Un oligarh rus implicat în scandalul dintre Angelina Jolie și Brad Pitt. A cumpărat o podgorie de milioane

18 Feb. 2022, 18:05
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
18 Feb. 2022, 18:05 // Au Bani //  MD Bani

Brad Pitt o dă în judecată pe fosta lui soție, Angelina Jolie, pentru că și-a vândut acțiunile firmei care administrează moșia Chateau Miraval, podgoria franceză pe care au cumpărat-o împreună, scrie BBC. Actrița și-a vândut acțiunile unui oligarh și producător de băuturi alcoolice din Rusia fără să se consulte cu Pitt.

Cuplul a cumpărat Chateau Miraval în 2008 și s-au căsătorit acolo 6 ani mai târziu. Pitt a spus că el și soția sa de la acea vreme au fost de acord să nu își vândă acțiunile fără a avea consimțământul celuilalt.

Avocații lui Pitt, câștigător a două premii Oscar, au spus că Chateau Miraval, care cuprinde o vilă și o podgorie din sudul Franței, a „devenit pasiunea lui Pitt” și, sub conducerea sa, s-a transformat într-o poveste de renume internațional” care valorează multe milioane de dolari.

Documentele legale depuse joi în Los Angeles arată că Pitt a ajutat la consolidarea rentabilității podgoriei, care „produce unul dintre cele mai renumite vinuri rozé”.

Iuri Shefler, oligarhul rus care a cumpărat acțiunile Angelinei Jolie

Pitt susține că Jolie și-a vândut partea ei din acțiuni unui oligarh rus și producător de băuturi alcoolice, Iuri Shefler, fără să-i aducă la cunoștință tranzacția.

„Ea și-a vândut acțiunile în cunoștință de cauză și cu intenția ca Shefler și afiliații săi să încerce să preia controlul asupra afacerii pentru care Pitt și-a devotat viața și pentru a submina investiția lui Pitt în Miraval”, se arată în documente.

Avocații actorului au spus că acțiunea actriței a fost făcută cu intenția de a-i cauza „un prejudiciu nejustificat” lui Pitt, care a investit capital și a făcut eforturi mari pentru a-și susține afacerea cu vinuri.

Avocații actorului: Jolie a profitat de pe urma afacerii, deși nu s-a implicat deloc

În documente se mai menționează și faptul că Pitt a contribuit 60% din suma de achiziționare a proprietății din Franța, iar Jolie a plătit restul de 40%, scrie Sky News. Avocații actorului au mai spus că Jolie nu s-a implicat deloc în eforturile de dezvoltare a activităților întreprinse la Chateau Miraval, cu toate că „a beneficiat” de pe urma succesului afacerii.

Proprietatea Miraval, aflată în satul Correns din sud-estul Franței, a fost cumpărată de fostul cuplu cu o sumă aproximativă de 25 de milioane de euro, potrivit BBC.

Jolie „l-a informat pe Pitt în scris” cu privire la decizia ei de a-și vinde acțiunile lui Shefler în ianuarie 2021, menționând că a ajuns la „această decizie dureroasă cu multă tristețe”, potrivit procesului.

Avocații lui Pitt au solicitat judecarea procesului de către un juriu. Jolie nu a oferit încă niciun comentariu.

Pitt și Jolie au avut o relație de 10 ani, înainte să se căsătorească în 2014. Jolie a intentat divorțul în 2016. Cei doi au șase copii împreună, dintre care trei sunt adoptați.

Realitatea Live

21 Nov. 2024, 19:49
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
21 Nov. 2024, 19:49 // Actual //  Ursu Victor

Parlamentul Republicii Moldova urmează să facă o serie de modificări legislative menite să fortifice transparența și eficiența proceselor decizionale din cadrul Băncii Naționale a Moldovei Propunerile includ ajustări semnificative în componența și procedurile de numire și revocare a membrilor Consiliului de supraveghere și ai Comitetului Executiv, potrivit unui proiect de lege propus spre consultări publice.

Printre principalele modificări se numără excluderea unui membru din Consiliul de supraveghere care ocupă simultan funcția de viceguvernator al Băncii Naționale și creșterea numărului membrilor independenți ai Consiliului de supraveghere de la 4 la 5 De asemenea se propune introducerea consultării Consiliului de supraveghere de către Președintele Parlamentului Guvernatorul BNM sau Comisia economie buget și finanțe în funcție de poziția vizată. Avizul emis de Consiliu va fi prezentat Parlamentului și audiat înainte de votul pentru numirea candidaților

Modificările propun și consolidarea procedurilor de revocare prin asigurarea dreptului la audiere pentru membrii organelor de conducere înainte de emiterea unei hotărâri de revocare. Totodată implicarea Președintelui Republicii Moldova în procesul de revocare va crea o procedură de dublu veto iar contestațiile privind hotărârile de revocare vor fi soluționate în termen de 3 luni

Pentru a asigura o mai bună calificare și eligibilitate a membrilor Consiliului de supraveghere se extind domeniile de calificare și se reduce durata mandatului membrilor independenți de la 7 la 5 ani astfel evitându-se suprapunerea mandatelor. Măsurile includ și notificarea anticipată a Parlamentului despre expirarea mandatelor membrilor și stabilirea unui termen clar pentru numirea noilor membri după încheierea mandatelor

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău