VIDEO EXCLUSIV! Președintele Fracțiunii PSRM în CMC a părăsit rândurile formațiunii: Dezordine și amenințări

19 Mai 2022, 18:03
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
19 Mai 2022, 18:03 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Președintele Fracțiunii PSRM din cadrul Consiliului Municipal Chișinău (CMC), Afanasenco Serghei, a părăsit formațiunea, după ce un coleg de al său socialist l-a amenințat cu răfuială fizică în cadrul ședinței de astăzi, 19 mai a CMC.

Într-o adresare video, trimisă pe adresa redacției Realitatea.md, Afanasenco declară că „motive sunt multe pentru a pleca din fracțiunea socialiștilor”, însă ultimul a fost cel de azi când un consilier municipal din PSRM l-a amenințat cu „rafală fizică”.

Totodată, fostul președinte al PSRM în CMC a declarat că va rămâne consilier independent mai departe și își va continua activitatea șa cum a făcut-o și până în prezent.

„Vreau să vă anunț că, de astăzi sunt consilier municipal independent și părăsesc rândurile Fracțiunii PSRM din cauza motivelor care s-au adunat nu doar astăzi. Motive sunt multe, dar cel mai important este lipsa democrației în PSRM, disciplinei, simțului înțelegerii echipei și atitudinea personală față de mine. Aici nu referă faptul că nu sunt respectat, însă amenințări cu răfuiala fizică din partea unui consilier al Partidului Socialiștilor în adresa mea. Nimic nu se schimbă. Voi lucra mai departe consilier municipal în cadrul CMC”, a spus Afanasenco Serghei.

Afanasenco Serghei le-a mulțumit ex-colegilor să socialiști pentru colaborarea pe care au avut-o, cu excepția celuia care l-a amenințat astăzi.

„Vreau să le mulțumesc foștilor mei colegi, fără celuia care m-a amenințat astăzi. Viața continuă, iar noi vom merge mai departe. Îmi voi continua activitatea așa cum am făcut-o în ultimii doi ani și mă voi atârna la fel de responsabil de ceea ce mi-au încredința locuitorii orașului și organizațiile obștești care s-au adresat până în prezent. Nimic nu s-a schimbat. Totul rămâne la fel”, a conchis Afanasenco.

Precizăm că, Afanasenco Serghei a ajuns consilier municipal pe lista PSRM în cadrul alegerilor din toamna anului 2019. Ulterior acesta a fost desemnat drept președinte al Fracțiunii PSRM în CMC. Este politician și fost sportiv paralimpic din Republica Moldova, care din 18 februarie 2015 până la 30 iulie 2015 a îndeplinit funcția de Ministru al Tineretului și Sportului. Este și președintele Comitetului Paralimpic din Republica Moldova, iar din 2009 până în 2015 a fost antrenor al echipei naționale paraolimpice. În 2009, timp de câteva luni, Afanasenco a fost deputat în Parlament pe listele partidului comuniștilor, după care legislativul a fost dizolvat.

Realitatea Live

15 Aug. 2022, 18:00
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
15 Aug. 2022, 18:00 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Prețurile pentru chirie au crescut în întreaga lume. Astfel, am pregătit un top pentru cele mai mai scumpe chirii din Europa.

Parisul este orașul cu cele mai scumpe chirii din Europa. Francezii și nu numai plătesc peste 29 de euro pe metru pătrat. Tot peste 20 de euro plătesc și cei din Oslo, Londra, Barcelona și Copenhaga – acestea sunt, așadar, cele mai scumpe orașe, dacă ne gândim să stăm în chirie.

În Barcelona, prețurile chiriilor au crescut din 2021 cu aproape 28%. Iar într-un oraș din Ungaria cu aproximativ 27%. O creștere semnificativă este și în Varșovia. Chiriașii scot din buzunar în 2022 cu 18% mai mulți bani față de anul trecut.

Chiriile din România sunt printre cele mai mici din Europa. Cele mai scumpe chirii din România sunt în București și Cluj, 7,5 euro pe metru pătrat. În Brașov prețurile sunt ceva mai mici, 6,60 de euro pe metru pătrat, scrie Digi24.

Chirii mai ieftine decât în România se găsesc în Bulgaria. În capitala Bulgariei prețul este ceva mai mare, 4,60 de euro pe metru pătrat. Și Slovenia se află la coada clasamentului, cu cele mai mici chirii – aici se plătesc pe lună, pentru metrul pătrat, mai puțin de 7 euro.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău