Un cont de Twitter urmărește avionul privat al lui Musk. A oferit 5 mii $ unui tânăr pentru a-l șterge, dar l-a refuzat

31 Ian. 2022, 10:03
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
31 Ian. 2022, 10:03 // Au Bani //  MD Bani

Jack Sweeney, un tânăr de 19 ani din Florida, a respins o ofertă de 5.000 de dolari din partea lui Elon Musk pentru a șterge un cont de Twitter care urmărește avionul privat al miliardarului.

Contul ElonJet are peste 150.000 de urmăritori pe Twitter și folosește un bot pe care Sweeney l-a dezvoltat pentru a monitoriza zborurile lui Musk. Fluxul trimite apoi pe Twitter datele despre când și unde decolează sau aterizează avionul și durata fiecărei călătorii.

Tânărul a creat aproximativ o duzină de alte conturi care urmăresc călătoriile unor cunoscuți miliardari, inclusiv Bill Gates și Jeff Bezos.

Musk i-a trimis lui Sweeney primul mesaj în 30 noiembrie: „Poți să închizi contul ăsta? Este un risc de securitate”.

CEO-ul Tesla și SpaceX i-a oferit în cele din urmă tânărului 5.000 de dolari pentru a împiedica „nebunii” să-i urmărească zborurile. Sweeney i-a cerut în schimb 50.000 de dolari, spunând că ar putea folosi banii pentru facultate și poate pentru a-și cumpăra o mașină Tesla.

„Nu-mi place ideea de a fi împușcat de un nebun”, a spus Musk.

Ultimul schimb de mesaje a avut loc miercuri, 19 ianuarie, când Musk a spus că nu i se pare corect „să plătească pentru a obține închiderea contului”. CNN Business a vizualizat mesajele.

Sweeney i-a spus că „alte opțiuni decât banii”, cum ar fi un stagiu la o companie a lui Musk, l-ar convinge mai repede să închidă contul. Musk nu a dat un răspuns încă.

Sweeney a spus că este un fan al SpaceX încă de la prima lansare a lui Falcon Heavy, în 2018. Tatăl său lucrează pentru o companie aeriană, alimentându-i interesul pentru aviație.

„5.000 de dolari nu sunt suficienți”, a spus Sweeney.

El i-a oferit totuși lui Musk câteva sfaturi tehnice, spunându-i miliardarului despre un program de blocare pe care l-ar putea folosi pentru a contracara programele de urmărire a zborurilor.

„Se pare că a folosit acel sfat”, a spus Sweeney, adâugând că Musk pare să folosească acel soft. Totuși, tânărul poate urmări în continuare zborurile lui Musk. „Este doar ceva mai complicat”, adaugă el.

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 09:55
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 09:55 // Actual //  Ursu Victor

Ministrul Energiei, Victor Parlicov, a avertizat asupra provocărilor majore din sectorul energetic, subliniind necesitatea unor măsuri urgente pentru a evita o criză. În cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV, Parlicov a explicat că Moldova ar putea fi nevoită să crească importurile de energie din România și să interzică exporturile de energie regenerabilă pentru a asigura securitatea internă, în cazul în care regiunea stângă a Nistrului nu va mai primi gaz rusesc.

„Acum exportăm energie din surse regenerabile, inclusiv până în Croația. Însă, în contextul actual, trebuie să prioritizăm consumul intern. Activarea celulei de criză și a Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) este inevitabilă, deoarece incertitudinile devin zilnice,” a declarat Parlicov.

El a evidențiat impactul negativ al atacurilor cu rachete asupra interconexiunilor energetice cu Ucraina, un aspect pe care l-a numit „un element major de securitate.” Ministrul a adăugat că, dacă situația o cere, este dispus să participe la discuții cu Gazprom.

„Am primit o invitație pentru astfel de discuții și consider că este o decizie corectă, având în vedere circumstanțele,” a precizat Parlicov.

Referindu-se la posibilitatea ca regiunea transnistreană să rămână fără gaz rusesc începând cu 1 ianuarie 2025, ministrul a declarat că situația este alarmantă.

„Acolo spiritele nu sunt deloc optimiste. Ei conștientizează că un astfel de scenariu răstoarnă tot ce s-a construit acolo până acum. De mult timp am avertizat că gazul gratuit nu este o soluție permanentă și că trebuie să crească treptat tarifele interne,” a explicat ministrul.

Parlicov a subliniat că o criză în regiunea transnistreană va afecta întreaga țară.

„În cazul în care regiunea intră în criză, toată țara va intra într-un regim de supraviețuire. Decizia de a continua sau nu livrările va fi luată de Rusia în ultimul moment, iar noi trebuie să fim pregătiți, inclusiv cu sprijin extern,” a spus el.

Ministrul a avertizat că Moldova trebuie să ia în considerare scenariul în care tranzitul de gaz prin Ucraina va fi oprit. „Trebuie să știm din timp dacă un astfel de scenariu va deveni realitate, pentru a ne organiza eficient și a ne coordona cu partenerii internaționali,” a concluzionat Victor Parlicov.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău