(VIDEO) O mănăstire din Rusia construiește un complex rezidențial care va avea piscină și heliport. Cât costă

28 Iun. 2021, 11:36
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
28 Iun. 2021, 11:36 // Actual //  MD Bani

O mănăstire din Rusia s-a lansat în afaceri imobiliare. Pe un teren din apropierea lăcașului de cult au fost construite mai multe case, vândute apoi celor dornici să lucreze pe terenurile monahale.

Așezarea construită de mănăstire va avea o piscină, un heliport. De asemenea, vor fi instituite și reguli stricte, în ton cu învățăturile Bisericii, pe care locatarii vor fi nevoiți să le respecte.

Casele vor fi construite pe așezarea Bogoliubovo, apărută de curând în regiunea Kaliningrad. A fost construită la iniţiativa mănăstirii din apropiere, care în acest caz a jucat rolul unui dezvoltator imobiliar. Conceptul satului este unul modern: aşezarea are case ecologice şi urmează să fie construite o piscină şi chiar un heliport. Lucrările sunt, însă, abia la început, scrie ntv.ru.

Cu toate că cătunul este asemnător cu celelate din jur, aici există unele reguli speciale, religioase. Conceptul a atras locuitori din toată Rusia.

Potrivit surselor, prețurile sunt modeste conform standardelor pieței imobiliare. Un teren și o casă renovată nu sunt mai scumpe decât o piesă copeck într-o clădire înaltă sovietică din Kaliningrad. Principala condiție este să accepți și să iubești modul de viață ortodox.

Doritorii își pot construi propria casă sau pot alege una din cele construite după plan. Există 140 de căsuțe în planul de așezare.

Abbess Elisaveta: ”Am plecat de la ideea să construim o aşezare ortodoxă în apropiere de mănăstire, astfel încât oamenii să locuiască aici şi să lucreze pe terenurile mănăstirii, iar viaţa monastică să continue şi în afara zidurilor ei”.

Evgeny și Lyubov Savenkov, localnici au declarat pentru NTV: ”Casa e luminoasă, din lemn, respiră, e confortabilă. Am locuit până acum în Soci, unde am lucrat ca agronomi. Şi în Abhazia, unde Maica Elisaveta are propria ei fermă. Aşa că ne-am întâlnit acolo şi ne-a dat binecuvântarea să ne mutăm aici”.

Autoritățile locale speră că acest concept nou va aduce armonie și va fi un exemplu demn de urmat.

Realitatea Live

04 Apr. 2025, 13:41
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
04 Apr. 2025, 13:41 // Actual //  Ursu Victor

Goldman Sachs a redus semnificativ prognozele pentru prețul mediu al petrolului în 2025 și 2026, invocând riscurile tot mai mari generate de un război comercial global și de creșterea ofertei de țiței din partea OPEC+, ceea ce ar putea conduce la o recesiune economică, notează Reuters.

Conform noilor estimări, prețul mediu al petrolului Brent pentru 2025 este redus cu 5,5%, la 69 de dolari pe baril, iar prețul pentru WTI (West Texas Intermediate) cu 4,3%, la 66 de dolari. Pentru 2026, Goldman a scăzut prognoza și mai mult: cu 9% pentru Brent (62 USD/baril) și cu 6,3% pentru WTI (59 USD/baril).

„Riscurile pentru aceste prognoze revizuite sunt în continuare în scădere, mai ales pentru 2026, având în vedere amenințarea tot mai mare a unei recesiuni globale și, într-o măsură mai mică, a unei creșteri a ofertei OPEC+”, au precizat analiștii Goldman Sachs într-o notă transmisă investitorilor.

Vineri dimineață, la ora 04:08 GMT, Brent se tranzacționa la 69,59 USD/baril, iar WTI la 66,39 USD/baril.

Joi, prețurile petrolului au suferit cele mai mari scăderi procentuale din 2022 încoace, după ce președintele SUA, Donald Trump, a anunțat tarife comerciale reciproce impuse unui număr mare de țări. În paralel, opt membri OPEC+ au anunțat devansarea planului de eliminare a restricțiilor de producție, urmând să majoreze producția în luna mai.

Goldman a subliniat că această decizie demonstrează flexibilitatea OPEC+ de a implementa rapid creșteri mari ale producției, ceea ce reduce șansele ca prețul petrolului să fie susținut pe termen scurt de o scădere a ofertei.

Brokerul de pe Wall Street a ajustat în jos și prognoza privind creșterea cererii de petrol. Goldman se așteaptă acum ca cererea globală să crească doar cu 600.000 barili/zi în 2025, față de estimarea anterioară de 900.000 barili/zi, iar în 2026 creșterea a fost revizuită la 700.000 barili/zi.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ