Parlamentul a votat, în lectură finală, proiectul de lege care prevede că directorul Centrului Național Anticorupție va fi numit în funcție de Parlament, cu votul majorității deputaților aleși, la propunerea a cel puțin 20 de deputați, cu avizul pozitiv al Comisiei juridice, numiri și imunități. Până în prezent, legislația prevedea că directorul CNA este selectat pe bază de concurs, organizat de Comisia juridică, transmite IPN.
Autorii inițiativei, deputați din fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate, cred că modificarea modalității de desemnare și numire a directorului CNA va contribui la responsabilizarea corpului de deputați în desemnarea unui sau mai multor candidați la funcția de director, în cazul vacanței funcției.
În lectura finală, a fost acceptat amendamentul care prevede că revocarea din funcție a directorului se dispune cu votul majorității deputaților aleși, la propunerea a cel puțin unei treimi din numărul deputaților aleși, cu avizul pozitiv al Comisiei juridice, numiri și imunități. Proiectul descrie și cazurile de revocare.
Prevederile privind alegerea directorului CNA pentru un mandat de 5 ani, fără posibilitatea numirii pentru un alt mandat, rămân aceleași.