(VIDEO) 10 LEI// Anastasia Posh – un nou jucător în industria modei din Republica Moldova. Despre calitate, eleganță…

11 Oct. 2022, 12:32
 // Categoria: Interviu // Autor:  Dumitrita Culiuc
11 Oct. 2022, 12:32 // Interviu //  Dumitrita Culiuc

În industria modei din Republica Moldova a apărut un nou jucător autohton – brandul Anastasia Posh. Fondatoarea și designerul vestimentar este Anastasia Postolachi, care fiind mereu în căutarea rochiilor potrivite pentru ea, a decis să schițeze modele de rochii care vor cuceri femeile prin confort, minimalism, eleganță și feminitate. În cadrul emisiunii 10 LEI am descoperit istoria și unicitatea brandului, precum și provocările antreprenorilor din Republica Moldova.

A lansa o afacere este o alegere, o decizie asumată și nu poți să cedezi în momentele dificile. A fi antreprenor nu înseamnă mai puțină muncă, din contra vei fi nevoit să muncești mai mult și chiar să ai un venit mai mic, în unele perioade.

Istoria Anastasia Posh

„Adesea aveam obiceiul să merg la ateliere să-mi cos rochii pentru mine. Aveam o problemă, nu prea găseam rochiile potrivite pentru un eveniment, serviciu sau ceremonii.”

Ideea de a lansa propria colecție a apărut în timpul sarcinii. Cu toate că gestionează deja o afacere, Anastasia Postolachi și-a dorit să lanseze încă o afacere care va „scrie istorie”.

Odată ce a decis să lanseze Anastasia Posh s-a confruntat cu prima provocare – cea de a alege un nume. Astfel, numele brandului vine de la numele de familie al Anastasiei, chiar dacă din engleză se traduce ca glamuros, luxos. Apoi a urmat o altă etapă – înregistrarea mărcii comerciale.

 

„În paralel cu alegerea numelui, înregistrarea mărcii se creau deja rochiile conform schițelor. Foarte multe din ele au fost aruncate, refăcute. După care, purtam fiecare rochie câteva zile pentru a înțelege cum ar trebui să fie ajustată la nivel de confort, de textil.”

După această perioadă de testare, care a durat nouă luni, a urmat pandemia, care a stopat activitatea Anastasiei Postolachi. Astfel, s-a anulat lansarea brandului, iar imaginile au fost șterse de pe rețele de socializare, pentru că unii designeri încercau să plagieze unele elemente din colecția Anastasia Posh.

Așadar, în vara anului 2022, brandul Anastasia Posh a fost lansat oficial, urmând diverse colaborări și prezentări de modă.

Fiecare brand are clientul său

Anastasia Postolachi menționează că fiecare brand are clientul său. Rochiile Anastasia Posh sunt dedicate femeilor care apreciază minimalismul, eleganța și confortul, ele fiind create fără prea multe detalii sofisticate, dar cu elemente care te vor scoate în evidență.

De asemenea, rochiile sunt destul de versatile, ceea ce înseamnă că pot fi purtate pentru orice ocazie. De asemenea, ele pot fi purtate atât cu tocuri înalte cât și cu încălțăminte plată. Un alt element important este mărimea franceză a rochiilor, care vizual te fac să pari mai înaltă, și arată scump.

„Brandul reflectă o calitate, și la noi, într-adevăr fetele sunt uimite de calitate. Și noi chiar ne străduim să le facem calitative.”

De ce este atât de scump?

Potrivit antreprenoarei, producătorii autohtoni mici suportă costuri mult mari decât producătorii mici.

„Sunt mai mulți factori care identifică prețul: textilul, furnitură, lucrul.”

În curând, urmează să fie lansată și o colecție nouă, care, din spusele Anastasiei Postolachi, va fi total diferită de colecția existentă. Stilul rămâne a fi minimalist, doar că vor predomina culorile negru și bej.

Așteptați noutăți de la Anastasia Posh.

Realitatea Live

28 Nov. 2022, 17:21
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
28 Nov. 2022, 17:21 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Sărbătorile de iarnă îi vor găsi pe bălțeni cu buzunarele goale. Asta pentru că, după majorarea tarifului la energia electrică, majoritatea oamenilor au primit facturi duble. Aceștia sunt șocați de sumele pe care le-au primit și spun că nu au idee cum se vor descurca mai departe, scrie tvn.md.

„Foarte mult, foarte mult. Eu plăteam 690 acum e 1050. – Cum o să vă descurcați mai departe cu asemenea…? – Nu știu, foarte, foarte rău.”

Și un alt locuitor s-a plâns pe factura mai mare la energie.

„De obicei 250 – 300, acum a venit 500 și ceva. Nu-i prea ușor, e o situație foarte delicată. Ne descurcăm așa, cu ajutorul de la părinți, de la frați, altă ieșire din situație nu avem.”

Și acestei femei i-a venit dublu în factură numai pentru electricitate.

„1100 de lei eu am plătit. E foarte mult, de obicei eu plăteam câte 500 de lei, dar acum 1100. Eu nu știu ce voi face în continuare, încă nu a venit factura pentru căldură, vom munci doar pentru a plăti facturile.”

La momentul actual, locuitorii din nordul țării achită 4 lei și 81 de bani pentru un kWh. Menționăm că FEE Nord solicită majorarea tarifului cu 87 de bani. Astfel, dacă ANRE va aproba noul tarif, în luna decembrie, consumatorii FEE Nord vor achita 5,68 lei/kWh.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău