Administrația de Stat a Drumurilor caută colegi noi. Ce posturi vacante sunt și ce salarii se oferă

13 Sept. 2021, 17:50
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
13 Sept. 2021, 17:50 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor” este în căutare de câțiva colegi noi. Instituția anunță suplinirea posturilor vacante de Consultant, Serviciul Management ingineresc, Direcția Investiții Externe, Specialist principal, Serviciul Management ingineresc, Direcția Investiții Externe, Specialist principal, Serviciul Procurări, Direcția Investiții Externe.

Detalii despre fiecare funcție, salariu

Specialist principal, Serviciul Procurări, Direcția Investiții Externe

Specialistul principal din cadrul Serviciului Procurări, Direcția Investiții Externe, contribuie la organizarea şi asigurarea desfăşurării procesului de achiziţie, începând cu iniţierea şi derularea achiziţiilor publice până la finalizarea efectivă a acestora în conformitate cu regulile şi procedurile din ghidurile de achiziţii ale Instituţiilor Financiare Internaţionale (IFI) în vederea implementării Proiectului de Susţinere a Programului în Sectorul Drumurilor, Proiectului de Îmbunătățire a Drumurilor Locale, precum şi altor proiecte.

Salariu: 10 301,85 lei lunar cu adaosuri și sporuri prevăzute de Regulamentul privind sistemul de salarizare în Î.S. ”Administrația de Stat a Drumurilor”.

Specialist principal, Serviciul Management ingineresc, Direcția Investiții Externe

Specialistul va fi responsabil de realizarea activităților stabilite pentru managementul eficient al contractelor, încheiate în scopul implementării Proiectului de susținere a Programului în Sectorul Drumurilor, Proiectului de Reabilitare a drumurilor locale, precum și altor proiecte finanțate din surse externe, în conformitate cu procedurile și condițiile stabilite de Instituțiile Financiare Internaționale (IFI) și legislația națională în vigoare.

Salariu: 10 301,85 lei lunar cu adaosuri și sporuri prevăzute de Regulamentul privind sistemul de salarizare în Î.S. ”Administrația de Stat a Drumurilor”.

Consultant, Serviciul Management ingineresc, Direcția Investiții Externe

Consultantul va fi responsabil de realizarea activităților stabilite pentru managementul eficient al contractelor încheiate în scopul implementării Proiectului de susținere a Programului în Sectorul Drumurilor, Proiectului de Reabilitare a drumurilor locale, precum și altor proiecte finanțate din surse externe, în conformitate cu procedurile și condițiile stabilite de Instituțiile Financiare Internaționale și legislația națională în vigoare.

Salariu: 10 683,40 lei lunar cu adaosuri și sporuri prevăzute de Regulamentul privind sistemul de salarizare în Î.S. ”Administrația de Stat a Drumurilor”.

Realitatea Live

22 Mart. 2023, 17:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Mart. 2023, 17:45 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Reconstruirea economiei Ucrainei, după invazia declanşată de Rusia în urmă cu un an, este estimată în prezent să coste 411 miliarde de euro, de 2,6 ori mai mult decât Produsul Intern Brut al Ucrainei în anul 2022, arată un nou studiu realizat de Banca Mondială, Naţiunile Unite, Comisia Europeană şi Ucraina, transmite Reuters.

Potrivit informațiilor, estimarea acoperă un an de la debutul invaziei ruseşti şi cuantifică pagubele fizice directe provocate infrastructurii şi clădirilor, impactul asupra vieţii şi mijloacelor de trai ale oamenilor precum şi costul reconstrucţiei.

Suma de 411 miliarde de dolari reprezintă o revizuire dramatică faţă de estimarea anterioară de 349 miliarde de dolari, avansată de Banca Mondială în luna septembrie a anului trecut.

Noua estimare vine la o zi după ce Fondul Monetar Internaţional (FMI) a anunţat că a ajuns la un acord cu Guvernul ucrainean pentru un acord pe patru ani în valoare totală de 15,6 miliarde de dolari. Acordul cu FMI ar putea permite autorităţilor de la Kiev să obţină ajutoare suplimentare, în valoare de miliarde de dolari, de la alte organisme, după ce va fi aprobat de boardul FMI, în următoarele săptămâni.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Potrivit unei evaluări rapide cu privire la nevoile urgente, Ucraina va avea nevoie de 14 miliarde de dolari pentru reconstrucţia prioritară în 2023, ceea ce va necesita o finanţare de 11 miliarde de dolari peste ceea ce este prevăzut în bugetul Ucrainei pentru acest an.

Aproximativ 22% din necesităţile de reconstrucţie sunt în sectorul transportului, în timp ce 17% sunt în domeniul locuinţelor, 11% în sectorul energiei şi 7% în agricultură.

Comparativ cu precedentele estimări, cea mai mare revizuire a fost realizată în ceea ce priveşte necesităţile din sectorul energiei, unde pagubele sunt acum de cinci ori peste nivelul din luna iunie 2022, susţine Banca Mondială. Cele mai mari creşteri au fost în regiunile de pe linia frontului precum Doneţk, Harkov, Lugansk şi Herson, care au fost vizate cu precădere de atacurile cu rachete ruseşti începând din luna octombrie.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău