„Performanță” în presă. Litvinenco promite că unul din artizanii furtului miliardului va fi adus acasă

18 Iul. 2022, 23:22
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
18 Iul. 2022, 23:22 // Actual //  Lupu Eduard

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a venit cu o reacție după ce astăzi liderul partidului Șor, Ilan Șor, a acuzat guvernarea că pregătește percheziții la conducerea și reprezentanții partidului său.  În cadrul emisiunii Cutia Neagră de la TV8, Litvinenco a declarat că, în scurt timp, „vom obține extrădarea lui acasă”.

„Nu vreau să comentez declarații isterice ale lui Șor și alții ca el. Persoane că ei ar trebui să aștepte oricând că pot veni organele de drept și să-i întrebe ce au făcut anterior. Extradarea lui Șor este pe rolul instanțelor competente de statul Israel și în scurt timp vom avea o soluție pozitivă pe cazul respectiv, vom obține extrădarea lui acasă. Eu sper foarte mult pentru că noi am făcut demersurile corespunzătoare și din câte cunosc autoritățile statului Israel examinează această solicitare”, a spus Litvinenco citat de realitatea.md.

Astăzi,  într-o înregistrare video postată pe pagina de Facebook, Ilan Șor a declarat că la indicațiile directe ale conducerii PAS și Maiei Sandu, instituțiile de drept, inclusiv Procuratura Generală,  Serviciul de Informații și Securitate, precum și Centrul Național Anticorupție pregătesc o amplă campanie de discreditare a partidului.

Realitatea Live

22 Mart. 2023, 17:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Mart. 2023, 17:45 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Reconstruirea economiei Ucrainei, după invazia declanşată de Rusia în urmă cu un an, este estimată în prezent să coste 411 miliarde de euro, de 2,6 ori mai mult decât Produsul Intern Brut al Ucrainei în anul 2022, arată un nou studiu realizat de Banca Mondială, Naţiunile Unite, Comisia Europeană şi Ucraina, transmite Reuters.

Potrivit informațiilor, estimarea acoperă un an de la debutul invaziei ruseşti şi cuantifică pagubele fizice directe provocate infrastructurii şi clădirilor, impactul asupra vieţii şi mijloacelor de trai ale oamenilor precum şi costul reconstrucţiei.

Suma de 411 miliarde de dolari reprezintă o revizuire dramatică faţă de estimarea anterioară de 349 miliarde de dolari, avansată de Banca Mondială în luna septembrie a anului trecut.

Noua estimare vine la o zi după ce Fondul Monetar Internaţional (FMI) a anunţat că a ajuns la un acord cu Guvernul ucrainean pentru un acord pe patru ani în valoare totală de 15,6 miliarde de dolari. Acordul cu FMI ar putea permite autorităţilor de la Kiev să obţină ajutoare suplimentare, în valoare de miliarde de dolari, de la alte organisme, după ce va fi aprobat de boardul FMI, în următoarele săptămâni.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Potrivit unei evaluări rapide cu privire la nevoile urgente, Ucraina va avea nevoie de 14 miliarde de dolari pentru reconstrucţia prioritară în 2023, ceea ce va necesita o finanţare de 11 miliarde de dolari peste ceea ce este prevăzut în bugetul Ucrainei pentru acest an.

Aproximativ 22% din necesităţile de reconstrucţie sunt în sectorul transportului, în timp ce 17% sunt în domeniul locuinţelor, 11% în sectorul energiei şi 7% în agricultură.

Comparativ cu precedentele estimări, cea mai mare revizuire a fost realizată în ceea ce priveşte necesităţile din sectorul energiei, unde pagubele sunt acum de cinci ori peste nivelul din luna iunie 2022, susţine Banca Mondială. Cele mai mari creşteri au fost în regiunile de pe linia frontului precum Doneţk, Harkov, Lugansk şi Herson, care au fost vizate cu precădere de atacurile cu rachete ruseşti începând din luna octombrie.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău