ea dezactivată pentru a avea o idee despre durata de viață a bateriei la care vă puteți aștepta.

În general, bateria unui telefonul mediu durează puțin sub 10 ore, însă telefoanele prezentate mai jos au rezistat mai mult de 11,5 ore.

 1. Asus ROG Phone 7 Ultimate: 18:32
 2. Asus ROG Phone 6 Pro: 15:30
 3. iPhone 14 Pro Max: 13:39
 4. Moto G Power (2022): 13:15
 5. OnePlus Nord N300: 13:13 (tie)
 6. Asus Zenfone 9: 13:13 (tie)
 7. OnePlus 11: 13:10
 8. Moto G Play (2023): 12:54
 9. Moto G Stylus (2022): 12:30
 10. Samsung Galaxy S23 Ultra: 12:22
 11. iPhone 14 Plus: 11:57
 12. OnePlus 10 Pro: 11:52
 13. TCL 30 V 5G: 11:46 (tie)
 14. Samsung Galaxy A54 (60Hz): 11:46 (tie)
 15. Moto G 5G (2022): 11:37

Este important să avem în vedere că utilizarea dispozitivului și condițiile de utilizare pot influența durata de viață a bateriei, astfel că un comportament responsabil în utilizarea telefonului poate prelungi durata de viață a bateriei și poate maximiza experiența de utilizare.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

02 Iun. 2023, 16:31
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
02 Iun. 2023, 16:31 // Actual //  Lupu Eduard

La începutul anilor 1990, odată cu încheierea Războiului Rece, ţările europene au profitat de aşa-numitele dividende al păcii(beneficiile economice ale reducerii bugetelor pentru apărare – n.r). Acestea au redus bugetele de apărare şi au casat sau au vândut cantităţi mari de echipamente, convinse că un război terestru major pe continent nu mai reprezenta un scenariu plauzibil. Invazia pe scară largă a Rusiei în Ucraina la începutul anului 2022 a pus capăt acestei iluzii, scrie Bloomberg

Acum, guvernele din întreaga Europă s-au angajat să crească semnificativ cheltuielile militare pentru a se pregăti pentru tipul de conflict prelungit şi de mare intensitate pe care îl duce Ucraina. Cu toate acestea, rezultatele au fost inegale, ridicând întrebarea dacă şi când va fi Europa pregătită pentru viitoarele provocări de securitate.

În 1989, cheltuielile militare ale membrilor NATO au depăşit în medie 4% din PIB, deoarece statele membre au căutat să menţină şi să consolideze propriile linii de apărare pentru a fi gata în eventualitatea unui război deschis de URSS şi aliaţii săi.

După prăbuşirea URSS, guvernele s-au grăbit să profite de relaxarea tensiunilor dintre superputeri. Acestea au redus cheltuielile pentru apărare, redirecţionând resursele către domenii mai productive şi mai populare, cum ar fi asistenţa medicală şi socială.

Tancurile, artileria şi alte tipuri de armament greu au fost casate sau vândute. Această tendinţă s-a accelerat după atacurile din 11 septembrie 2001 asupra SUA, deoarece forţele concepute pentru războiul terestru au fost reconfigurate în unităţi mobile, mai puţin înarmate, pentru misiuni de combatere a terorismului în întreaga lume.

Până în 2014, membrii europeni ai Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord au alocat în medie 1,4% din PIB pentru apărare. Germania avea mai puţin de 1.000 de tancuri şi vehicule de luptă de infanterie combinate, faţă de 7.000 (numai în Germania de Vest) în timpul Războiului Rece.

În cazul SUA, marele câştigător al Războiului Rece, beneficiile economice au fost de scurtă durată. Cheltuielile pentru apărare au scăzut de la 6% din PIB în 1989 la un minim de 3% în 2001, dar au inversat cursul după ce atacurile din 11 septembrie au precipitat războaiele americane majore din Afganistan şi Irak. Aceste angajamente au dus la o creştere a cheltuielilor până la 5% din PIB în 2010, înainte de a se stabiliza la aproximativ 3,5% în ultimii ani.

Scăderea cheltuielilor pentru apărare în rândul membrilor europeni ai NATO a început să se inverseze în 2014, după ce Rusia a anexat peninsula ucraineană Crimeea. În acel an, alianţa a stabilit un termen limită de 2024 pentru ca membrii să atingă un obiectiv de cheltuieli de 2%, ignorat anterior. Puţini erau pe cale să reuşească acest lucru în momentul în care invazia în toată regula a Ucrainei a schimbat radical percepţiile cu privire la cât de multă apărare are nevoie Europa.

Mulţi oficiali europeni şi americani consideră că preşedintele rus Vladimir Putin este hotărât să subordoneze naţiuni care au făcut parte cândva din Uniunea Sovietică. La doar câteva luni după începerea războiului, NATO a adoptat o strategie actualizată care a identificat Rusia ca fiind „cea mai semnificativă şi directă ameninţare a alianţei”. Versiunea anterioară, din 2010, viza un „parteneriat strategic” cu Rusia.

Unele guverne au ajuns să reexamineze doctrinele de apărare care definesc tipurile de războaie pentru care continentul ar trebui să se pregătească. Cei mai mulţi analizează – într-o măsură mai mare sau mai mică – cum să refacă stocurile de tancuri, sisteme antitanc şi antiaeriene, rachete ghidate de precizie, baterii de artilerie şi muniţie, precum şi dronele care s-au dovedit esenţiale în războiul din Ucraina. Compania de consultanţă McKinsey & Co a estimat că, fără război, cheltuielile europene pentru apărare din 2021 până în 2026 ar fi crescut cu 14%, iar conflictul va împinge această creştere la cel puţin 53%, de la 296 miliarde de euro (317 miliarde de dolari) la 453 miliarde de euro, conform estimărilor sale.

Decizia Germaniei în contexul războiului a fost poate cea mai spectaculoasă. Dintre statele NATO, cea mai mare economie a Europei a alocat una dintre cele mai mici părţi din PIB pentru apărare. Dar, la câteva zile după ce Rusia a invadat Ucraina, cancelarul Olaf Scholz a anunţat o creştere de 100 de miliarde de euro a cheltuielilor militare. Franţa şi-a majorat cu o treime alocarea bugetară pe şase ani pentru apărare.

Polonia a întocmit o listă de cumpărături care include sute de lansatoare de rachete HIMARS, care au avut un impact semnificativ în Ucraina, precum şi de trei ori mai multe tancuri decât au Franţa şi Marea Britanie împreună şi de şase ori mai multe piese de artilerie autopropulsate decât posedă Germania.

Dacă guvernele vor fi capabile să plătească pentru modernizările ambiţioase în domeniul apărării rămâne o întrebare deschisă. Apelurile pentru mai multe cheltuieli vin într-o perioadă de inflaţie ridicată şi de cerere mare de creşteri salariale în sectorul public, precum şi de subvenţii şi investiţii necesare pentru a îndeplini obiectivele de combatere a schimbărilor climatice. În plus, costul reconstrucţiei Ucrainei, în cele din urmă, va fi ridicat, acesta fiind estimat la câtva sute de miliarde de euro.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău