Vinificatorul moldovean Purcari Wineries finalizează achiziţia a 76% din acţiunile cramei Angel’s Estate din Bulgaria

11 Oct. 2022, 14:10
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
11 Oct. 2022, 14:10 // Actual //  Lupu Eduard

Producătorul de vinuri Purcari Wineries (simbol bursier WINE) a anunţat finalizarea achiziţiei a pachetului majoritar de 76% din acţiunile cramei Angel’s Estate din Bulgaria, potrivit unui raport publicat la Bursă.

Angel’s Estate este o cramă cu ciclu complet de producţie localizată lângă Stara Zagora, în una din cele mai proeminente regiuni vinicole din Bulgaria, Câmpia Tracica. Crama deţine aproximativ 100 ha de podgorii, capacitatea anuală de producţie depăşind un milion de sticle, incluzând unele dintre cele mai cunoscute branduri de vin in Bulgaria, precum Angel şi Stallion. În raport nu este menţionată valoarea pachetului de acţiuni.

„Achiziţia Angel’s Estate este un pas spre realizarea viziunii noastre de a deveni campionul vinicol incontestabil în Europa Centrală şi de Est, acţionând ca un consolidator al acestei industrii fragmentate. Adăugăm grupului nostru o nouă geografie, un mare privilegiu de a construi pe baza tradiţiilor vinicole milenare existente ale Bulgariei, inclusiv prin extinderea activităţilor de export ale Angel’s Estate. Anticipăm sinergii puternice de la venirea Angel’s Estate în familia Purcari”, spune, Eugen Comendant, director operaţional, Purcari Wineries.

Purcari a înregistrat venituri de 124 de milioane de lei în primele şase luni ale anului, în urcare cu 16%, şi un profit net de 20,8 milioane de lei, reprezentând un avans de 2% faţă de S1/2021. Cea mai mare creştere a vânzărilor a fost raportată în Republica Moldova, plus 44%

Acţiunile WINE au pierdut 40,7% de la începutul anului, pe tranzacţii de 110 milioane de lei. Cu o capitalizare de 354 milioane de lei, compania este deţinută în proporţie de 20% de Amboselt Universal, fond cu sediul în Insulele Virgine ale Regatului Unit, unde Victor Bostan, fondatorul Purcari, deţine majoritatea capitalului social.

Realitatea Live

15 Iun. 2024, 13:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
15 Iun. 2024, 13:46 // Actual //  Lupu Eduard

Un studiu recent realizat de publicaţia britanică MoneyWeek a scos la iveală care sunt cele mai scumpe destinaţii turistice pentru o escală de 24 de ore.

Într-un studiu realizat de publicaţia britanică MoneyWeek în colaborare cu o agenţie de turism, au fost analizate costurile pentru o zi şi o noapte în diverse oraşe turistice din lume. S-au luat în calcul preţurile pentru cazare la hotel, transport local, masă şi activităţi recreative.

Deloc surprinzător, cel mai scump oraş străin în care să mergi în vacanţă este New York, cu o medie de 645 de euro de persoană pentru o singură noapte. New York-ul se află în fruntea listei în mare parte datorită monumentelor sale, cum ar fi Statuia Libertăţii şi Empire State Building, şi a locurilor de neratat, precum Times Square şi Central Park. O vizită la aceste diverse monumente costă în jur de 169 de euro. O zi întreagă de mâncare costă 47 de euro, transportul public costă 45 de euro, iar o noapte de cazare costă în jur de 328 de euro.

Capitala Franţei este al doilea cel mai scump oraş din lume. Pentru o zi şi o noapte, va trebui să cheltuiţi la Paris în jur de 522 de euro. Înseamnă o medie de aproximativ 307 euro pentru o noapte la hotel, 22 de euro pentru transportul în comun, 42 de euro pentru mâncare şi 79 de euro pentru vizitarea diferitelor monumente şi muzee, etc.

Destinaţie foarte populară în ultimii ani, Dubai ocupă locul al treilea în clasament, cu aproximativ 436 de euro pentru o excursie de o zi şi o noapte. Deşi costul pe noapte este mai ridicat decât la Paris (319 euro în medie), principalul oraş din Emiratele Arabe Unite se poate lăuda cu un transport în comun foarte ieftin (12 euro), la fel ca şi preţul numeroaselor activităţi oferite (18 euro).

Pe locul patru se află capitala britanică, Londra. Pentru a petrece o zi şi o noapte în oraşul lui Big Ben, va trebui să cheltuiţi în medie 432 de euro, din care 291 de euro pentru hotel, 30 de euro pentru metrou, 38 de euro pentru activităţi şi 40 de euro pentru mâncare.

Şi tot o altă capitală europeană este cea care completează această listă a celor mai scumpe oraşe din lume pentru o noapte. Pentru a petrece o zi şi o noapte la Roma, va trebui să plătiţi în medie 359 de euro. În detaliu, asta înseamnă 180 de euro pe noapte, 22 de euro pentru transport, 48 de euro pentru mâncare şi 37 de euro pentru activităţi locale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău