Vladimir Putin, pregătit să apeleze la „Planul B” pentru a învinge Ucraina

14 Ian. 2023, 16:12
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
14 Ian. 2023, 16:12 // Actual //  Lupu Eduard

Potrivit analistului militar american Nikolai Petrov, Occidentul continuă să sprijine militar Ucraina, în ciuda nemulțumirilor minorităților politice din guvernele țărilor implicate. Dar nemulțumirea latentă poate degenera în opoziție organizată.

Rusia a adoptat o poziție de expectativă, deoarece este convinsă că poate obține mai mult decât a făcut până acum, scrie publicația americană Newsweek.

„Planul B al președintelui rus Vladimir Putin este de a aștepta până când partea ucraineană se va speria și partea occidentală se va retrage, pentru că atunci va putea sărbători o victorie relativă”, scrie autorul articolului din Newsweek. De asemenea, acesta a menționat că Rusia este dispusă să aștepte mai mult decât Ucraina.

Anterior, secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, a declarat că Occidentul ar trebui să își intensifice sprijinul militar pentru Ucraina. În același timp, oficialii occidentali consideră că Ucraina nu poate întreprinde acțiuni militare fără sprijinul lor. Fără arme occidentale, Ucraina nu poate spera să cucerească un teritoriu semnificativ.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a calificat planul de pace al Kievului drept „o iluzie”. Kremlinul nu dă niciun semn de renunțare la obiectivele sale maximaliste de război, care par să includă în continuare schimbarea regimului din Ucraina.

Putin pare să joace un joc de așteptare

„Cred că ambele părți se pregătesc pentru ofensive și ambele sunt sigure că pot obține mai mult decât au acum”, a spus el. „De aceea nu există un teren comun și nimeni nu se poate gândi la negocieri în curând înainte ca aceste ofensive să înceapă. Nu există niciun motiv pentru a ne aștepta ca Putin să schimbe cursul, a mai spus Petrov.

„El va aștepta ca partea ucraineană să piardă orice capacitate reală de a se apăra. Acest lucru este legat de factori umani, de arme. În opinia sa – și este de înțeles – Rusia este mult mai pregătită să aștepte mai mult timp decât Ucraina. Cred că planul B al lui Putin este de a aștepta până când partea ucraineană, până când partea occidentală, va fi epuizată și apoi va putea sărbători o victorie relativă”, a spus el.

Principalii parteneri externi ai Ucrainei din cadrul Uniunii Europene și NATO nu par să se dezică încă de sprijinul acordat Kievului, în ciuda minorităților zgomotoase de la periferia politică din Statele Unite și din alte părți care își exprimă îngrijorarea cu privire la continuarea sprijinului acordat Ucrainei.

Putin, a spus Petrov, va spera ca nemulțumirea care mocnește să evolueze într-o opoziție mai organizată.

„Pe măsură ce trece timpul, apar noi probleme și, dacă nu văd niciun rezultat pozitiv al eforturilor uriașe care au fost deja depuse, ar fi destul de firesc ca europenii, de exemplu, să se întrebe ce a mers prost și dacă este nevoie să continue aceste eforturi”, a spus el.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

27 Mai 2023, 16:53
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Mai 2023, 16:53 // Actual //  Lupu Eduard

Beyoncé și Jay-Z au doborât multe recorduri în muzică, dar acum au stabilit unul nou: au cumpărat cea mai scumpă locuință din istoria Californiei.

Beyoncé Knowles și Jay-Z, pe numele lui real Shawn Carter, au cumpărat o proprietate de 200 de milioane de dolari în Malibu, California. Se pare că au primit și o reducere, pentru că inițial prețul domeniului era de 295 de milioane de dolari, potrivit Forbes.

Proiectat de renumitul arhitect japonez Tadao Ando, conacul se întinde pe 9.000 de metri pătrați și construcția lui a durat cam 10 ani și jumătate. Casa modernă a fost finalizată în 2014.

Vânzătorul este colectionarul de artă din Los Angeles Bill Bell Jr., care este moștenitorul unei averi făcute din telenovele. Tatăl său, William J. Bell, a produs celebrele telenovele The Young and the Restless (Tânăr și neliniștit) și The Bold and the Beautiful (Dragoste și Putere).

Potrivit L.A. Times, Bell a achiziționat proprietatea la sfârșitul anilor 1990 pentru 14,5 milioane de dolari și l-a angajat pe Ando să creeze o structură modernistă din sticlă și beton. Bell este considerat unul dintre cei mai mari colecționari de artă din lume, deținând numeroase opere de artă de Jeff Koons, Andy Warhol, Damien Hirst, Marcel Duchamp și mulți alții.

Casa de beton are vedere la Oceanul Pacific și are caracteristici uimitoare, o peluză întinsă pe ambele laturi, oferind multă intimitate pentru ultra-celebra familie de cinci persoane. Vânzarea a fost intermediată de Kurt Rappaport, un agent imobiliar foarte cunoscut, care a reprezentat atât cumpărătorul, cât și vânzătorul în tranzacție.
Casa uimitoare are și o plajă privată, o piscină infinită multe elemente Zen.

Casa a fost scoasă la vânzare într-un circuit închis și nu se știe câte dormitoare și băi are sau ce facilități, dar e simplu de intuit că dotările sunt pe măsura gusturile extravagante ale celor doi artiști.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău