Plamen Milanov – Omul anului 2023

18 Ian. 2024, 13:07
 // Categoria: Slider // Autor:  bani.md
18 Ian. 2024, 13:07 // Slider //  bani.md

Președintele de onoare al Asociației pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului, Plamen Milanov, s-a învrednicit de premiul ”Omul anului 2023”, oferit de jurnalistul și scriitorul Val Butnaru în ultima ediție a emisiunii ”Vânturile, valurile” din anul trecut. Distincția i-a fost oferită în semn de apreciere a numeroaselor fapte bune – proiecte sociale și de susținere a sportului, realizate în ultima perioadă.

VAL BUTNARU, jurnalist, JURNAL TV

„N-am să greșesc dacă am să spun că urmăritori, privitori, ai știrilor din Republica Moldova au văzut în acest an o sumedenie de reportaje cu toate faptele bune pe care le face această Asociație A.S.I.C.S. și care este condusă de Plamen Milanov.”

Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului a fost fondată acum doi ani. Scopul organizației este să continue dezvoltarea și implementarea proiectelor de responsabilitate corporativă socială a NGM Company, partenerul privat la Loteriei Naționale a Moldovei în domeniul jocurilor de noroc cu risc social  scăzut.

PLAMEN MILANOV, președinte de onoare A.S.I.C.S. 

„Doi-trei ani în urmă am început să facem acțiuni de caritate în Moldova. Astfel, una dintre companiile pe care o conduc alocă cea mai mare parte din profit pentru caritate. Este un exemplu preluat din Europa, iar eu, ca manager al acestei companii, îmi doresc ca și în Moldova să fie la fel. Totul a început în perioada pandemiei de COVID-19. A fost o perioadă dificilă pentru multă lume, în special pentru oamenii de la sate. Astfel, am lansat o campanie în care ne-am propus să ajutăm omenii de la sate, oferindu-le mii de pachete cu produse alimentare. ”

Acțiunile Asociației A.S.I.C.S. sunt apreciate, dar și susținute și de parteneri din țară, precum și de peste hotare. Printre ei se numără Guvernul Bulgariei, Ambasadele Ucrainei, Georgiei, Primăria municipiului Chișinău, Mitropolia Basarabiei.

PLAMEN MILANOV, președinte de onoare A.S.I.C.S. 

„Îmi doresc și sper că exemplul nostru să fie urmat de majoritatea managerilor companiilor mari care își desfășoară activitatea în Republica Moldova. Sper ca numărul acestora să fie și mai mare, iar responsabilitatea socială să devină prioritate.”

Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului se concentrează pe mai multe direcții, printre care susținerea proiectelor sociale și a sportului. De la fondare în 2022, Asociația a realizat mai mult de 100 de proiecte în valoare de peste 40 de milioane de lei. Vom evidenția doar câteva dintre acestea, cu cel mai mare impact. Astfel, peste 30 de mii de familii din toată țara au beneficiat de colete cu produse alimentare de primă necesitate. De asemenea, nu mai puțin de 30 de mii de oameni au avut parte de prânzuri calde în Chișinău, Strășeni, Soroca. Recent, 20 de comunități locale au beneficiat de granturi în sumă totală de 2 milioane de lei. O altă prioritate este sănătatea adulților și copiilor. În acest sens, Institutul Mamei și Copilului din Chișinău a beneficiat de finanțări pentru modernizare de aproape 1 milion de lei. Este de menționat și proiectul ”Sportul unește societatea”, finanțat de Guvernul Bulgariei și cofinanțat de A.S.I.C.S.

Realitatea Live

14 Iul. 2024, 17:53
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
14 Iul. 2024, 17:53 // Actual //  Lupu Eduard

Turcia intenţionează să se bazeze pe poziţia sa geografică şi pe acordul de uniune vamală cu Uniunea Europeană (UE) pentru a atrage investitorii chinezi care vor să aibă acces fără taxe vamale la pieţele europene, aşa cum tocmai a făcut-o recent cu producătorul auto BYD, informează cotidianul Hurriyet Daily News.

Luni, gigantul chinez a semnat un acord cu Ministerul Industriei şi Tehnologiei din Turcia, pentru a face investiţii în această ţară, o decizie care va extinde prezenţa companiei chineze în Europa.

Producătorul auto chinez ar urma să construiască o fabrică în Turcia, cu o capacitate de producţie de 150.000 de vehicule electrice şi hibride pe an, un Centru de mobilitate, de cercetare şi dezvoltare (R&D), valoarea totală a investiţiei fiind de un miliard de dolari. Producţia ar urma să demareze la finalul lui 2026, iar în Turcia vor fi create 5.000 de locuri de muncă directe.

Noua uzină va da BYD un acces mai uşor pe piaţa din UE, cu care Turcia are un acord de uniune vamală. Acest fapt este cu atât mai important cu cât Uniunea Europeană a majorat tarifele vamale pentru importurile de automobile electrice chineze. Pe lângă tarifele vamale existente pentru vehiculele BYD, de 10%, UE a introdus săptămâna trecută tarifele vamale suplimentare de 17,4% pentru grupul chinez.

Turcia, aflată la răscrucea dintre Europe, Orientul Mijlociu şi Asia Centrală, este în negocieri şi cu alte firme din China, a anunţat săptămâna aceasta ministrul Industriei şi Tehnologiei, Mehmet Fatih Kacir.

„Vrem să transformăm Turcia într-un centru de producţie pentru viitoarea generaţie de vehicule”, a declarat Kacir pentru postul privat de televiziune Haberturk.

Ministrul a scos în evidenţă avantajele ţării, inclusiv calitatea de membru al uniunii vamale a UE şi acordurile comerciale cu 28 de ţări. „Producătorii chinezi vor acces rapid la pieţele internaţionale. Investiţiile în Turcia le ajută să-şi îndeplinească acest obiectiv”, a explicat oficialul de la Ankara.

Începând din anii ’70, Turcia a devenit unul dintre centrele de vârf ale industriei auto globale, marii producători auto, inclusiv Fiat şi Renault, deschizându-şi fabrici în această ţară, urmaţi de alţii ca Ford, Toyota şi Hyundai.

Uzina BYD din Turcia va permite producătorului chinez de vehicule electrice (EV) să eludeze tarifele vamale suplimentare introduse de UE şi să intre pe pieţele din Europa.

Conform noilor reglementări privind subvenţiile, BYD va fi scutit de noile tarife vamale suplimentare de 40% la importurile de autovehicule electrice impuse de Turcia, în încercarea de a încuraja investiţiile şi a proteja cota de piaţă a producătorilor interni. Companiile auto care investesc în ţară sunt exceptate de la aceste tarife.

Cel puţin alţi cinci producători auto din China iau în considerare deschiderea unor fabrici în Turcia, a anunţat agenţia de presă Anadolu.

De asemenea, compania turcă TOGG şi firma chineză Farasis au un parteneriat pentru a produce baterii EV în Turcia.

Ministrul Industriei anunţase că oficialii turci au avut, anul trecut, numeroase întâlniri cu şefi de firme importante din China.

În iunie, ministrul Afacerilor Externe, Hakan Fidan, a vizitat China, şi a încheiat un nou acord bilateral deal, şi a numit ţările „motoarele bogăţiei Asiei”.

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a confirmat dorinţa sa de a se alătura Organizaţiei de cooperare de la Shanghai (din care fac parte China, Rusia şi Iranul), unde Turcia este doar un partener.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău