VinOpera a dublat numărul artiștilor în 2023: 90 de muzicieni vor urca pe scenele din Varnița, Bulboaca și Castel Mimi!

23 Aug. 2023, 15:45
 // Categoria: Comercial // Autor:  MD Bani
23 Aug. 2023, 15:45 // Comercial //  MD Bani

Cea de-a șasea ediție a Festivalului Internațional de Muzică Clasică VinOpera se anunță un adevărat fior artistic. Acest eveniment impresionant reunește nu mai puțin de 90 de artiști și muzicieni de talie internațională, depășind astfel orice așteptări anterioare.

Fundația Constantin Mimi, organizatorul acestui spectacol muzical de excepție, a făcut o mutare surprinzătoare, dublând numărul de participanți comparativ cu anul precedent. De la muzică clasică și până la folclor și rock alternativ, repertoriul diversificat promite să atragă atenția publicului într-o manieră neașteptată.

Festivalul îmbină armonios notele muzicale ale artiștilor cu vinuri fine, o atmosferă incitantă sub cerul senin în locații din zona rurală mai puțin obișnuite pentru un eveniment de operă. Acest amalgam cultural oferă o experiență inedită, ce trebuie trăită pentru a fi crezută.

Odată cu extinderea festivalului în trei locații diferite, s-a mai produs o mișcare impresionantă – acesta s-a deschis publicului larg. Două dintre cele trei concerte sunt accesibile tuturor, oferindu-le iubitorilor de muzică șansa să fie martorii unor recitaluri memorabile. Este vorba de recitalurile organizate în satul Varniţa, pe 30 august şi la Bulboaca, pe 31 august. Două zile în care artişti consacraţi precum Ansamblul Etnofolcloric „Plăieşii”, maestrul Constantin Moscovici, „Gândul Mâţei Band”, Felicia Dunaf şi „Dunaff Band” vor evolua pentru toţi admiratorii.

O seară fascinantă la Castel Mimi

Se anunţă o seară feerică și în prima zi de toamnă, 1 septembrie. Toţi melomanii sunt aşteptaţi la cea mai frumoasă atracţie turistică din ţara noastră, monument de arhitectură – Castel Mimi, pentru a participa la un grandios spectacol simfonic, combinat cu un show de lumini, degustări de vinuri şi bucate alese.

După ce VinOpera a fost desemnat cel mai bun eveniment vinicol european al anului 2022, în cadrul concursului organizat de către ITER VITIS Rutele Culturale ale Consiliului Europei, şi „Evenimentul Anului” la Wine Travel Awards 2021 în categoria „Evenimentul Enogastronomic”, ediţia din acest an capătă o şi mai mare amploare. Peste 60 de muzicieni ai Orchestrei Operei Naţionale din Bucureşti şi ai Filarmonicii „Serghei Lunchevici” vor încânta auzul spectatorilor, sub conducerea dirijorului român Daniel Jinga, director general al Operei Naționale București.

Seara va fi încununată de vocile celor mai mari artişti de operă de la Bucureşti şi Chişinău. Printre ele cea a lui Iordache Basalic, solist al Operei Române de aproape 30 ani şi a Mădălinei Barbu, încadrată în categoria rară a sopranelor de coloratură, a cărei voce este asemănată cu cea a unei privighetori. Şi artiştii noştri de valoare, apreciaţi la nivel internaţional şi laureaţi ai celor mai prestigioase concursuri mondiale, Lilia Istratii şi Dumitru Mâţu, au pregătit recitaluri care să vă provoace fiori şi emoţii de încântare, în atmosfera nemaipomenită de la unicul castel din ţara noastră.

Uitaţi de grija parcării, pentru că la Castel Mimi aveţi un loc asigurat, iar dacă vă pasă de mediul ambiant, ceea ce vă îndeamnă organizatorii, atunci renunţaţi la automobilele proprii şi daţi prioritate trenului vinului, pentru a vă bucura din plin de relaxarea unei seri magice, savurând un pahar de vin şi bucurându-vă de prezenţa muzicienilor de valoare.

Lăsaţi-vă în grija gazdelor, care vor avea grijă de confortul vostru şi de o deservire impecabilă, de care au avut parte şi înalţii oficiali prezenţi la Summit-ul Comunităţii Politice Europene, desfăşurat la 1 iunie 2023, la Castel Mimi

Fii parte a celui mai notoriu Festival Internațional de Muzică Clasică din ţara noastră! Vino la VinOpera în perioada 30 august – 1 septembrie şi urmăreşte recitalurile din primele rânduri.

Fundația Constantin Mimi continuă ferm promovarea turismului în regiune, iar desfășurarea Festivalului Internațional de Muzică Clasică VinOpera în raionul Anenii Noi promovează și contribuie la acest lucru.

Pentru mai multe detalii despre festival puteți accesa paginile de Facebook a Fundației Constantin Mimi şi a Castel Mimi.

Festivalul Internaţional de Muzică Clasică VinOpera 2023 este organizat de către Fundaţia Constamtin Mimi, proiectul fiind finanțat de către Departamentul pentru Relaţia cu Republica Moldova, Ministerul Culturii al Republicii Moldova, Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” şi Castel Mimi.

Realitatea Live

15 Iun. 2025, 10:25
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
15 Iun. 2025, 10:25 // Actual //  Ursu Victor

Administrația americană și-a reconfirmat opoziția față de inițiativa europeană de a reduce plafonul de preț impus exporturilor de petrol din Federația Rusă, relatează Bloomberg, citând surse apropiate discuțiilor. Subiectul urmează să fie unul central pe agenda summitului G7 care va avea loc în perioada 15–17 iunie în Canada.

Potrivit surselor, Washingtonul continuă să se opună reducerii actualului plafon de preț, ceea ce subminează speranțele oficialilor europeni că liderii G7 vor aproba o astfel de măsură. Deși decizia finală aparține președintelui Donald Trump, până în prezent nu există niciun semnal că poziția americană, exprimată anterior la întâlnirea miniștrilor de finanțe ai G7, s-ar fi schimbat.

În luna mai, la o reuniune similară, secretarul Trezoreriei SUA, Scott Bessent, și-a exprimat îndoiala privind necesitatea revizuirii plafonului de preț. Casa Albă a refuzat să comenteze pentru Bloomberg poziția actuală a administrației.

Uniunea Europeană și Marea Britanie sunt inițiatoarele demersului de reducere a plafonului, propunere care vizează coborârea prețului maxim de la 60 la 45 de dolari per baril. În absența unui acord cu SUA, sursele Bloomberg nu exclud posibilitatea ca Bruxellesul și Londra să acționeze unilateral, având în vedere că mare parte din petrolul rusesc tranzitează apele europene, iar efectele ar putea fi semnificative chiar și fără sprijin american. Cu toate acestea, un acord multilateral G7 ar avea o forță juridică și politică mai mare, în special datorită capacității de aplicare a sancțiunilor de către Washington.

Totodată, Financial Times a informat recent că în noul pachet de sancțiuni europene – al 18-lea la număr – ar urma să fie inclusă și interdicția totală de utilizare a infrastructurii gazoductului „Nord Stream”, precum și orice altă infrastructură energetică rusească în statele UE.

Summitul G7 din Canada ar putea fi astfel marcat de divergențe majore între aliați privind strategia de reducere a veniturilor energetice ale Rusiei, într-un moment în care războiul din Ucraina intră într-o nouă etapă de escaladare.

 
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO