Un japonez se închiriază clienţilor pentru a nu face absolut nimic

18 Ian. 2024, 13:15
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
18 Ian. 2024, 13:15 // Actual //  Lupu Eduard

Un japonez a trăit permiţându-le oamenilor să îl închirieze pentru a nu face absolut nimic. „Ai putea spune că lipsa mea de individualitate a devenit produsul meu”, a scris el în memorii. A fost angajat de peste 4.000 de ori, iar sarcinile au variat de la banal la bizar.

Shoji Morimoto şi-a început serviciul „Rental Person” în 2018 şi spune că a fost angajat de peste 4.000 de ori, relatează Business Insider.

Odată, o femeie i-a cerut lui Morimoto să o urmărească în timp ce îşi căuta un soţ pe site-urile de matrimoniale. El a povestit cazul în cartea sa de memorii, „Persoana de închiriat care nu face nimic”, a cărei traducere a ajuns în librăriile din SUA pe 9 ianuarie.

Cu altă ocazie, a însoţit un client pentru a depune actele de divorţ. De asemenea, a fost angajat să îşi ia rămas bun de la cineva într-o gară şi a aşteptat un client la linia de sosire a unui maraton.

„Este ca şi cum te-ai uita la televizor. Mulţi oameni consideră televizorul plictisitor, dar mie îmi place”, a spus Morimoto în memoriile sale.

„Închirierea fără obligaţii îmi oferă un divertisment pasiv, chiar dacă, în acest caz, sunt mai degrabă furnizorul de servicii decât utilizatorul”, a spus el.

Există şi misiuni pe care nu le-ar accepta. Morimoto, care este căsătorit şi are un copil, a refuzat o dată un client care i-a cerut să facă sex cu el.

„Am refuzat şi o serie de cereri de a merge la concerte pop”, a scris el. „Nu ştiu prea multe despre muzică, iar majoritatea concertelor la care mi s-a cerut să merg au fost ale unor artişti de care nu am auzit niciodată”.

Morimoto crede că acest „loc de muncă” se potriveşte perfect cu personalitatea sa introvertită: „Clientul vrea să facă ceva, iar eu doar îl urmez. Nu se aşteaptă un angajament profund şi nu este nevoie de personalitate”.

Unii oameni l-au numit „un gigolo new-age” sau „un cerşetor new-age”. Dar Morimoto nu se simte jignit de aceste etichete.

Morimoto obişnuia să perceapă 10.000 de yeni japonezi sau 68 de dolari pentru fiecare rezervare, conform unui raport Reuters din 2022.

În septembrie, el a declarat că nu-şi mai taxează clienţii şi că acceptă doar rambursarea cheltuielilor de călătorie şi a mâncării şi băuturii consumate în timpul întâlnirii.

„În acest moment, trăiesc din economii. Ceea ce fac nu este cu adevărat o afacere. Poate că cel mai bine ar fi să mă gândesc la asta ca la ceva ce fac pentru distracţie (precum o călătorie în străinătate pentru care am economisit)”, a scris el pe X.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

15 Iun. 2024, 13:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
15 Iun. 2024, 13:46 // Actual //  Lupu Eduard

Un studiu recent realizat de publicaţia britanică MoneyWeek a scos la iveală care sunt cele mai scumpe destinaţii turistice pentru o escală de 24 de ore.

Într-un studiu realizat de publicaţia britanică MoneyWeek în colaborare cu o agenţie de turism, au fost analizate costurile pentru o zi şi o noapte în diverse oraşe turistice din lume. S-au luat în calcul preţurile pentru cazare la hotel, transport local, masă şi activităţi recreative.

Deloc surprinzător, cel mai scump oraş străin în care să mergi în vacanţă este New York, cu o medie de 645 de euro de persoană pentru o singură noapte. New York-ul se află în fruntea listei în mare parte datorită monumentelor sale, cum ar fi Statuia Libertăţii şi Empire State Building, şi a locurilor de neratat, precum Times Square şi Central Park. O vizită la aceste diverse monumente costă în jur de 169 de euro. O zi întreagă de mâncare costă 47 de euro, transportul public costă 45 de euro, iar o noapte de cazare costă în jur de 328 de euro.

Capitala Franţei este al doilea cel mai scump oraş din lume. Pentru o zi şi o noapte, va trebui să cheltuiţi la Paris în jur de 522 de euro. Înseamnă o medie de aproximativ 307 euro pentru o noapte la hotel, 22 de euro pentru transportul în comun, 42 de euro pentru mâncare şi 79 de euro pentru vizitarea diferitelor monumente şi muzee, etc.

Destinaţie foarte populară în ultimii ani, Dubai ocupă locul al treilea în clasament, cu aproximativ 436 de euro pentru o excursie de o zi şi o noapte. Deşi costul pe noapte este mai ridicat decât la Paris (319 euro în medie), principalul oraş din Emiratele Arabe Unite se poate lăuda cu un transport în comun foarte ieftin (12 euro), la fel ca şi preţul numeroaselor activităţi oferite (18 euro).

Pe locul patru se află capitala britanică, Londra. Pentru a petrece o zi şi o noapte în oraşul lui Big Ben, va trebui să cheltuiţi în medie 432 de euro, din care 291 de euro pentru hotel, 30 de euro pentru metrou, 38 de euro pentru activităţi şi 40 de euro pentru mâncare.

Şi tot o altă capitală europeană este cea care completează această listă a celor mai scumpe oraşe din lume pentru o noapte. Pentru a petrece o zi şi o noapte la Roma, va trebui să plătiţi în medie 359 de euro. În detaliu, asta înseamnă 180 de euro pe noapte, 22 de euro pentru transport, 48 de euro pentru mâncare şi 37 de euro pentru activităţi locale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău