Funcționarea neîntreruptă a uzinei MMZ, este o garanție a stabilității multor companii moldovenești

12 Dec. 2022, 12:51
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
12 Dec. 2022, 12:51 // Actual //  bani.md

Uzina Metalurgică din Moldova (MMZ) rămâne singura întreprindere metalurgică care oferă produse de o înaltă calitate întregii regiuni și pieței externe. O stopare temporară sau definitivă a producției ar avea un impact negativ asupra consumatorilor europeni și activității companiilor moldovenești care, de mulți ani, cooperează cu succes și reciproc avantajos cu uzina metalurgică, plătind impozite la bugetul Republicii Moldova, inclusiv taxe pentru furnizarea de fier vechi. Pierderea industriei metalurgice va determina o creștere bruscă a costurilor construcțiilor în sectorul privat și industrial, ceea ce va duce la consecințe grave pentru întreaga economie a Moldovei.

La moment, uzina a îndeplinit toate cerințele autorităților de mediu din Republica Moldova. Standardele ridicate ale produselor uzinei sunt confirmate de verificări regulate și certificate de calitate emise pe baza acestora de majoritatea țărilor europene. Astfel, până în prezent, uzina a primit 21 de certificate de conformitate a produselor la standardele internaționale. Doar în acest an, la uzina MMZ au fost efectuate 9 audituri externe privind conformitatea cu standardele europene în domeniul produselor finite, al sistemului de management al calității și al managementului de mediu, fără a fi depistate unele încălcări sau emise careva observații.

OJSC MMZ este certificată conform standardului ISO 14001 (managementul de mediu) de către compania internațională SGS, Elveția. Certificatul de conformitate cu cerințele standardulu iinternațional a fost primit în 2020, iar uzina este supusă anual procedurilor de confirmare a conformității cu standardul specificat. Conform rezultatelor auditurilor anuale, nu au fosti dentificate careva nereguli sau formulate obiecții, experții venind doar cu sugestii de îmbunătățire a proceselor. În plus, SA MMZ este acreditată pentru competență tehnică de „MOLDAC” (Republica Moldova), deține avizele necesare pentru funcționa reasurselor de radiații ionizanteANRANR (Republica Moldova), în plus, certificatul eliberat de organizația internațională de certificare „CARRES” ( Marea Britanie).

În cursul anului 2022, experții Inspectoratului de Mediu din Moldova au inspectat uzina de două ori. În urma acestor vizite de inspecție nu au fost identificate încălcări sau formulate obiecții. Dimpotrivă, inspectorii au apreciat standardele înalte ale uzinei în domeniul ecologiei.

Funcționarea neîntreruptă a uzinei va asigura importul stabil de materii prime și exportul de produse finite, ceea ce va permite menținerea activității întreprinderii, menținerea unui număr stabil de angajați ai uzinei (peste 2500 de persoane), a stabilității economiei întregii regiuni și întreprinderilor Republicii Moldova care au relații directe și indirecte cu SA MMZ, și asigurarea cu venituri suplimentare a bugetului Republicii Moldova.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

01 Apr. 2023, 07:16
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Apr. 2023, 07:16 // Actual //  Lupu Eduard

În prezent relațiile dintre Statele Unite și Rusia sunt la cel mai scăzut nivel de după sfârșitul Războiului Rece.

Dar de-a lungul secolelor, legăturile au fost mai strânse, dovadă că acum 156 de ani, Rusia a vândut Americii cu suma de 7,2 milioane de dolari, Alaska, tranzacție care este considerată de experți cea mai mare greșeală din istorie a Moscovei.

Pe 30 martie 1867. Statele Unite și Rusia au ajuns la un acord privind achiziționarea teritoriului de nord al Alaskăi, care cuprindea aproape 600.000 de mile pătrate, potrivit TVP World.

În 1866, guvernul rus a analizat oferta Statelor Unite de a cumpăra pământul din Alaska. William H. Seward, secretarul de stat al SUA, a mediat acordul în numele Washingtonului, în timp ce ministrul rus Edouard de Stoeckl a condus negocierile în numele Moscovei.

Cele două națiuni au ajuns la un acord la 30 martie 1867, prin care Statele Unite trebuia să plătească Rusiei suma de 7,2 milioane de dolari pentru Alaska.

Tranzacția a fost intermediată de Edouard de Stoeckl, care a primit un cec de 7,2 milioane de dolari. Tratatul de cesiune, care a fost semnat de țarul Alexandru al II-lea și a încheiat oficial înțelegerea de cumpărare a Alaska din Rusia.

Președintele Statelor Unite de atunci Andrew Johnson a semnat tratatul pe 28 mai, iar Senatul american a validat acordul pe 9 aprilie, iar Alaska a fost transferată oficial la Statele Unite pe 18 octombrie 1867. Această achiziție a pus capăt prezenței Rusiei în America de Nord și a asigurat accesul SUA la marginea nordică a Pacificului.

Statele Unite au cumpărat aproape 600.000 de mile pătrate cu mai puțin de 2 cenți pe acru, deși mulți politicieni de la Washington s-au opus achiziției.

Abia după marea goană a aurului din Klondike, Alaska a fost văzută de toți americanii ca o adăugare demnă la teritoriul american. În plus, locația strategică a terenului achiziționat dădea drept SUA la revendicările teritoriale din Arctica.
Importanța strategică a Alaska a fost în cele din urmă recunoscută în cel de-Al Doilea Război Mondial. Alaska a devenit stat la 3 ianuarie 1959.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău