(VIDEO) 10 LEI// Anastasia Posh – un nou jucător în industria modei din Republica Moldova. Despre calitate, eleganță…

11 Oct. 2022, 12:32
 // Categoria: Interviu // Autor:  MD Bani
11 Oct. 2022, 12:32 // Interviu //  MD Bani

În industria modei din Republica Moldova a apărut un nou jucător autohton – brandul Anastasia Posh. Fondatoarea și designerul vestimentar este Anastasia Postolachi, care fiind mereu în căutarea rochiilor potrivite pentru ea, a decis să schițeze modele de rochii care vor cuceri femeile prin confort, minimalism, eleganță și feminitate. În cadrul emisiunii 10 LEI am descoperit istoria și unicitatea brandului, precum și provocările antreprenorilor din Republica Moldova.

A lansa o afacere este o alegere, o decizie asumată și nu poți să cedezi în momentele dificile. A fi antreprenor nu înseamnă mai puțină muncă, din contra vei fi nevoit să muncești mai mult și chiar să ai un venit mai mic, în unele perioade.

Istoria Anastasia Posh

„Adesea aveam obiceiul să merg la ateliere să-mi cos rochii pentru mine. Aveam o problemă, nu prea găseam rochiile potrivite pentru un eveniment, serviciu sau ceremonii.”

Ideea de a lansa propria colecție a apărut în timpul sarcinii. Cu toate că gestionează deja o afacere, Anastasia Postolachi și-a dorit să lanseze încă o afacere care va „scrie istorie”.

Odată ce a decis să lanseze Anastasia Posh s-a confruntat cu prima provocare – cea de a alege un nume. Astfel, numele brandului vine de la numele de familie al Anastasiei, chiar dacă din engleză se traduce ca glamuros, luxos. Apoi a urmat o altă etapă – înregistrarea mărcii comerciale.

 

„În paralel cu alegerea numelui, înregistrarea mărcii se creau deja rochiile conform schițelor. Foarte multe din ele au fost aruncate, refăcute. După care, purtam fiecare rochie câteva zile pentru a înțelege cum ar trebui să fie ajustată la nivel de confort, de textil.”

După această perioadă de testare, care a durat nouă luni, a urmat pandemia, care a stopat activitatea Anastasiei Postolachi. Astfel, s-a anulat lansarea brandului, iar imaginile au fost șterse de pe rețele de socializare, pentru că unii designeri încercau să plagieze unele elemente din colecția Anastasia Posh.

Așadar, în vara anului 2022, brandul Anastasia Posh a fost lansat oficial, urmând diverse colaborări și prezentări de modă.

Fiecare brand are clientul său

Anastasia Postolachi menționează că fiecare brand are clientul său. Rochiile Anastasia Posh sunt dedicate femeilor care apreciază minimalismul, eleganța și confortul, ele fiind create fără prea multe detalii sofisticate, dar cu elemente care te vor scoate în evidență.

De asemenea, rochiile sunt destul de versatile, ceea ce înseamnă că pot fi purtate pentru orice ocazie. De asemenea, ele pot fi purtate atât cu tocuri înalte cât și cu încălțăminte plată. Un alt element important este mărimea franceză a rochiilor, care vizual te fac să pari mai înaltă, și arată scump.

„Brandul reflectă o calitate, și la noi, într-adevăr fetele sunt uimite de calitate. Și noi chiar ne străduim să le facem calitative.”

De ce este atât de scump?

Potrivit antreprenoarei, producătorii autohtoni mici suportă costuri mult mari decât producătorii mici.

„Sunt mai mulți factori care identifică prețul: textilul, furnitură, lucrul.”

În curând, urmează să fie lansată și o colecție nouă, care, din spusele Anastasiei Postolachi, va fi total diferită de colecția existentă. Stilul rămâne a fi minimalist, doar că vor predomina culorile negru și bej.

Așteptați noutăți de la Anastasia Posh.

Realitatea Live

14 Iun. 2024, 17:16
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
14 Iun. 2024, 17:16 // Actual //  Lupu Eduard

Piața imobiliară din Chișinău a înregistrat o creștere semnificativă a prețurilor în primul trimestru al anului 2024, marcând cea mai mare majorare din ultimii 16 ani. Conform raportului prezentat de Veaceslav Ioniță, expert în politici economice la Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul”, această creștere survine după o perioadă de stagnare în 2023.

În perioada ianuarie-martie 2024, prețurile locuințelor au atins un nivel maxim istoric, cu o creștere estimată de 9,8%. Cu toate acestea, numărul de tranzacții imobiliare a scăzut, indicând o înviorare a pieței prin prețuri mai mari, dar cu activitate redusă. „Ultima dată când prețurile au fost atât de mari a fost în 2008,” a subliniat Ioniță în cadrul emisiunii săptămânale „Analize economice cu Veaceslav Ioniță”.

Statisticile arată că în 80% din cazurile de acordare a asistenței juridice calificate a fost vorba despre cauze penale. De asemenea, 7,337 femei, 2,428 minori, 1,296 persoane cu dizabilități, 1,690 victime ale violenței domestice și 114 victime ale traficului de ființe umane au beneficiat de asistență juridică gratuită garantată de stat. În 3,561 de cazuri, asistența juridică a fost acordată de urgență. În 1,700 de cazuri, solicitările de asistență juridică au fost respinse, datorită verificărilor veniturilor solicitanților.

Evoluția prețurilor a variat de-a lungul anilor. În 2023, prețurile au stagnat, dar în primul trimestru al anului 2024, prețurile au crescut cu 9,8%. Ioniță a remarcat că prețurile apartamentelor în Chișinău au avut o dinamică fluctuantă în ultimele două decenii, cu creșteri semnificative în anii 2000 și scăderi marcante în perioada crizei economice globale.

Economistul a evidențiat că în 2024, prețurile apartamentelor noi au crescut cu 11,9% în valoare anuală, iar piața secundară a înregistrat o creștere anuală de 9,8%. Acest fenomen este rar întâlnit în ultimii zece ani, indicând o preferință crescută pentru apartamentele de pe piața secundară.

Accesibilitatea creditelor ipotecare a fost un alt subiect abordat de Ioniță. El a menționat că rata medie a dobânzii la creditele imobiliare a scăzut la 8% în primul trimestru din 2024, comparativ cu 13% în perioada 2021-2022. Acest fapt, alături de creșterea veniturilor populației, a făcut ca accesul la creditele ipotecare să devină din nou o soluție viabilă pentru achiziționarea de locuințe.

În concluzie, Veaceslav Ioniță a afirmat că piața imobiliară din Chișinău se află într-o fază de reechilibrare după o perioadă de stagnare și incertitudine. Creșterea prețurilor este susținută de cererea pentru locuințe noi și secundare, iar tendința de creștere a veniturilor contribuie la menținerea accesibilității locuințelor.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău