10 Idei de afaceri pentru adolescenți și copii. Începe să câștigi primii bani

03 Iun. 2021, 09:15
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
03 Iun. 2021, 09:15 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

În loc să te angajezi la un loc de muncă pe timp de vară de ce să nu începi propria ta afacere. În acest mod vei avea un venit mai mare și vei fi propriul tău șef. De asemenea, veți învăța lecții necesare toată viața. Întrebați-i pe Mark Cuban, Richard Branson și Elon Musk.

Acești miliardari celebri au început afaceri înainte de a împlini 18 ani. Cuban vindea saci de gunoi vecinilor săi, iar Musk a construit și vândut un joc video cu tematică spațială numit Blastar. Amândoi aveau 12 ani.

În ceea ce-l privește pe Branson, el a crescut și a vândut papagali colegilor de clasă într-o vară când avea 11 ani. Când s-a întors la școală în toamnă, mama sa a deschis cuștile și a eliberat păsările. Venind cu un nou plan pentru pauzele de iarnă, a încercat să vândă pomi de Crăciun, dar nu au crescut niciodată pentru că iepurii au ajuns la ei.

„Dacă nu ar fi fost primele câteva eșecuri, succesele viitoare nu s-ar fi întâmplat niciodată”, a scris Branson despre primele sale încercări de afaceri.

1. Marketing social media

Dacă vorbești fluent pe Instagram sau TikTok, poți oferi expertiza ta companiilor locale care au nevoie de ajutor pentru marketing, cum ar fi pizzeria ta locală sau magazinul de iaurt. În clasa a opta, Temper Thompson a început marketingul online și, până la vârsta de 17 ani, câștiga 30.000 de dolari pe lună vândând cursuri de marketing online.

2. Maști pentru față

Masca este un accesoriu fără de care nu poți ieși din casă. O idee de afaceri ar fi să coaseți și să vindeți măști cu modele distractive, sigle locale ale școlii sau ale echipei sportive sau personalizate cu culorile preferate ale clienților.

3. Recenzii și despachetări pe  YouTube

Dacă aveți opinii puternice și sunteți în topul celor mai noi tendințe în domeniul jucăriilor și tehnologiei, începeți un canal YouTube care transmite unboxing și recenzii despre produse. Crezi că nu este profitabil? Întrebați-l pe Ryan Kaji, care la 8 ani a câștigat 26 de milioane de dolari într-un an.

4. Scrierea de ficțiuni sau crearea de benzi desenate

Imaginația ta este unică – la fel și poveștile pe care le poți spune. Puteți scrie și ilustra benzi desenate, cărți ilustrate sau cărți de capitole scurte și le puteți vinde prietenilor și familiei – sau le puteți trimite editorilor consacrați.

5. Babysitting

Babysitting este o modalitate excelentă de a învăța despre gestionarea timpului, responsabilitatea și conducerea, iar plata nu este nici ea rea.  Arătați-le părinților că sunteți serioși urmând un curs de babysitting și începeți să practicați.

6. Stand de limonadă

Puțini trecători pot rezista unei băuturi răcoritoare cu gheață într-o zi fierbinte vândută de un copil întreprinzător din cartier. Iată de ce este o idee potrivită de afacere pentru copii și adolescenți.

7. Tutor academic

Dacă sunteți deosebit de bun la matematică sau puteți scrie inele în jurul colegilor dvs., îndrumarea studenților mai mici poate fi o potrivire bună pentru dvs. Aceasta este, de asemenea, o oportunitate excelentă de a vă dezvolta abilitățile de comunicare și de a învăța cum să-i motivați pe ceilalți.

8. Plimbarea câinilor

Dacă vă simțiți confortabil cu animalele și nu vă deranjează să faceți curățenie după ele sau să aveți grijă de animalele de companie acasă în timp ce stăpânii lor sunt plecați, poți începe o activitate din asta.

9. Fotograf

Dacă vă place să faceți fotografii atunci puteți începe să organizați sesiuni foto profsionale. Profesioniștii sugerează fotografilor începători să propună un preț mai mic și să facă reduceri clienților.

10. Accesorii pentru păr

Scrunchies și bandane sunt proiecte de cusut relativ ușoare și pot fi realizate cu modele distractive sau culori ale unei echipe sportive locale. Antreprenorul adolescent Cody-Rae Fowler vinde scrunchies pentru aproximativ 6,36 dolari online cu afacerea ei din Ontario, Canada, Scrunchie and Go.

Realitatea Live

07 Feb. 2023, 08:41
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
07 Feb. 2023, 08:41 // Actual //  Lupu Eduard

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a sosit în Mali marți, 7 februarie, la primele ore ale dimineții, în plină idilă politică și de securitate între Moscova și junta aflată la putere la Bamako, potrivit Le Figaro.

Serghei Lavrov, care se afla luni în Irak, a fost întâmpinat la coborârea din avion în jurul orei 1:30 (ora locală și GMT) de omologul său Abdoulaye Diop. Cei doi bărbați nu au făcut nicio declarație jurnaliștilor.

Lavrov va fi primit marți de șeful juntei, colonelul Assimi Goïta. De asemenea, sunt programate discuții cu Abdoulaye Diop și o conferință de presă. Vizita lui Serghei Lavrov în această țară măcinată de violențe jihadiste și de o criză multidimensională profundă ar trebui să dureze mai puțin de 24 de ore și este rezultatul apropierii operate de coloneii maliani din 2021, în același timp în care au rupt alianța militară cu Franța și partenerii săi.

Dacă miniștrii malieni au vizitat Moscova de mai multe ori de atunci, vizita lui Serghei Lavrov este prezentată de autoritățile maliene ca fiind „prima de acest fel”. Vizita sa „materializează voința fermă” a președinților Assimi Goïta și Vladimir Putin „de a da un nou impuls” cooperării lor în domeniile apărării și securității, precum și la nivel economic, a declarat ministrul malian de externe.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău