Tupeul „războinic” al lui Krasnoselski, la cote minime! Popescu: nu există niciun semn de escaladare

01 Apr. 2022, 13:14
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Apr. 2022, 13:14 // Actual //  Lupu Eduard

Pentru moment situația din regiunea transnistreană este calmă, nu există nici un semn de escaladare, a declarat ministrul de Externe Nicu Popescu. Oficialul a mai reiterat poziția autorităților din țara noastră referitor la regiunea din stânga Nistrului. Precizarea a fost făcută în cadrul sesiuni de întrebări după vizita celor trei oficiali din Austria, Republica Cehă și Republica Slovacă, noutează realitatea.md.

„Noi întotdeauna am spus foarte ferm că această prezență militară rusă este ilegală. Noi întotdeauna insistăm pe faptul că Federația Rusă trebuie să își retragă trupele de pe teritoriul Republicii Moldova. Noi continuăm aceste eforturi și aceste mesaje cu aceleași fermitate ca anterior. La momentul actual în situația din regiunea Transnistreană este calmă. Noi nu avem informații care ar sugera că acest calm nu va continua”, a declarat Nicu Popescu.

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a găzduit astăzi vizita trilaterală a omologilor săi din Austria, Republica Cehă și Republica Slovacă. Discuțiile oficialilor au fost bazate pe subiecte ce țin de evoluția situației de securitate din regiune, gestionarea fluxului de refugiați de către autoritățile de la Chișinău, inclusiv posibilitățile de realocare a refugiaților, precum și oportunitățile de cooperare pe segmentul avansării Republicii Moldova pe calea integrării europene. Totodată, la sfârșitul conferinței de presă oficialii au vorbit și despre regiunea din stânga Nistrului, un potențial război în Moldova și dacă țara noastră va solicita armament și militari din țările UE.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

26 Feb. 2024, 16:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Feb. 2024, 16:59 // Actual //  Lupu Eduard

Jacob Rothschild, un finanțator britanic și membru senior al uneia dintre cele mai cunoscute dinastii bancare din Europa, a încetat din viață la vârsta de 87 de ani, a anunțat familia sa într-o declarație dată luni, scrie Reuters.

Familia Rothschild, prin intermediul unei declarații pentru agenția de știri Press Association din Marea Britanie, l-a numit pe Jacob Rothschild „o prezență uriașă în viața multor oameni”.

El a fost descris drept „un finanțator extraordinar, un campion al artelor și culturii, un funcționar public devotat, un susținător pasionat al cauzelor caritabile în Israel și cultura evreiască, un ecologist pasionat și prieten, tată și bunic foarte iubit”.

Jacob Rothschild s-a născut în Anglia în 1936 și și-a început cariera la banca familiei, NM Rothschild & Sons, în 1963. Ulterior, a cofondat J Rothschild Assurance Group, care a devenit St James’s Place, un important administrator de avere cu sediul în Londra.

A fost implicat în numeroase activități de afaceri, inclusiv în fondarea trustului de investiții RIT Capital Partners, care a susținut o varietate de companii, de la fonduri speculative până la start-up-uri cu tehnologie curată.

Pe lângă activitatea sa în domeniul financiar, Rothschild a fost un mecenat de lungă durată al artelor, servind ca administrator al Galeriei Naționale a Marii Britanii între 1985 și 1991.

Omul de afaceri a primit omagii și recunoaștere din partea comunității culturale și filantropice, fiind descris drept unul dintre cei mai mari filantropi culturali ai Marii Britanii. Waddesdon Manor, o proprietate de țară engleză administrată de Fundația Rothschild, a exprimat profundul regret al morții sale, numindu-l pe Rothschild „om de afaceri, antreprenor, filantrop și lider cultural”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău