Veste bună pentru investitorii crypto! Bitcoin a atins o valoare record și se poate ajunge la 100.000 de dolari

22 Oct. 2021, 14:57
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Oct. 2021, 14:57 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

Preţul unui Bitcoin a stabilit un nou maxim istoric de 66.901 dolari în contextul în care investitorii au primit cu braţele deschide lansarea ETF-ului ProShares Bitcoin Strategy, tranzacţionat la bursa din New York. Recordul atins la jumătatea lunii aprilie era de 64.899 dolari.

ETF-urile (exchange-traded fund) sunt vehicule de investiţii pasive care au câştigat interesul investitorilor datorită uşurinţei de a investi, precum şi a performanţei pe termen lung faţă de fondurile active. Lansarea ETF-urilor Bitcoin deschide, prin urmare, calea către lumea criptomonedelor pentru mulţi investitori care anterior nu erau convinşi din cauza riscurilor asociate investiţiilor în criptomonede, precum lipsa reglementării şi riscul pirateriei portofelului, reiese dintr-o analiză a casei de brokeraj XTB.

ETF-urile cu expunere pe crypto s-au lansat anul acesta în Canada şi Europa şi au crescut în popularitate pe fondul interesului pentru active digitale, analiştii aşteptându-se la o continuare a trendului. Deja mai mulţi administratori de fonduri au solicitat lansarea de ETF-uri Bitcoin în SUA. Gigantul de investiţii instituţionale Grayscale se gândeşte să convertească fondul Bitcoin Trust într-un fond tranzacţionat la bursă (ETF) stabilit fizic. Decizia ar putea face disponibilă moneda digitală pentru un număr mare de investitori.

Săptămâna trecută, produsele de investiţii în active digitale au înregistrat intrări în valoare totală de 226 milioane de dolari, ceea ce a adus totalul intrărilor în ultimele opt săptămâni la 638 milioane dolari. Activele totale administrate se află în acest moment la o distanţă de doar 5% de maximul istoric, de 67 miliarde dolari, ca urmare a aprecierii recente a preţului, adaugă casa de brokeraj.

Un factor la fel de important este adoptarea criptomonedelor în viaţa de zi cu zi. PayPal a anunţat recent că va include criptomonede în reţeaua sa de plăţi, mişcare ce ar veni în beneficiul clienţilor. Folosind reţeaua PayPal, utilizatorii pot efectua plăţi în criptomonede şi pot achiziţiona bunuri şi servicii în schimbul monedei digitale.

Bineînţeles, piaţa crypto nu duce lipsă de sceptici. Argumentul lor este că, din când în când, există o scădere pe piaţă de peste 80% care subminează încrederea în criptomonede. Ei pot sublinia pe bună dreptate că introducerea contractelor futures pe Bitcoin la CME (Chicago Mercantile Exchange) în decembrie 2017 a început de fapt o astfel de piaţă de scădere (chiar dacă a fost văzută ca un semn de acceptare, aşa cum este ETF-ul astăzi). Cu toate acestea, nu ar trebui să presupunem orbeşte că această situaţie se repetă, spune XTB.

Un aspect cheie în acest moment este dacă investitorii vor fi capabili să menţină preţul deasupra pragului de 65.000 USD. Dacă răspunsul va fi da, raliurile de pe piaţa criptomonedelor din T4 pe care le-am observat în majoritatea anilor anteriori ar putea duce Bitcoinul către unele dintre previziunile curajoase de preţ din ultimele luni, precum 100.000 dolari. Dacă răspunsul va fi negativ, următoarea secvenţă de creştere ar putea necesita mai mult timp pentru a căpăta susţinere şi a se materializa.

Reglementările SUA ar putea fi cruciale în acest sens. Pieţele consideră unda verde pentru ETF din partea SEC ca o dovadă a acceptării. Ştim, de asemenea, că urmează mai multe reglementări. Acum întrebarea este dacă aceste reglementări vor permite criptomonedelor să se dezvolte sau vor fi prea dure şi vor bloca creşterea pieţei. Din acest motiv apar două întrebări cruciale: „Va permite SEC crearea unui ETF cu expunere pe Bitcoin fizic?” / „Reglementările pentru piaţa criptomonedelor vor limita utilizarea acestora în plăţi şi transferuri de bani?”.

01 Dec. 2021, 16:45
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
01 Dec. 2021, 16:45 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Hai să celebrăm Ziua Națională a României cu o reuniune caldă! HiSky oferă reduceri de -10 euro la TOATE zborurile. Tot ce trebuie să faci, e să introduci promocode-ul „1DECEMBRIE” atunci când faci rezervarea, iar discountul va apărea automat la finalul acesteia.

După cum știi deja, operăm zboruri de linie din Cluj (spre Dublin, Chișinău și Lisabona), din Satu Mare (spre Paris), din Iași (spre Dublin), din Chișinău (spre Cluj, Dublin, Frankfurt, Moscova, Paris și Milano) iar luna aceasta începem cursele din Târgu Mureș (spre Milano, Londra și Paris) și din Baia Mare (spre Milano și Londra).

„Ziua Națională a României este o sărbătoare specială și în această zi toți cei plecați peste hotare își reamintesc cu dor de identitate și rădăcini. Noi am vrut să dăm o continuitate acestor sentimente de mândrie națională și am decis să oferim românilor de pretutindeni un motiv în plus pentru a reveni acasă. Aici, cu siguranță îi așteaptă oameni dragi”, a declarat Iulian Scorpan cu ocazia campaniei dedicată Zilei Naționale a României.

Oferta este valabilă pentru biletele cumpărate în perioada 1-5 decembrie.

Toate biletele sunt disponibile pe www.hisky.aero și la agențiile partenere.

HiSky este o companie aeriană certificată în România și R.Moldova. Operează zboruri de linie și zboruri charter de pe 7 aeroporturi internațioanale (Chișinău, Cluj, Iași, Satu Mare, Baia Mare, Targu Mures, si Oradea), spre 15 destinații importante din Europa, Asia și Africa. HiSky are o flotă compusă din două Airbus A320 (YR-BEE, YR-SKY) cu 180 de locuri și un Airbus A319 (ER-SKY) cu 144 de locuri. Vârsta medie a celor trei aeronave HiSky este de 11 ani. Serviciile sau orice alte informații despre HiSky pot fi consultate pe site-ul www.hisky.aero.

P.

 
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei