Xiaomi 12: cum arată primul telefon echipat cu Snapdragon 8 Gen 1. Când va fi prezentat oficial?

03 Dec. 2021, 16:48
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
03 Dec. 2021, 16:48 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Xiaomi a dezvăluit în urmă cu două zile faptul că Xiaomi 12, următorul său flagship, va fi primul smartphone echipat cu chipset-ul Snapdragon 8 Gen 1 de la Qualcomm. De asemenea, compania a dezvăluit și data la care vom vedea acest dispozitiv, însă nu a oferit alte detalii clare despre acesta. Avem acum prima imagine cu partea din spate a telefonului, care dezvăluie design-ul sistemului de camere, cât și primele imagini neoficiale, realizate pe baza acestor informații.

Xiaomi 12 va fi prezentat oficial foarte curând

Xiaomi 12 va fi dezvăluit în mod oficial pe 12 decembrie (Xiaomi 12, pe 12.12.2021), dar până atunci vom primi probabil mai multe informații pe căi neoficiale. Prima imagine a fost publicată de „Passerby”, un leaker de pe Weibo, și prezintă capacul de pe spatele telefonului, într-o nuanță de albastru, cu un sistem de camere care pare să găzduiască cel puțin trei senzori.

În partea de sus este o cameră principală într-un format care amintește de modelele Mi 11 și 11T, alături de două alte camere mai mici în partea de jos, dispuse pe verticală. De asemenea, există un decupaj pentru blitz, cât și unul pentru ce pare a fi un senzor de lumină, folosit pentru calcularea mai precisă a balansului de alb, pe care l-am văzut și pe alte telefoane în trecut și un microfon.

Imaginea 3D cu telefonul, realizată pe baza acestei fotografii, prezintă un dispozitiv care este în ton cu ceea ce a lansat Xiaomi în trecut. Zvonurile vorbesc despre un ecran mare și curbat, cu un decupaj central pentru camera foto frontală.

Digital Chat Station spune că vor exista de la început trei variante de Xiaomi 12, ceea ce ar fi o abordare diferită față de generația precedentă. Xiaomi Mi 11 a fost lansat primul, după care au venit și variantele Pro și Ultra. S-ar putea însă ca în cazul de față să vedem toate cele trei variante deodată, cel mai probabil toate echipate cu Snapdragon 8 Gen 1.

Realitatea Live

01 Dec. 2023, 17:39
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Dec. 2023, 17:39 // Actual //  Lupu Eduard

Astăzi, Guvernul a aprobat proiectul de buget pentru anul 2024, evidențiind o creștere a veniturilor și reduceri semnificative a deficitului. Potrivit ministrului Finanțelor, Petru Rotaru, proiectul bugetului a fost elaborat având în vedere perspectivele de dezvoltare economică pentru următorii 3 ani și prognoza macroeconomică actualizată în octombrie.

Veniturile estimate la bugetul de stat pentru anul viitor sunt programate să atingă suma de 66,63 miliarde lei, în creștere cu 1,3% față de cifrele actualizate pentru 2023. Cheltuielile sunt estimate la 82,22 miliarde lei, reprezentând o reducere de 2,2%, iar deficitul se va situa la 15,59 miliarde lei, cu o reducere semnificativă de 14,9%.

Ministrul Rotaru a subliniat că proiectul de buget pentru 2024 a luat în considerare perspectivele de dezvoltare economică, precum și prognozele macroeconomice convenite cu experții FMI. Conform acestora, se estimează că PIB-ul va crește cu 3,5%, inflația medie anuală va fi de 5,7%, iar salariile medii vor crește cu 10,18%.

În structura veniturilor bugetului de stat pentru 2024, impozitele și taxele vor reprezenta peste 91,7%, cu o creștere de 9%. Principala sursă fiscală va fi TVA, estimată să aducă venituri de 34,17 miliarde lei, în creștere cu 8%.

Cheltuielile bugetului vor fi axate pe obiectivele de politică fiscală pe termen mediu și prioritățile sectoriale, inclusiv protecția socială, salarizarea în sectorul public și implementarea proiectelor conforme cu acordurile încheiate cu partenerii de dezvoltare.

Fonduri semnificative sunt alocate pentru proiecte cu finanțare externă, cu peste 80 de proiecte programate pentru implementare în 2024. Acestea includ sprijin pentru sectorul drumurilor, proiecte în domeniul învățământului superior, energie și altele.

Proiectul de lege privind bugetul pentru 2024 trebuie să fie aprobat de parlament înainte de a deveni efectiv.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău