Un nou succes marca Victoriabank – top angajator și în 2023

12 Feb. 2024, 10:59
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Lupu Eduard
12 Feb. 2024, 10:59 // Bănci şi Finanţe //  Lupu Eduard

Anul 2023 marchează a treia victorie consecutivă a Victoriabank în cadrul acestui important studiu de piață, ceea ce confirmă faptul că angajații au parte de un mediu de lucru sănătos, stimulativ și echitabil. Acest lucru consolidează încrederea clienților, partenerilor și investitorilor în capacitatea băncii de a livra servicii de înaltă calitate și de a pune pe primul loc starea de bine a echipei.

Acesta nu este doar un succes remarcabil, ci și o realizare cu totul specială, deoarece Victoriabank este singura bancă din Moldova care a intrat în top 10 cei mai buni angajatori ai anului. Rezultatele studiului acoperă diverse aspecte ale mediului de lucru, inclusiv condițiile de muncă, oportunitățile de dezvoltare, salarizarea și beneficiile, colaborarea în cadrul companiei și relațiile cu superiorii și colegii.

Reușita din 2023 subliniază angajamentul constant al echipei băncii față de excelența în managementul resurselor umane și evidențiază o serie de beneficii și avantaje oferite atât angajaților, cât și companiei în ansamblu.

Mulțumim #OamenilorDeLaVictoriabank pentru contribuția la această realizare frumoasă. Împreună reușim să promovăm o cultură organizațională bazată pe human banking.

Rezultatele Victoriabank în cadrul cercetărilor de piață cu scopul desemnării angajatorilor de top:

  • Top Angajator al anului. Studiul Employer Brand Perception Survey din 2021, ediția 12
  • Victoriabank în topul preferințelor studenților, consolidându-și imaginea ca angajator de încredere. Studiu național realizat de Iolanta Mura și Riyang Phang, cu suportul AmCham Moldova.
  • Top angajator de pe piața din Republica Moldova în cadrul clasamentelor realizate pe platformele de recrutare de către echipele delucru.md și undelucram.md.
  • Top cel mai bun angajator. Studiul Employer Brand Perception Survey din 2022, ediția 13.
  • Top angajator Victoriabank în Top 10 printre din Cei mai buni angajatori din Republica Moldova conform platformei undelucram.md.
  • Top Angajator al anului. Studiul Employer Brand Perception Survey din 2023, ediția 14.

Victoriabank are aproape 1500 de angajați, cu o medie de vârstă de 36 de ani. Printre aceștia se numără și în prezent persoane angajate încă în primii ani de la fondarea băncii.

Realitatea Live

04 Mart. 2024, 09:49
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
04 Mart. 2024, 09:49 // Actual //  Lupu Eduard

Piața neagră a țigaretelor înregistrează o ușoară scădere în luna ianuarie 2024, ajungând la 7,7% din totalul consumului, comparativ cu 8,5% la finele anului 2023, conform unui studiu realizat de compania de cercetare Novel.

„În luna ianuarie, cea mai mare scădere a contrabandei se înregistrează în nord-est, cu 10,5 p.p. până la 19,2%. Cu toate acestea, regiunea continuă să fie cea mai afectată de comerțul ilegal cu țigarete. În ianuarie, singura regiune în care piața neagră crește semnificativ este sud, cu 4,1 p.p. până la 10,4%. Majorarea este corelată cu apariția ca sursă de proveniență a Bulgariei, începând de anul trecut. Ca proveniență, cea mai mare pondere o deține Duty Free (peste 40%), urmată de Moldova (21,6%), Cheap Whites (13%) și Bulgaria (12,8%)”, a declarat Marian Marcu, Director General Novel Research.

Platforma Stopcontrabanda.ro a raportat că peste 10 milioane de țigarete de contrabandă au fost capturate de autorități în zona de sud a țării începând din acest an, reflectând o tendință de creștere a traficului ilicit de produse din tutun din statele din sudul țării, unde prețurile sunt mai mici.

Directorul relațiilor externe al Ariei Europa de Sud Est a British American Tobacco, Ileana Dumitru, a salutat eforturile autorităților în combaterea contrabandei, menționând instalarea primelor două scannere vamale în vămile Giurgiulești și Albița.

În același timp, veniturile din accize au înregistrat o creștere semnificativă în ianuarie 2024, cu 48,1% față de anul anterior, susținute de încasările din accizele pentru produsele din tutun, cu o creștere de 91,4%.

Gilda Lazăr, Director Corporate Affairs & Communications la JTI România, Moldova și Bulgaria, a subliniat necesitatea unui mediu legislativ stabil pentru a menține parteneriatele cu statul, criticând propunerile legislative anti-tutun care ar putea alimenta piața neagră.

Aceste evoluții survin în contextul unei concentrări sporite a eforturilor de combatere a contrabandei cu țigarete, cu rapoarte ale Poliției de Frontieră care indică o creștere a capturărilor și destructurarea a trei grupuri infracționale organizate în 2023.

Anual, companiile de tutun contribuie semnificativ la bugetul statului, vărsând aproximativ 20 miliarde de lei reprezentând accize, TVA și alte taxe și contribuții.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău