Funcționarea neîntreruptă a uzinei MMZ, este o garanție a stabilității multor companii moldovenești

12 Dec. 2022, 12:51
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
12 Dec. 2022, 12:51 // Actual //  bani.md

Uzina Metalurgică din Moldova (MMZ) rămâne singura întreprindere metalurgică care oferă produse de o înaltă calitate întregii regiuni și pieței externe. O stopare temporară sau definitivă a producției ar avea un impact negativ asupra consumatorilor europeni și activității companiilor moldovenești care, de mulți ani, cooperează cu succes și reciproc avantajos cu uzina metalurgică, plătind impozite la bugetul Republicii Moldova, inclusiv taxe pentru furnizarea de fier vechi. Pierderea industriei metalurgice va determina o creștere bruscă a costurilor construcțiilor în sectorul privat și industrial, ceea ce va duce la consecințe grave pentru întreaga economie a Moldovei.

La moment, uzina a îndeplinit toate cerințele autorităților de mediu din Republica Moldova. Standardele ridicate ale produselor uzinei sunt confirmate de verificări regulate și certificate de calitate emise pe baza acestora de majoritatea țărilor europene. Astfel, până în prezent, uzina a primit 21 de certificate de conformitate a produselor la standardele internaționale. Doar în acest an, la uzina MMZ au fost efectuate 9 audituri externe privind conformitatea cu standardele europene în domeniul produselor finite, al sistemului de management al calității și al managementului de mediu, fără a fi depistate unele încălcări sau emise careva observații.

OJSC MMZ este certificată conform standardului ISO 14001 (managementul de mediu) de către compania internațională SGS, Elveția. Certificatul de conformitate cu cerințele standardulu iinternațional a fost primit în 2020, iar uzina este supusă anual procedurilor de confirmare a conformității cu standardul specificat. Conform rezultatelor auditurilor anuale, nu au fosti dentificate careva nereguli sau formulate obiecții, experții venind doar cu sugestii de îmbunătățire a proceselor. În plus, SA MMZ este acreditată pentru competență tehnică de „MOLDAC” (Republica Moldova), deține avizele necesare pentru funcționa reasurselor de radiații ionizanteANRANR (Republica Moldova), în plus, certificatul eliberat de organizația internațională de certificare „CARRES” ( Marea Britanie).

În cursul anului 2022, experții Inspectoratului de Mediu din Moldova au inspectat uzina de două ori. În urma acestor vizite de inspecție nu au fost identificate încălcări sau formulate obiecții. Dimpotrivă, inspectorii au apreciat standardele înalte ale uzinei în domeniul ecologiei.

Funcționarea neîntreruptă a uzinei va asigura importul stabil de materii prime și exportul de produse finite, ceea ce va permite menținerea activității întreprinderii, menținerea unui număr stabil de angajați ai uzinei (peste 2500 de persoane), a stabilității economiei întregii regiuni și întreprinderilor Republicii Moldova care au relații directe și indirecte cu SA MMZ, și asigurarea cu venituri suplimentare a bugetului Republicii Moldova.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

25 Iul. 2024, 14:33
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Iul. 2024, 14:33 // Actual //  Lupu Eduard

Aproape jumătate dintre moldoveni susțin că vor o republică prezidențială în care președintele are toată puterea și poartă întreaga răspundere, arată datele sondajului prezentat de IMAS, „Barometrului Socio-Politic – iulie 2024”.

Potrivit sondajului, 42% dintre respondenți au optat pentru o republică parlamentară.

Sondajul a fost realizat în perioada 8-21 iulie 2024, pe un eșantion de 1.093 de persoane din 90 de localități, având o marjă de eroare de plus-minus 3%.

Până în anul 2016, președintele Republicii Moldova era ales de către deputați cu cel puțin 50% plus unu din voturi. Curtea Constituțională de la Chișinău a decis ulterior că procedura de alegere a președintelui în Parlament este neconstituțională, ceea ce a dus la alegerea președintelui Igor Dodon de către popor.

 

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău