Vin, tabacioc, dansuri și șoferi care turuie în engleză – o nouă licitație de milioane la ministerul lui Bolea

22 Feb. 2024, 13:38
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
22 Feb. 2024, 13:38 // Actual //  Lupu Eduard

Ministerul Agriculturii a anunțat încă o licitație de peste două milioane de lei, în contextul organizării Conferineței Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură FAO. Dacă anterior era vorba despre catering și închirierea sălii pentru eveniment, noua achiziție se va referi la servicii de transport, program artistic și recepție separată la o vinărie, scrie realitatea.md.

Suma include regia, serviciile foto și video, mai multe tipuri de echipamente pentru birouri, brandingul, identitatea vizuală, crearea zonelor pentru presă și serviciile de hostess.

Programul artistic preconizat în ziua inaugurării evenimentului ar urma să includă prestația unui ansamblu de dansuri populare și un prezentator care vorbește engleza. Concertul va dura circa o oră.

Pentru oaspeții străini se vor mai organiza vizite la câteva muzee și la operă pentru 10 persoane, soți sau soții ale persoanelor care participă la Conferință.

Recepția la vinărie va fi pentru 300 de persoane și va include și un tur al întreprinderii. Aceasta se va afla în raza de 30 de kilometri de Chișinău, iar participanții vor lua acolo cina de tip fourchette, cu gustări reci, bucate de bază și desert.

Caietul de sarcini mai prevede și tipurile de transport care vor fi utilizate de către delegați. Acestea trebuie să fie fără mirosuri străine, să aibă aer condiționat și să fie produse nu mai devreme decât în 2018. Pe lângă autocare și microbuze, se solicită și câteva vehicule business-class, iar șoferii lor obligatoriu trebuie să cunoască limba engleză la nivelul B1-B2.

Licitația se desfășoară pe fundalul protestelor agricultorilor, care joi au blocat din nou drumul de acces spre vama Leușeni. Recent, Ministerul Agriculturii a lansat o altă procedură de achiziție, de 2,75 de milioane de lei, ce ține de catering și închirierea sălilor destinate evenimentului.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM

Realitatea Live

17 Apr. 2024, 11:06
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
17 Apr. 2024, 11:06 // Actual //  Lupu Eduard

În cadrul emisiunii Rezoomat de la RLIVE TV, fostul premier Ion Chicu a adus în discuție procedura de concesionare a spațiilor comerciale de la Aeroportul Chișinău, criticând faptul că aceasta nu respectă legislația și este afectată de nereguli.

Chicu a subliniat că, conform legii cu privire la întreprinderile de stat, procedura de locațiune a spațiilor comerciale trebuie să se desfășoare conform unor criterii clare și transparente, însă acest lucru nu s-ar întâmpla în cazul concesionării de la Aeroportul Chișinău. El a menționat că au fost depuse denunțuri la Procuratura Anticorupție, semnalând încălcări ale legii în desfășurarea acestui proces.

”Iarăși, facem abstracție de cifre. Acum, când îi aud pe aceștia, o să mă abțin. Care vin și spun că toată gâlceava, animozitatea în jurul acestei licitații, este din cauza că ei nu vor ca Șor să fie scos de acolo, eu vreau să întreb oamenii ce îi încurcă pe ăștia de la guvern să-l scoată pe Șor acolo”, a punctat fostul premier.

Fostul premier a susținut că este inacceptabil ca procedura de concesionare să se desfășoare în afara legii și că este necesar ca autoritățile să acționeze în conformitate cu prevederile legale pentru a asigura un proces corect și transparent. El a evidențiat faptul că procesul ar trebui să fie gestionat într-o manieră echitabilă, fără a favoriza anumite companii sau interese.

„Ce să facă următorul guvern? Pe ăștia tot așa o să-i măture? De ce să nu faci corect procedura acum? Cu atât mai mult că această companie (Lagardere n.r), din câte știm, nu este cea mai curată și strălucită, cu o istorie penibilă în România. Aici e înregistrată într-un cămin, nu știu pe unde. Despre asta este vorba”, se întreabă retoric fostul premier.

Chicu a ridicat întrebări cu privire posibilele influențe din partea anumitor actori politici. „Dumneavoastră nu vă provoacă suspiciuni faptul că asemenea active foarte atrăgătoare și care generează profituri semnificative. Deja la a doua licitație participă doar o companie. Că prima a fost a doua”, a conchis fostul premier.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău