6 medalii de Aur şi Dublu Aur în Franţa pentru vinurile din soiuri autohtone produse de Castel Mimi

22 Apr. 2024, 16:14
 // Categoria: Slider // Autor:  Soroceanu Olga
22 Apr. 2024, 16:14 // Slider //  Soroceanu Olga

Rezultat senzaţional pentru Castel Mimi în cadrul concursului de vinuri Gilbert & Gaillard International Challenge, care a avut loc recent la în Franţa. Toate cele şase vinuri participante în cadrul concursului au fost medaliate cu Aur, iar două dintre ele cu Dublu Aur, de către experţi în vinificaţie care le-au degustat în orb, fără a cunoaşte ţara sau producătorul. Vinurile premiate sunt în mare parte cele din soiuri de viţă autohtonă produse de Castel Mimi. 

Cu Dublu aur s-au ales Rara Neagră 2021 şi Feteasca Neagră 2020, iar cu Aur – Rara Neagră Rose 2023, Sânzienele 2022, Chardonnay 2021 şi Extra Brut DIVA 2021.

 „Ne convingem la fiecare concurs internaţional că vinurile din soiuri autohtone produse de Castel Mimi cuceresc experţii în vinuri, la degustaţiile în orb. Suntem bucuroşi să împărtăşim cu voi recunoştinţa pe care o avem pentru natură, cea care ne-a ajutat să obţinem tot ce e mai bun din strugurii cultivaţi în regiunea Codru”, este mesajul celor de la Castel Mimi, postat pe reţelele de socializare. 

Gilbert & Gaillard este o competiţie care premiază vinurile din întreaga lume. Fiecare vin este evaluat pe o scară de 100 de puncte, iar cele mai bune sunt medaliate. În cadrul competiţiei din acest an au fost înscrise 43 875 de vinuri din toată lumea. 

Castel Mimi este vinăria din Republica Moldova care promovează vinurile noastre din soiuri autohtone de struguri. Producătorul a avut şi o campanie prin care îndemna moldovenii din ţară, dar şi diaspora să aleagă aceste vinuri, pentru a promova astfel numele de ţară.

 

Realitatea Live

21 Iul. 2024, 17:13
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
21 Iul. 2024, 17:13 // Actual //  Lupu Eduard

Administraţia Naţională (AN) Apele Române a anunţat vineri că România a solicitat majorarea debitului de apă eliberată din barajul Stânca-Costeşti, de la 38 mc/s la circa 60 mc/s, pentru o perioadă de 7 zile.

”În urma solicitării părţii române, grupul operativ tehnic de la acumularea Stânca-Costeşti a aprobat şi executat majorarea debitului evacuat din acumulare, de la 38 mc/s la circa 60 mc/s pentru o perioadă de 7 zile. Partea română şi cea din Republica Moldova vor monitoriza situaţia debitelor afluente (care intră în acumulare) în vederea pregătirii manevrelor ulterioare,” a transmis ANM Apele Române, potrivit news.ro.

Instituţia a precizat că reparaţia conductei prizei de rezervă de la barajul Stânca-Costeşti a fost finalizată, asigurând astfel resursele de apă necesare atât pentru alimentarea cu apă a judeţului Botoşani, cât şi pentru irigaţiile deservite de această sursă.

Din cauza secetei severe, mai multe zone din România se confruntă cu probleme în furnizarea apei, în peste 290 de localităţi fiind impuse restricţii. Majorarea debitului de apă evacuată din barajul Stânca-Costeşti este o măsură esenţială pentru a face faţă acestei situaţii critice şi pentru a asigura necesarul de apă pentru populaţie şi agricultură.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău