Traficanți din Moldova, Ucraina și Uzbekistan au făcut milioane de euro din transportul ilegal de persoane

28 Nov. 2021, 17:02
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Nov. 2021, 17:02 // Actual //  Lupu Eduard

Autoritățile austriece au declarat sâmbătă că au arestat 15 persoane suspectate de introducerea ilegală de migranți sirieni, libanezi și egipteni în țară și au confiscat 14 vehicule care au fost folosite pentru transportul migranților.

Poliția din provincia Austria Inferioară a declarat că a deschis luna trecută o anchetă asupra grupului care a introdus ilegal migranți de la granița sârbo-ungară, prin Slovacia și Republica Cehă, până în partea de nord-est al Austriei și au fost lăsați la nord de Viena.

Cei 15 suspecţi reținuți sunt cetăţeni ai Republicii Moldovei, Ucrainei şi Uzbekistanului — au fost arestaţi urmare a controalelor, de la mijlocul lunii noiembrie, efectuate la  vehicule, precum şi la un hotel din Viena, a anunţat poliţia într-un comunicat. Toți au încercat să fugă când au fost opriți.

Se presupune că au încărcat între 12 și 15 persoane în mașinile și microbuzele folosite pentru călătorii, cu scaunele din spate îndepărtate și geamurile fumurii.

Suspecții au transportat peste 700 de persoane de pe urma cărora au avut de câștigat peste 2,5 milioane de euro (2,8 milioane de dolari), a spus poliția. Migranții achitau 4.000-5.000 de euro de persoană pentru a ajunge în UE, iar ulterior cu trenul în Germania.

Presupușii contrabandiști au fost recrutați în țările de unde provin prin intermediul pe rețelele de socializare și au fost ademeniți ca șoferi pentru 2.000-3.000 de euro pe lună.

Realitatea Live

13 Aug. 2022, 19:22
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
13 Aug. 2022, 19:22 // Actual //  Lupu Eduard

Kremlinul le propune agenților FSB salarii de opt ori mai mari decât în mod normal, dar majoritatea refuză să fie detașați în zonele ocupate de ruși în Ucraina. O situație asemănătoare se regăsește și în armata rusă, unde se caută voluntari din rândul civililor care nu au nicio pregătire militară.

În ciuda salariilor de opt ori mai mari decât în mod normal, agenții FSB ruși refuză, categoric, să fie detașați în zonele din Ucraina ocupate de Rusia.

Moscova are nevoie urgentă atât de agenți de informații regulate, cât și de agenți de informații militare pentru a-și impune dominația în cele două „republici populare” din estul Ucrainei, Donețk și Luhansk, dar și în regiunile Kherson, Zaporozhzhia și Harkov.

Pentru a evita astfel de detașări, agenții FSB obțin certificate medicale de la medici, ceea ce le permite să rămână în localitățile de origine.

O sursă din FSB a declarat că nu există niciun interes pentru o detașare în zonele ocupate de ruși în Ucraina. „Am sunat 200 de oameni [pensionari] și doar trei au spus că se vor gândi la asta. Asta în ciuda promisiunilor de plăți și beneficii uriașe”, a declarat sursa.

În ciuda salariului ce poate ajunge până la 5.000 de lire sterline pe lună, majoritatea agenților refuză oferta venită din partea Kremlinului. „Departamentele de personal îi cheamă în mod activ pe foștii angajați, chiar și pe cei concediați pe motive de discreditare”, se arată în raportorul Kremlinului.

Lipsa de loialitate față de Vladimir Putin din partea agenților de informații reflectă clar o reticență din partea lor de a fi transferați în teritoriile cucerite de ruși.

Unii dintre cei care au acceptat oferta venită de la Moscova susțin că sunt „epuizați”, după ce timp de jumătate de an au avut sarcini intensive, iar vacanțele lor au fost anulate în timpul războiului. De altfel, Kremlin a recrutat prizonieri neantrenați și civili, care au fost trimiși să lupte, pe front, împotriva armatei ucrainene, scrie mirror.co.uk.

La începutul lunii iulie, închisorile și companiile din Rusia au anunțat că recrutează voluntari care vreau să lupte în Ucraina. Deținuții care acceptă acest lucru pot beneficia de amnistii, dar și de bani în plus.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău