Un bărbat a recunoscut că a încercat să-și omoare iubita care câștigase 6,5 milioane de euro la Loto

13 Sept. 2021, 18:04
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
13 Sept. 2021, 18:04 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Dragostea pentru bani poate aduce victime. Iubitul unei femei care a câștigat la loterie 6,5 milioane de euro a recunoscut, într-un final, că a încercat să o omoare pentru a rămâne cu banii.

Stephen Gibbs, 45 de ani, a negat inițial că ar fi încercat să o ucidă pe Emma Brown, 49 de ani, în casa lor, iar procesul în care urma să fie judecat trebuia să înceapă luni, 13 septembrie. Pentru că și-a schimbat declarația, cazul său va urma un alt curs.

În seara de 30 ianuarie, Emma Brown a fost găsită cu răni înjunghiate în zona capului, în stomac și la brațe, în casa pe care o deținea împreună cu iubitul ei în Barry, South Wales, potrivit Wales Online.

Femeia a fost dusă la spital, iar vecinii își amintesc cu groză de acele momente.

 „Era plin de polițiști și paramedici. Am numărat 14 vehicule în fața casei, iar în interior se dezlănțuise iadul”, a povestit un vecin.

Emma Brown avea o relație cu Stephen Gibbs de 11 ani și-a dat demisia de la locul de muncă după ce a câștigat la loterie, în urmă cu aproximativ patru ani. Tot atunci cei doi și-au cumpărat împreună o casă mai mare.

Pentru că Gibbs și-a schimbat mărturia, avocatul lui a solicitat o amânare a pronunțării sentinței. Judecătorul l-a informat că, în lumina noii declarații, Gibbs riscă o pedeapsă mai mare.

Realitatea Live

18 Sept. 2021, 15:22
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
18 Sept. 2021, 15:22 // Actual //  Lupu Eduard

În trei ani Republica Moldova urmează să importe curent electric din România și să scape de dependența de la Cuciurgan, care este unica sursă de achiziție a energiei electrice. Vicepremierul, Andrei Spânu declară că în câteva luni urmează să fie semnat contractul cu compania care va construi linia de înaltă tensiune de 400 kV Vulcănești-Chișinău.

”Este preconizată construirea unei stații de conversie back-to-back în Vulcănești, modernizarea și extinderea în Chișinău și în Vulcănești a stațiilor de 400 kV. proiectul de interconectare asincronă a sistemelor de energie electrică dintre Moldova și România va fi finalizat până în 2024”, a mai punctat Spânu la TVR Moldova.

Costul total al proiectului este estimat la 260 mil. de euro și este finanțat BERD, BEI și Banca Mondială.

Anterior, implementarea proiectului de interconectare asincronă a sistemelor de energie electrică dintre Moldova și România a fost împiedicată de autoritățile predecesoare, din cauza interesele acestora în domeniul energiei și implementarea anumitor scheme pentru achiziționarea de energie electrică dintr-o singură sursă prin companii interpuse.

Autoritățile de la Chișinău au transformat importul de energie electrică într-o formă de finanțare a separatismului de la Tiraspol – peste 70% din electricitatea importată, 2 miliarde Kwh, se cumpără de la centrala electrică de la Cuciurgan, aflată pe teritoriul transnistrean și controlată de concernul rus „Inter RAO EES”. Curentul electric este produs din gazul care nu este plătit, iar datoria în prezent este peste 7 miliarde USD. Periodic sunt pronunțate hotărâri ale instanțelor internaționale pentru legalizarea datoriile la gaz, puse în cârca Moldovagaz.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală