(VIDEO) 10 LEI// Anastasia Posh – un nou jucător în industria modei din Republica Moldova. Despre calitate, eleganță…

11 Oct. 2022, 12:32
 // Categoria: Interviu // Autor:  Dumitrita Culiuc
11 Oct. 2022, 12:32 // Interviu //  Dumitrita Culiuc

În industria modei din Republica Moldova a apărut un nou jucător autohton – brandul Anastasia Posh. Fondatoarea și designerul vestimentar este Anastasia Postolachi, care fiind mereu în căutarea rochiilor potrivite pentru ea, a decis să schițeze modele de rochii care vor cuceri femeile prin confort, minimalism, eleganță și feminitate. În cadrul emisiunii 10 LEI am descoperit istoria și unicitatea brandului, precum și provocările antreprenorilor din Republica Moldova.

A lansa o afacere este o alegere, o decizie asumată și nu poți să cedezi în momentele dificile. A fi antreprenor nu înseamnă mai puțină muncă, din contra vei fi nevoit să muncești mai mult și chiar să ai un venit mai mic, în unele perioade.

Istoria Anastasia Posh

„Adesea aveam obiceiul să merg la ateliere să-mi cos rochii pentru mine. Aveam o problemă, nu prea găseam rochiile potrivite pentru un eveniment, serviciu sau ceremonii.”

Ideea de a lansa propria colecție a apărut în timpul sarcinii. Cu toate că gestionează deja o afacere, Anastasia Postolachi și-a dorit să lanseze încă o afacere care va „scrie istorie”.

Odată ce a decis să lanseze Anastasia Posh s-a confruntat cu prima provocare – cea de a alege un nume. Astfel, numele brandului vine de la numele de familie al Anastasiei, chiar dacă din engleză se traduce ca glamuros, luxos. Apoi a urmat o altă etapă – înregistrarea mărcii comerciale.

 

„În paralel cu alegerea numelui, înregistrarea mărcii se creau deja rochiile conform schițelor. Foarte multe din ele au fost aruncate, refăcute. După care, purtam fiecare rochie câteva zile pentru a înțelege cum ar trebui să fie ajustată la nivel de confort, de textil.”

După această perioadă de testare, care a durat nouă luni, a urmat pandemia, care a stopat activitatea Anastasiei Postolachi. Astfel, s-a anulat lansarea brandului, iar imaginile au fost șterse de pe rețele de socializare, pentru că unii designeri încercau să plagieze unele elemente din colecția Anastasia Posh.

Așadar, în vara anului 2022, brandul Anastasia Posh a fost lansat oficial, urmând diverse colaborări și prezentări de modă.

Fiecare brand are clientul său

Anastasia Postolachi menționează că fiecare brand are clientul său. Rochiile Anastasia Posh sunt dedicate femeilor care apreciază minimalismul, eleganța și confortul, ele fiind create fără prea multe detalii sofisticate, dar cu elemente care te vor scoate în evidență.

De asemenea, rochiile sunt destul de versatile, ceea ce înseamnă că pot fi purtate pentru orice ocazie. De asemenea, ele pot fi purtate atât cu tocuri înalte cât și cu încălțăminte plată. Un alt element important este mărimea franceză a rochiilor, care vizual te fac să pari mai înaltă, și arată scump.

„Brandul reflectă o calitate, și la noi, într-adevăr fetele sunt uimite de calitate. Și noi chiar ne străduim să le facem calitative.”

De ce este atât de scump?

Potrivit antreprenoarei, producătorii autohtoni mici suportă costuri mult mari decât producătorii mici.

„Sunt mai mulți factori care identifică prețul: textilul, furnitură, lucrul.”

În curând, urmează să fie lansată și o colecție nouă, care, din spusele Anastasiei Postolachi, va fi total diferită de colecția existentă. Stilul rămâne a fi minimalist, doar că vor predomina culorile negru și bej.

Așteptați noutăți de la Anastasia Posh.

Realitatea Live

27 Mart. 2023, 11:56
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Mart. 2023, 11:56 // Actual //  Lupu Eduard

Bill Gates a publicat un eseu despre începutul erei inteligenței artificiale. Miliardarul consideră dezvoltarea Inteligenței artificiale una dintre cele două revoluții majore pe care le-a văzut în viața sa. Prima a fost cu interfețe grafice (care au devenit baza sistemelor de operare moderne). Iar al doilea se întâmplă acum cu AI. Iată un rezumat al gândurilor principale ale lui Gates:

– IA va crește productivitatea. Cu cât puterea de calcul este mai ieftină, cu atât AI va deveni mai populară. În același timp, interogările în limbaj natural vor înlocui căutarea clasică pe Internet – nu mai trebuie să introduceți cuvinte cheie care sunt înțelese doar de algoritmi.

– GPT va deveni un asistent cu drepturi depline: scrieți o scrisoare, aflați și amintiți-vă de apelurile programate sau preluați sarcini de rutină. Corporațiile vor avea propriii lor consultanți AI – își vor elibera timp pentru sarcini cu adevărat importante și viața personală.

– IA  va ajuta în asistența medicală. Aparatele vor putea să facă acte, să facă programări și să proceseze cantități mari de date. În plus, rețeaua neuronală va face față stabilirii dozelor medicamentoase. Locuitorii din regiuni vor primi consultații primare, iar specialiștii din orașele mici vor avea mai multe oportunități de examinare.

IA va transforma educația. În următorii zece ani, AI va ajuta studenții să se adapteze: algoritmii vor putea evalua nivelul de cunoștințe și vor oferi materiale relevante pentru învățare. În plus, nu este dificil pentru o mașină să creeze programe pentru a crește motivația. Gates scrie că interacțiunea cu o mașină nu va înlocui sinergia dintre profesor și elev, ci va îmbunătăți foarte mult procesul.

– IA va învăța să depășească dificultățile actuale. Acum există o problemă cu faptul că utilizatorii primesc liste de la hoteluri inexistente sau nume de articole care nu există în natură. Acest lucru se datorează faptului că mașina nu înțelege contextul, dar în curând problema va fi un lucru din trecut. Și într-o zi omenirea va vedea o inteligență artificială superinteligentă comparabilă cu creierul uman – fără limitările memoriei și ale vitezei de procesare a semnalului. Dar acest lucru, potrivit lui Gates, nu se va întâmpla curând.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău