Un nou trend pe TikTok! TikTokerii interpretează „Rick and Morty” de Soulja Boy la mormintele unor oameni celebri

19 Aug. 2021, 14:56
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
19 Aug. 2021, 14:56 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

TikTokerii internaționali acoperă cântă piesa interpretului Soulja Boy „Rick and Morty” la cimitire și în contexte ciudate. Meme-ul a început cu un creator de conținut pe TikTok interpretând melodia la un mormânt atribuit greșit lui Woodrow Wilson. Acum, TikTokeri din întreaga lume interpretează „Rick și Morty” pentru statui, morminte, prieteni și plante.

În iunie, Soulja Boy a lansat o melodie care arată astfel:

“Rick și Morty / Rick și Morty / Rick și Morty / Rick și Morty / Rick, Rick, Rick, Rick, Rick, Rick, Rick, Rick, Rick, Rick / Rick și Morty / Rick și Morty / Rick și Morty / Rick și Morty “.

Piesa se numește „Rick & Morty”.

Referindu-se la serialul animat incredibil de popular Adult Swim cu același nume, „Rick și Morty” circulă pe larg pe TikTok de la lansarea sa de la jumătatea lunii iunie.

Dar, în plus față de videoclipurile setate la piesa propriu-zisă (există peste 342.000 pe TikTok), este, de asemenea, în spirală într-un meme care arată TikTokeri care cântă melodia în fața pietrelor funerare (unele aparțin unor figuri celebre, iar altele le sunt atribuite în mod deliberat greșit ), prietenilor și plantelor.

Tendința a început cu un videoclip în fața unui mormânt atribuit greșit președintelui Woodrow Wilson

„Am interpretat Rick și Morty de Soulja Boy pentru președintele Woodrow Wilson”, Benjamin Raab, un tânăr de 24 de ani care lansează muzică sub numele The Boy Raabit și trece de @ theboyraabit01 pe TikTok, a scris într-o legendă pe ecran a unui Videoclipul din 31 iulie care are acum aproximativ 1,2 milioane de aprecieri și 7,1 milioane de vizionări.

Videoclipul lui Raab atribuie în mod deliberat un mormânt înzestrat cu numele de familie „Wilson” celui de-al 28-lea președinte al Statelor Unite. Wilson este de fapt înmormântat în Catedrala Națională din Washington, iar Raab a declarat pentru Insider că videoclipul a fost filmat în Michigan. Dar videoclipul a declanșat un trend în care oamenii „interpretează” hitul lui Soulja Boy în moduri suprarealiste.

Multe dintre videoclipuri sunt, de asemenea, filmate în cimitire sau la memoriale – și, în unele cazuri, par să prezinte cu adevărat mormintele unor figuri precum Jefferson Davis, președintele Confederației.

În timp ce trend-ul s-a extins acum dincolo de originile sale de cimitir, invocarea unor personaje istorice precum Wilson sau Davis a făcut parte din umorul său timpuriu, întrucât atât Wilson, cât și Davis au moșteniri legate de rasism. Vox a raportat că Wilson a resegregat guvernul federal și a apărat Ku Klux Klan în timpul mandatului său, în timp ce Davis era președintele pro-sclavie al Confederației. Ideea de a le deranja veșnica odihnă strigând cuvintele „Rick și Morty” la mormintele lor face parte din glumă.

Creatorul trendului a fost inspirat de un alt rapper care a cântat pentru pietre funerare

Raab, al cărui videoclip Woodrow Wilson a declanșat tendința mai largă, a declarat pentru Insider că inspirația a venit de la un alt creator și rapper pe nume Yung Smiley.

În timp ce contul original TikTok al lui Yung Smiley (sub mânerul @ yungsmiley1) pare să nu mai fie disponibil, videoclipuri sunt împrăștiate online care par să arate artistul cântând melodia „Saks” (sau „Saks! 2”) în fața pietrelor funerare, inclusiv una care pare să aparțină scriitorului Mark Twain.

În timp ce multe dintre videoclipurile anterioare ale lui Raab nu au primit prea multă atenție, filmul „Rick și Morty” au devenit virale. Raab a plecat să valorifice faima de pe TikTok cu alte videoclipuri „Rick și Morty” de un gen similar.

Potrivit lui Raab, mormintele din videoclipuri provin din „câteva cimitire diferite care se întind pe tot Michiganul de Vest”, unde locuiește Raab.

 

Realitatea Live

16 Sept. 2021, 18:24
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
16 Sept. 2021, 18:24 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

Entuziaști și motivați să îmbunătățească procesele și produsele din sectorul financiar-bancar, mai multe startup-uri din țară au participat la programul Fintech Moldova 2021, lansat de Startup Moldova, în parteneriat cu MAIB și Mastercard și cu suportul USAID și al Suediei, în cadrul proiectului Tekwill.

Mary Nemciuc, manageră de programe antreprenoriale, TEKWILL:  „Pe măsură ce domeniul IT propulsează inovația, procesele și schimbă paradigmele, crește considerabil și necesitatea produselor noi, care oferă soluții viabile în procesul de tehnologizare a serviciilor din sfera financiar-bancară. Pentru o mai bună înțelegere a necesităților pieței, am identificat un partener privat de încredere, interesat de astfel de soluții, gata să vină cu suport, pilotare și integrare. De aceea, suntem recunoscători implicării partenerilor MAIB și Mastercard în dezvoltarea Verticalei FinTech 2021, care detectează problemele cu care se confruntă companiile bancare și furnizează soluții IT relevante pentru rezolvarea lor.”

Pe parcursul câtorva luni tinerii au lucrat asupra ideilor inovatoare în cadrul primelor două etape ale programului – Hackathon și Accelerator. Cele mai bune 11 startup-uri au fost selectate pentru a trece la nivelul următor de pilotare. Timp de 3 luni, în cadrul Acceleratorului, participanții au avut parte de sesiuni de mentorat și consultanță din partea mentorilor și experților din domeniu, au avut acces la o rețea extinsă de business din domeniul financiar-bancar, au obținut cunoștințe noi și au interacționat cu viitorii clienți, pentru a beneficia de potențiale investiții și informații despre modul în care corporațiile pot susține o inițiativă locală.

Evgeny Frolov, senior startup tracker: „În calitate de senior tracker, sunt mândru că, bazându-ne pe feedbackul de la sfârșitul programului, trackerii au fost desemnați ca unul dintre principalele instrumente eficiente și valoroase acceleratorului. Nu a fost un parcurs simplu, acesta solicită întotdeauna investiții de emoții, timp și cunoștințe, dar este și o experiență extraordinară pentru a sprijini fondatorii în călătoria lor către succes. Sunt bucuros să vă anunț că startup trackers activează acum, în mod deschis, pe piața moldovenească și pot ajuta toate startup-urile locale să ajungă la victorie!”.

În cadrul Acceleratorului au fost dezvoltate 9 soluții, care urmează a fi analizate de MAIB pentru a fi implementate în scopul facilitării proceselor de afaceri în cadrul băncii și pentru a aduce valoare clienților existenți, dar și celor potențiali din sectorul financiar-bancar.

Aliona Stratan, Prim-vicepreședinte MAIB:Programul de accelerare a avut drept scop de a ajuta startup-urile să-și valideze ideile și să creeze produse, precum și să construiască o relație de suport între MAIB și fiecare dintre aceste startup-uri. Experiența a fost una nouă și pentru noi, provocând persoanele responsabile de produse din cadrul băncii să gândească altfel modul de a construi parteneriate. Contăm pe faptul, ca această primă experiență va continua, facilitând dezvoltarea ecosistemului de parteneriate ale MAIB în beneficiul clienților noștri, dar și a ecosistemului fintech din Republica Moldova”.

La finalul acceleratorului, au avut loc două zile de Demo Day, în care participanții și-au prezentat produsele dezvoltate pe parcursul programului.

Programul FinTech 2021 se va încheia cu o conferință, în luna octombrie, la care vor participa experți, startup-uri și toți cei asociați industriei financiare. În cadrul evenimentului, vor fi discutate provocările industriei, nevoile consumatorilor și potențialul soluțiilor fintech, pentru a construi noi modele de afaceri prin care băncile, companiile din domeniul serviciilor financiare și alți jucători de pe piață ar putea oferi cele mai bune servicii clienților și partenerilor de business.

P.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală