O femeie a fost concediată din cauza TikTok. A spus că salariul i-a crescut cu 20.000 de dolari

19 Iul. 2022, 09:36
 // Categoria: Slider // Autor:  Dumitrita Culiuc
19 Iul. 2022, 09:36 // Slider //  Dumitrita Culiuc

O femeie din Denver, SUA, a fost concediată din cauza TikTok. Ea și-a împărtășit salariul mai mare cu 20.000 de dolari pe care urma să-l primească la noul loc de muncă. Femeia a fost concediată după ce firma i-a găsit clipurile video, transmite Business Insider.

Lexi Larson a distribuit un video pe TikTok unde spunea că salariul i-a crescut de la 70.000 de dolari la 90.000 de dolari. Pe TikTok ea vorbea despre cheltuielile pe care le făcea în Denver și cum a obținut noul job.

După ce compania i-a găsit contul de TikTok Larson a început să șteargă videoclipuri. Era conștientă că dreptul ei de a discuta salariul este protejat la nivel federal de către Legea Națională a Relațiilor în Muncă însă chiar și așa a decis să le înlăture, transmite USA Today.

În cele din urmă, supervizorul ei a discutat cu aceasta despre contul de TikTok.

Companiei „nu i-a plăcut deloc” videoclipurile în care vorbește despre salariu, spune Larson într-un video. Când a întrebat compania dacă a publicat videoclipuri ce încalcă măsurile de securitate, spune ea, superiorii i-au spus „nu”, însă că nu erau dispuși „să-și asume acest risc”.

„TikTok m-a costat jobul”, a spus Larson în același video în care anunță concedierea. Ea a fost concediată la aproape două săptămâni după angajare.

Acel video adunase peste 1 milion de vizionări.

Lexi Larson a revenit la vechiul job de account manager după ce și-a sunat în lacrimi vechiul manager.

Realitatea Live

27 Sept. 2023, 05:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Sept. 2023, 05:45 // Actual //  Lupu Eduard

Volumul de motorină exportat zilnic de Rusia a scăzut cu 28% în primele 20 de zile din septembrie, înainte ca guvernul rus să anunţe interzicerea livrărilor de carburant peste hotare, în încercarea de a ţine sub control preţurile pe piaţa internă.

Companiile petroliere din Rusia au exportat, în medie, 65.700 de tone de motorină pe zi, în perioada 1-20 septembrie pe calea ferată sau prin porturile maritime, indică surse din apropierea acestei decizii. În luna august exporturile de motorină ale Rusiei s-au situat, în medie, la 91.800 de tone pe zi, notează Agerpres.

Rusia este cel mai mare exportator de motorină la nivel mondial. Impunerea embargoului a surprins pieţele mondiale săptămâna trecută. Guvernul de la Moscova a decis o interdicţie temporară a exporturilor de motorină, în încercarea de a ţine sub control preţurile care au explodat pe piaţa internă.

Sunt prevăzute unele excepţii de la embargou, precum livrările pentru parteneri comerciali din fostele republici sovietice, livrările în scop umanitar şi livrările care au deja documente de încărcare şi au fost acceptate de operatorii Transneft PJSC Russian Railways JSC.

Embargoul a intrat în vigoare pe 21 septembrie şi nu a există nicio dată precisă la care ar urma să expire.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău