TOP Cele mai scumpe branduri din lume

22 Ian. 2023, 13:53
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
22 Ian. 2023, 13:53 // Actual //  bani.md

Amazon este cel mai valoros brand din lume, în ciuda pierderii în valoare de 51 de miliarde de dolari

Apple își pierde clasamentul de top după ce a pierdut 57,6 miliarde de dolari

Tesla și BYD sunt printre mărcile cu cea mai rapidă creștere din lume, pe măsură ce cererea pentru vehicule electrice crește

Amazon a revenit pe primul loc ca cel mai valoros brand din lume, în ciuda faptului că valoarea mărcii sale a scăzut cu 15% în acest an, de la 350,3 miliarde de dolari la 299,3 miliarde de dolari, potrivit unui nou raport al companiei de consultanță lider în evaluarea mărcilor, Brand Finance.

Marca Amazon a scăzut cu peste 50 de miliarde de dolari în acest an, în mod substanțial în legătură cu scăderea puterii mărcii, ratingul său scăzând de la AAA+ la AAA, pe măsură ce consumatorii îl evaluează mai dur în lumea post-pandemie. Cercetarea Brand Finance a constatat că percepția clienților cu privire la serviciul pentru clienți la Amazon a scăzut – în același timp cu timpii de livrare s-au prelungit – și, împreună cu aceasta, consumatorii au devenit mai puțin probabil să recomande Amazon altora. Concomitent cu încheierea restricțiilor pandemice, oamenii se întorc la cumpărături în persoană, atenuând ușor nevoia de vânzare cu amănuntul online.

Apple (valoarea mărcii în scădere cu 16%, până la 297,5 miliarde USD) a devenit al doilea cel mai valoros brand din lume, valoarea mărcii sale scăzând de la 355,1 miliarde USD. Scăderea din acest an a valorii mărcii este legată de o scădere a veniturilor estimate, deoarece se așteaptă ca un lanț de aprovizionare cu bunuri perturbat și o piață a forței de muncă restrânsă să limiteze oferta de produse hardware marca.

Au fost un total de 48 de mărci tehnologice care au apărut în clasament, două în scădere față de cele 50 din 2022, după ce Snapchat și Twitter au renunțat. Alte mărci axate pe tehnologie care vor pierde valoare includ Samsung Group (valoarea mărcii în scădere cu 7%, până la 99,7 miliarde USD), Alibaba.com (valoarea mărcii în scădere cu 56%, până la 10,0 miliarde USD), Facebook (valoarea mărcii în scădere cu 42%, până la 59,0 miliarde USD) și WeChat (valoarea mărcii a scăzut cu 19% la 50,2 miliarde USD).

Pe partea pozitivă, Instagram (valoarea mărcii în creștere cu 42%, până la 47,4 miliarde USD) și LinkedIn (valoarea mărcii în creștere cu 49% la 15,5 miliarde USD) au crescut în sectorul tehnologiei, valoarea mărcii a fiecăruia crescând datorită strategiei bine executate. pentru a-și comercializa serviciile.

Unii dintre ceilalți mari câștigători în ceea ce privește valoarea mărcii includ producătorii de mașini electrice Tesla (valoarea mărcii a crescut cu 44%, până la 66,2 miliarde USD) și BYD (valoarea mărcii a crescut cu 57%, până la 10,1 miliarde USD), pe măsură ce cererea de mașini electrice crește, ca parte a unei tranziții mai ample. la o economie cu emisii reduse de carbon.

Pe lângă clasamentul Global 500 2023 al celor mai valoroase și puternice mărci din lume, Brand Finance lansează și Brand Finance Sustainability Perceptions Index, în asociere cu Asociația Internațională de Publicitate la Forumul Economic Mondial de la Davos. Acest raport dezvăluie că mărcile globale importante, cum ar fi Amazon, Tesla, Apple și Google, au fiecare miliarde de dolari sub rezerva gestionării cu atenție a reputației de angajament față de sustenabilitate.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

21 Nov. 2024, 17:35
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
21 Nov. 2024, 17:35 // Actual //  Ursu Victor

Autoritățile din Republica Moldova și echipa FMI au ajuns la un acord la nivelul personalului privind politicile necesare pentru finalizarea celei de-a șasea evaluări sub cadrul Extins al Facilității de Credit și al Fondului Extins (ECF/EFF) și a celei de-a doua evaluări sub cadrul Facilității de Reziliență și Sustenabilitate (RSF).

Recuperarea economică din Moldova este în plină desfășurare, cu o creștere estimată de 2,6% pentru acest an și de 3% pentru anul viitor. Deficitul fiscal este prognozat să scadă de la 5,2% în 2023 la 4,4% în 2024 și 4,0% în 2025. În ciuda unor rezultate cuantitativ bune, implementarea reformelor structurale a întâmpinat întârzieri.

„Autoritățile din Republica Moldova și echipa FMI au ajuns la un acord la nivelul personalului privind politicile pentru finalizarea celei de-a șasea evaluări a programelor Moldovei sub ECF/EFF și a celei de-a doua evaluări sub RSF. Acordul urmează să fie aprobat de conducerea FMI și de Consiliul Executiv. Finalizarea evaluărilor va permite o alocare de 111,4 milioane DSP (aproximativ 148,3 milioane USD), ceea ce va aduce totalul decontărilor sub programele în derulare la aproximativ 810 milioane USD”, se arată în mesajul FMI.

Recuperarea după efectele adverse ale războiului din Ucraina și șocurile prețurilor energetice este în curs. Creșterea este estimată la 2,6% în 2024 și 3% în 2025, susținută de cererea internă robustă. Inflația a rămas în mare parte în cadrul coridorului țintă de 5 ± 1,5% al Băncii Naționale a Moldovei începând din octombrie 2023. Riscurile negative rămân ridicate, în principal legate de războiul din Ucraina și posibile noi șocuri energetice. În schimb, progresul mai rapid în reformele structurale, inclusiv în cadrul Planului de Creștere al UE, și evoluțiile constante pe calea aderării la UE reprezintă riscuri pozitive.

„Revizuirea în scădere a deficitului fiscal pentru 2024 și 2025 la 4,4%, respectiv 4,0% din PIB, reflectă venituri mai mari decât cele prognozate, susținute de creșterea salariilor și importurilor. Cheltuielile guvernamentale au rămas, în general, neschimbate, cu un reechilibru favorabil investițiilor pentru anul viitor. „Deși performanțele cuantitative au fost bune, implementarea reformelor structurale a fost inegală. Autoritățile au finalizat condiționalitățile legate de incluziunea financiară, sectorul asigurărilor și întreprinderile de stat, iar amendamentele legale pentru consolidarea autonomiei și guvernanței Băncii Naționale a Moldovei urmează să fie prezentate Parlamentului în curând. Acțiunile convenite pentru înființarea Curții Anticorupție și pentru asigurarea personalului adecvat la Procuratura Anticorupție sunt în așteptare. De asemenea, trecerea de la subvențiile energetice acordate prin facturi la transferuri bănești țintite a avut loc la timp pentru sezonul de încălzire actual. Alte măsuri de reformă din cadrul RSF sunt în desfășurare, dar vor necesita mai mult timp pentru a fi finalizate. „Examinarea evaluărilor de către Consiliul Executiv al FMI este programată pentru mijlocul lunii decembrie. Programul este așteptat să includă două evaluări suplimentare și să se finalizeze în octombrie 2025”, conchide FMI.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău