(FOTO) Sunt impecabile! TOP locații de neuitat pe care nu ar trebui să le ratezi în 2022

16 Sept. 2021, 03:30
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
16 Sept. 2021, 03:30 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

După o perioadă în care vacanțele au fost restricționate, turiștii sunt în căutare de aventură. Indiferent dacă ești în căutarea unei evadări pline de acțiune, plajă frumoasă sau o experiență culturală unică, opțiunile sunt nesfârșite. De la baloanele cu aer cald în Turcia până la Aurora Boreală, iată o listă cu un top al locațiilor pe care să le vizitezi în 2022, potrivit recomandărilor publicației Euronews.

Japonia

Japonia oferă unele dintre cele mai bogate experiențe culturale de pe planetă, iar sărbătorirea anotimpurilor în schimbare cu parada flotelor festivalului din Takayama este un eveniment de neuitat.

Yatai (plutitoare) sculptate în mod complicat datează din secolul al XVII-lea și prezintă Karakuri Ningyo (marionete) care se mișcă și dansează pe măsură ce corzile lor sunt controlate de păpușari.

Finlanda

Măcar o dată în viață ar trebui să experimentezi Aurora Boreală în persoană și nu doar la televizor sau într-un documentar. Există mai multe modalități de a vedea fenomenul natural care este Aurora Boreală.

În timp ce majoritatea aleg să-și petreacă timpul afară, te vei putea bucura de Aurora Boreală direct din camera ta de hotel. O excursie la hotelul Seaside Glass Villas Kemi îți oferă o experiență unică pe care nu o vei uita prea curând.

Turcia

Este suficient doar să visezi la Festivalul Cappadocia unde baloane cu aer cald vor umple cerul. Festivalul va avea loc în luna aprilie 2022 unde vei putea experimenta o călătorie cu balonul. Vei putea admira istoria unică a Capadociei și vedea întreg orașul.

Pe lângă excursia cu balonul, în Turcia te vei putea bucura de un kebab tradițional într-un restaurant local înainte de a te retrage în camera ta de hotel.

Costa Rica

Costa Rica este locul potrivit pentru a privi broaștele țestoase care clocesc pentru prima dată live și nu doar în documentare sau la televizor.

Pentru a putea asista la un astfel de eveniment ar trebui să vizitezi Costa Rica între lunile iulie și septembrie. Apoi poți continua cu o călătorie către orașul Siquirres pentru a vizita sanctuarul țestoaselor.

 

 

Realitatea Live

16 Sept. 2021, 19:51
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
16 Sept. 2021, 19:51 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Centrul Național Anticorupție (CNA)  informează că mai multe proiecte recente de legi și de hotărâri de guvern au fost supuse expertizei anticorupție. Printre cele mai importante acte normative din această săptămână se regăsesc proiectele de lege privind modificarea Legii drumurilor, Legii cu privire la activitatea farmaceutică, Legii privind achizițiile publice, dar și Codului Vamal al Republicii Moldova. Astfel, în rapoartele de expertiză, elaborate de CNA, au fost identificate deficiențe și înaintate recomandări pentru înlăturarea efectelor acestora.

Potrivit experților, proiectul de lege privind modificarea Legii drumurilor, care are drept scop crearea infrastructurii destinate bicicliștilor și pietonilor, conține riscuri de implementare în practică a normelor proiectului. Acestea pot genera costuri suplimentare pentru bugetele publice raionale și municipale, chiar dacă potrivit proiectului, lucrările de amenajare a pistelor ar urma să fie încorporate în lucrările de reabilitare a drumurilor de interes raional sau municipal. Pentru a evita aceste cheltuieli adiționale, CNA recomandă să se acorde o mai mare atenție elaborării actelor normative de punere în aplicare a legii.

De asemenea, mai multe riscuri au fost identificate și în Proiectul de lege privind modificarea Legii cu privire la activitatea farmaceutică. În raportul CNA se menționează că acesta ar putea crea condiții favorabile pentru importul medicamentelor false sau contrafăcute, fapt ce ar prejudicia ulterior sănătatea cetățenilor.

Prin Proiectul de lege privind modificarea Codului Vamal al Republicii Moldova, supus recent expertizei anticorupție a CNA, se propune înlăturarea interdicției la importul pieselor uzate pentru autovehicule.

Potrivit raportului de expertiză, problema identificată în proiectul de lege se referă la faptul că înlăturarea interdicției respective este necondiționată. Proiectul nu stabilește exigențe la import. Astfel, acest lucru ar permite importul oricăror părţi şi accesorii: originale sau nu; reutilizabile sau nu; însoțite sau nu de acte de proveniență sau ce confirmă calitatea etc.

CNA menționează că, expertiza anticorupție este procesul de identificare a riscurilor de corupție care pot apărea la promovarea proiectelor de acte legislative și normative de către entitățile publice, a factorilor care le generează și elaborarea recomandărilor pentru înlăturarea efectelor acestora.

Amintim că CNA face expertiză anticorupție începând cu anul 2006.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală