(VIDEO) Vrei să descoperi domeniul media sau să-ți lansezi propriul proiect? Vino la Media Hub!

12 Dec. 2022, 14:34
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
12 Dec. 2022, 14:34 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Dezvoltarea și implicarea tinerilor este un factor vital în asigurarea propriului lor viitor, dar și a întregii societăți. Pentru a spori numărul persoanelor implicate în activități gratuite de dezvoltare în domeniul media, în Chișinău a fost implementat proiectul Media Hub, destinat tuturor tinerilor care vor să își dezvolte noi abilități în această sferă. Mai multe detalii ne-a oferit Nicoleta Șova, autoarea proiectului.

„Ne-am propus să dezvoltăm în cadrul Centrului Municipal de Tineret Chișinău câteva proiecte media, care deja sunt în desfășurare: podcastul „Tineri pentru Tineri” și emisiunea „Tineri pentru Tineri”. Pe lângă aceasta, ne propunem să dezvoltăm în cadrul proiectului diferite rubrici săptămânale și lunare, cu diverse tematici”, menționează tânăra.

Potrivit Nicoletei, noutatea proiectului constă în organizarea unui curs informativ, în cadrul căruia tinerii vor învăța cum să-și facă propriul lor proiect media. În afară de voluntari, la curs vor participa și câțiva invitați-supriză din domeniul media, care își vor putea împărtăși experiența.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește-ne pe TELEGRAM!

„Cursul va cuprinde câteva module, în care tinerii vor învăța să facă un scenariu, să filmeze, să folosească echipamentul tehnic și să-și promoveze produsul”, a mai spus autoarea proiectului.

Media Hub este deschis tuturor tinerilor care vor să-și înregistreze propriile proiecte.

„Tânărul care dorește să folosească acest spațiu în scop personal – pentru a-și forma un anumit videoclip pentru sine, se poate adresa la administrația Centrului. Noi îi oferim spațiu. Totodată, oferim posibilitatea închirierii tehnicii, dar în prezența unuia dintre noi. Cineva din administrație supervizează tânărul pe parcursul filmărilor”.

Proiect finanțat și implementat de Primăria municipiului Chișinău, prin intermediul Programului Buget Civil Chișinău, ediția 2022.

Realitatea Live

24 Sept. 2023, 14:38
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Sept. 2023, 14:38 // Actual //  Lupu Eduard

Fostul premier și om de afaceri, Ion Sturza, a făcut declarații notabile referitoare la corupția la nivel înalt și ineficiența guvernului în gestionarea crizei energetice din Republica Moldova, „cee ce ne costă pe noi zeci de milioane în tarifele la energie la gaze”.

Sturza a subliniat că, în opinia sa, schemele de corupție la nivel înalt sunt în prezent la „minimul istoric” în Republica Moldova, concentrându-și afirmațiile pe președinție, guvern, parlament și agenții de stat. Acest comentariu vine într-un moment în care lupta împotriva corupției rămâne o prioritate majoră pentru autoritățile din Moldova și pentru societatea civilă.

În plus, Sturza a abordat problema crizei energetice care a lovit țara anul trecut, afirmând că aceasta a fost mai degrabă rezultatul incompetenței decât al corupției. El a explicat că inițial au existat discuții cu mari companii și bănci internaționale care erau dispuse să ajute Moldova să rezolve problema energetică, dar în cele din urmă, unii parteneri internaționali au renunțat la această colaborare, din cauza a ceea ce Sturza a numit „incompetență” din partea liderilor locali.

Sturza a evidențiat și anumite aspecte specifice ale gestionării crizei, cum ar fi achiziționarea de păcură la prețuri duble față de cotațiile de pe piață și achiziționarea de gaze la prețuri de trei ori mai mari într-un moment în care prețurile pe piață erau în scădere. El a subliniat că astfel de decizii nu pot fi explicate prin corupție, ci mai degrabă prin incompetență.

„Am prevăzut acest dezastru, am prevăzut ce o să se întâmple cu prețurile la gaz, la păcură care astăzi ies la suprafață. Chiar nu vreau să fac proces de intenție nu vreau să spun că a fost corupție, dar incompetența este flagrantă care ne costă zici de milioane. Or, incompetența se pedepsește sigur, însă unii au fost promovați. Ați cumpărat păcură dublu față de prețul de cotații printr-o schemă obscură fără de a vedea traseul, care cel mai probabil a venit din Federația Rusă ca origine. Ați cumpărat caz de 3 ori mai scump în condițiile când era clar că prețul se duce la vale. Ați adus vaccinul în perioada când deja toți nu știu ce să fac cu el”, a punctat Sturza în cadrul unei recente emisiuni de la Vocea Basarabiei

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău