Viața „de lux” a miliardarului indian Gautam Singhania: de la Lamborghini, Ferrari la casă zgârie-nori și avion privat

28 Iun. 2021, 11:10
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
28 Iun. 2021, 11:10 // Au Bani //  MD Bani

Gautam Singhania este președintele și directorul general al grupului Raymond, cel mai mare producător mondial de țesături pentru costume. Averea sa netă este estimată la 1,4 miliarde de dolari SUA pentru numele său și, prin urmare, este considerat un „Bollygarch” sau un multimilionar originar din India.

Singhania este cunoscut pentru stilul său de viață extravagant. Acesta își arată bogăția pe pagina sa de Instagram pentru ca toți adepții săi să le vadă. India Today relatează că industrialul iubește moda și a spus că, dacă i se va oferi șansa, ar îmbrăca lumea cu cămăși, pantaloni și jachete vândute de compania sa. Este, de asemenea, un colecționar cunoscut de mașini de lux și este adesea pe hipodrom, perfecționându-și abilitățile de conducere. Singhania iubește banii, dar cum alege să-i cheltuiască? De la avioane private până la mașini rapide, iată o privire asupra stilului de viață de lux suprem al Singhaniei.

Singhania are una dintre cele mai impresionante colecții de mașini din India. Colecția impresionantă poate concura cu cea a miliardarului Mukesh Ambani. Colecția sa include un Lamborghini Gallardo LP570 Superleggera, un decapotabil Lotus Elise, Nissan Skyline GTR, Honda S2000, Ferrari 458 Italia și Audi Q7. El a înființat primul club supercar din India și a construit și prima pistă de drift din țară.

Potrivit Zigwheels, în 2015, el a devenit primul indian care a câștigat o cursă în seria Ferrari Challenge Europe, o cursă pentru piloții amatori.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Gautam Singhania (@gautamsinghania99)

JK House

S-ar putea să nu fie Antilia lui Ambanis, dar se apropie destul de mult (și pare destul de asemănător chiar). JK House din Singhania a devenit o atracție turistică în sine. Casa sa din sudul Mumbai este a doua cea mai înaltă clădire privată din India după Antilia, relatează India Architectural Digest.

GQ India evaluează casa miliardarului la 81 milioane de dolari americani. Datorită dragostei sale pentru mașini, casa are cinci etaje rezervate colecției extinse a omului de afaceri. De asemenea, are un centru spa, heliport și două piscine.

New York Post relatează că zgârie-noriul are un muzeu privat dedicat afacerii cu țesături vechi de un secol a familiei, sursa averii Singhaniei.

New York Post relatează că magnatul indian are mai multe bărci cu motor pe care le-a numit Goldeneye, Goldfinger, Octopussy și Thunderball.

Publicația raportează că are un iaht – Moonraker – cu 10 dormitoare, o sală de sport, cinema și dușuri care folosesc aromoterapie și lumini colorate pentru a „afecta starea de spirit”.

De asemenea, miliardarul mai deține și un iaht foarte rar, cu un echipaj de 8 persoane.

Divizia de aviație a grupului Raymond deține două elicoptere disponibile pentru închiriere privată. Potrivit CNBC, Singhania a redecorat interiorul avioanelor de către Eric H. Roth, care este specializat în design interior pentru avioane de lux. Business Insider raportează că Singhania deține un Bombardier Challenger 600, la un preț de aproximativ 21 milioane USD.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Gautam Singhania (@gautamsinghania99)

Realitatea Live

14 Ian. 2025, 17:10
 // Categoria: Uncategorized // Autor:  bani.md
14 Ian. 2025, 17:10 // Uncategorized //  bani.md

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) a organizat prima ședință din acest an în format de dialog public-privat, dedicată măsurilor de suport pentru antreprenori în contextul situației energetice. Acest eveniment, desfășurat pe platforma Dialogului Pro-Industrie al CCI a RM, vine să răspundă celor mai actuale provocări pentru mediul de afaceri, și a avut ca scop prezentarea măsurilor de sprijin din partea statutului în contextul situației energetice.

Președintele CCI a RM, Sergiu Harea, a menționat că, în urma numeroaselor solicitări din partea companiilor, Camera a inițiat, începând cu 1 ianuarie, mai multe discuții cu cabinetul  prim-ministrului și a  prezentat o serie de propuneri concrete pentru sprijinirea sectoarelor afectate, precum industria alimentară și de procesare, industria ușoară și industriile orientate spre export.

În cadrul ședinței Dumitru Alaiba, viceprim-ministru, Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării precum și Viorel Garaz, secretar de stat în cadrul aceluiași minister, au prezentat antreprenorilor măsurile de sprijin oferite de stat în contextul situației energetice.

Astfel, peste 170 de antreprenori din toate regiunile țării, conectați online și prezenți fizic la ședință, au fost informați despre programul de compensații la energia electrică destinat agenților economici.

Acest program prevede compensarea a până la 50% din creșterea tarifului la energia electrică pentru o perioadă de 3 până la 6 luni, în funcție de resursele disponibile și necesități. Potrivit Viceprim-ministrului Dumitru Alaiba, sprijinul va fi acordat pentru aproximativ 10.000 de companii, în special celor din sectoarele de producție a alimentelor, cum ar fi laptele, carnea, ouăle și pâinea. Totodată, programul va fi extins către alte industrii esențiale, precum producția de încălțăminte, îmbrăcăminte, mobilă și componente electrice.

Acele sectoare care creează locuri de muncă și oferă oamenilor o sursă de trai aici, acasă, trebuie să fie capabile să concureze nu doar pe piața internă, ci și pe cea externă, menținându-și competitivitatea. Din acest motiv, este esențial să vă sprijinim în procesul de adaptare. În ultima perioadă, asistăm la o reconfigurare a economiei, iar noi lucrăm treptat pentru a o alinia regulilor de joc recunoscute și acceptate la nivel global. Pentru a susține antreprenorii noștri, vom lansa acest mecanism de compensare a costurilor cu energia electrică pentru următoarea perioadă de 3-6 luni”, a declarat Viceprim-ministrul Dumitru Alaiba.

De asemenea în cadrul sedintei Viorel Garaz, secretar de stat Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării  a  prezentat primul mecanism de ajutor de stat dedicat investițiilor, care include:

  • Schema de ajutor de stat regional pentru investiții realizate în Republica Moldova;
  • Schema de ajutor de stat regional pentru întreprinderile din zonele economice libere.

Prin acest program, antreprenorii vor beneficia de restituirea a până la 60% din investițiile realizate pentru extinderea și dezvoltarea afacerilor, dintre care:

  • 25% reprezintă granturi nerambursabile;
  • 75% reprezintă scutiri de 50% la impozitul pe venit.

Președintele CCI a RM, Sergiu Harea, a încurajat antreprenorii să investească în eficiența energetică, subliniind importanța programului EUREM, organizat anual din 2011 în colaborare cu Camera de Comerț din Potsdam (Germania). Acest program de instruire standardizat în domeniul eficienței energetice face parte din rețeaua europeană pentru managerii energetici.

Pe parcursul discuțiilor, participanții au adresat întrebări relevante despre implementarea măsurilor de sprijin și au venit cu propuneri concrete pentru a reduce impactul negativ asupra producătorilor.

Această ședință subliniază angajamentul CCI a RM de a facilita un dialog deschis și constructiv între autorități și mediul de afaceri. În 2025, Camera de Comerț planifică organizarea mai multor evenimente de informare și promovare a producătorilor autohtoni, pentru a susține dezvoltarea economică durabilă a Republicii Moldova.

Această sesiune face parte din campania de informare desfășurată de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, în cadrul proiectului „Moldova ASSIST: Îmbunătățirea accesului la servicii publice de calitate și a coeziunii sociale”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de People in Need Moldova.

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală