Valea morții pentru ruși la Bahmut: ”Câte mai sunt necesare pentru a opri regele nebun al Kremlinului?”

14 Mart. 2023, 04:33
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
14 Mart. 2023, 04:33 // Actual //  Lupu Eduard

O imagine devenită virală pe Twitter arată zeci de soldați ruși uciși pe un teren viran, în bătălia pentru Bahmut.

”Când zăpada se va topi, mii de soldați ruși vor deveni pur și simplu puncte roșii statistice pe teritoriul ucrainean. Câte morți mai sunt necesare pentru a opri regele nebun al Kremlinului?”, susțin reprezentanții Forțelor Armate ale Ucrainei.

Forțele ruse au pierdut peste 500 de soldați în ultima zi în Bahmut, a declarat sâmbătă Serhiy Cherevaty, purtătorul de cuvânt al grupării estice a Forțelor Armate ale Ucrainei, citat de Kyiv Independent.

Pierderile rusești includ 221 de morți și 314 răniți, potrivit lui Cherevaty. Purtătorul de cuvânt a precizat că au avut loc 53 de confruntări în zonă, dintre care 23 în interiorul orașului devastat. El a adăugat că forțele rusești au bombardat frontul Bahmut de 157 de ori.

Întrebat dacă este posibil să le ajungă soldaților ucraineni care luptă în Bahmut tot ce au nevoie, purtătorul de cuvânt a spus că armata face tot posibilul pentru a le furniza muniție, provizii medicale și alimente.

Orașul Bahmut a cunoscut de luni de zile unele dintre cele mai grele lupte din războiul pe scară largă, dar lupta pentru oraș nu face decât să se intensifice. Atât forțele ucrainene, cât și cele rusești înregistrează pierderi grele. Asaltul Rusiei asupra Bahmut se bazează în mare măsură pe compania militară privată Wagner Group.

Unii soldați ucraineni care luptă în Bahmut s-au plâns de lipsa de muniție, de sprijin și de pregătire, precum și de comunicațiile slabe între unități.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

08 Iun. 2023, 17:04
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
08 Iun. 2023, 17:04 // Actual //  Lupu Eduard

Premierul Dorin Recean, după vizita de la podul de la Bumbăta, a discutat cu fermierii care protestau pe traseul de la Leova. Agriculturii și-au exprimat nemulțumirea că sunt în prag de faliment și au nevoie de suportul statului, în condițiile în care prețurile mici nu le acoperă cheltuielile.

„Problema e diferența dintre costuri și cheltuieli. Tot suportul pe care l-am putut acorda din buget l-am acordat. Suntem în situația în care apelăm la ajutorul extern, dar asta nu înseamnă că banii vor veni a doua zi. Ministrul Bolea va merge în data de 20 iunie la Bruxelles și va negocia. Dânsul va trebui să demonstreze costurile”, a declarat Recean.

În replică, fermierii s-au arătat nemulțumiți de activitatea ministrului Vladimir Bolea și au declarat că acesta nu face nimic în calitate de ministru.

Drept răspuns premierul Recean a spus: „Fiecare dintre noi obosește câteodată”.

Fermierii au ieșit la protest din data de 7 iunie. Aceștia cer alocarea nu mai târziu de 1 august 2023 a compensațiilor costurilor de producere fermierilor mici și mijlocii în valoarea de cel puțin 3000 de lei per hectar la culturile agricole de primă grupă (grâu, orz, rapiță);

Restricționarea temporară prin decizia CSE a importului grâului, porumbului, rapiței și floarei soarelui în Republica Moldova din Ucraina, în condițiile în care Comisia Europeană va prelungi această restricție pentru țările din Europa de Este după 5 iunie;

Obligarea Portului Giurgiulești în perioada 1 iulie-31 decembrie 2023 să exporte doar producția agricolă de origine moldovenească;

Achitarea până la 1 iulie 2023 a tuturor datoriilor la subvențiile pentru anul 2022;

Modificarea (cu intrare în vigoare până la 10 iunie 2023) legii cu privire la Programul de rambursare a TVA, astfel încât să fie prelungit acest program până la finele anului și extins numărul de beneficiarii și sumele achitate.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău