10 Idei de afaceri pentru adolescenți și copii. Începe să câștigi primii bani

03 Iun. 2021, 09:15
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
03 Iun. 2021, 09:15 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

În loc să te angajezi la un loc de muncă pe timp de vară de ce să nu începi propria ta afacere. În acest mod vei avea un venit mai mare și vei fi propriul tău șef. De asemenea, veți învăța lecții necesare toată viața. Întrebați-i pe Mark Cuban, Richard Branson și Elon Musk.

Acești miliardari celebri au început afaceri înainte de a împlini 18 ani. Cuban vindea saci de gunoi vecinilor săi, iar Musk a construit și vândut un joc video cu tematică spațială numit Blastar. Amândoi aveau 12 ani.

În ceea ce-l privește pe Branson, el a crescut și a vândut papagali colegilor de clasă într-o vară când avea 11 ani. Când s-a întors la școală în toamnă, mama sa a deschis cuștile și a eliberat păsările. Venind cu un nou plan pentru pauzele de iarnă, a încercat să vândă pomi de Crăciun, dar nu au crescut niciodată pentru că iepurii au ajuns la ei.

“Dacă nu ar fi fost primele câteva eșecuri, succesele viitoare nu s-ar fi întâmplat niciodată”, a scris Branson despre primele sale încercări de afaceri.

1. Marketing social media

Dacă vorbești fluent pe Instagram sau TikTok, poți oferi expertiza ta companiilor locale care au nevoie de ajutor pentru marketing, cum ar fi pizzeria ta locală sau magazinul de iaurt. În clasa a opta, Temper Thompson a început marketingul online și, până la vârsta de 17 ani, câștiga 30.000 de dolari pe lună vândând cursuri de marketing online.

2. Maști pentru față

Masca este un accesoriu fără de care nu poți ieși din casă. O idee de afaceri ar fi să coaseți și să vindeți măști cu modele distractive, sigle locale ale școlii sau ale echipei sportive sau personalizate cu culorile preferate ale clienților.

3. Recenzii și despachetări pe  YouTube

Dacă aveți opinii puternice și sunteți în topul celor mai noi tendințe în domeniul jucăriilor și tehnologiei, începeți un canal YouTube care transmite unboxing și recenzii despre produse. Crezi că nu este profitabil? Întrebați-l pe Ryan Kaji, care la 8 ani a câștigat 26 de milioane de dolari într-un an.

4. Scrierea de ficțiuni sau crearea de benzi desenate

Imaginația ta este unică – la fel și poveștile pe care le poți spune. Puteți scrie și ilustra benzi desenate, cărți ilustrate sau cărți de capitole scurte și le puteți vinde prietenilor și familiei – sau le puteți trimite editorilor consacrați.

5. Babysitting

Babysitting este o modalitate excelentă de a învăța despre gestionarea timpului, responsabilitatea și conducerea, iar plata nu este nici ea rea.  Arătați-le părinților că sunteți serioși urmând un curs de babysitting și începeți să practicați.

6. Stand de limonadă

Puțini trecători pot rezista unei băuturi răcoritoare cu gheață într-o zi fierbinte vândută de un copil întreprinzător din cartier. Iată de ce este o idee potrivită de afacere pentru copii și adolescenți.

7. Tutor academic

Dacă sunteți deosebit de bun la matematică sau puteți scrie inele în jurul colegilor dvs., îndrumarea studenților mai mici poate fi o potrivire bună pentru dvs. Aceasta este, de asemenea, o oportunitate excelentă de a vă dezvolta abilitățile de comunicare și de a învăța cum să-i motivați pe ceilalți.

8. Plimbarea câinilor

Dacă vă simțiți confortabil cu animalele și nu vă deranjează să faceți curățenie după ele sau să aveți grijă de animalele de companie acasă în timp ce stăpânii lor sunt plecați, poți începe o activitate din asta.

9. Fotograf

Dacă vă place să faceți fotografii atunci puteți începe să organizați sesiuni foto profsionale. Profesioniștii sugerează fotografilor începători să propună un preț mai mic și să facă reduceri clienților.

10. Accesorii pentru păr

Scrunchies și bandane sunt proiecte de cusut relativ ușoare și pot fi realizate cu modele distractive sau culori ale unei echipe sportive locale. Antreprenorul adolescent Cody-Rae Fowler vinde scrunchies pentru aproximativ 6,36 dolari online cu afacerea ei din Ontario, Canada, Scrunchie and Go.

Realitatea Live22 Iun. 2021, 09:24
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Iun. 2021, 09:24 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Ministrul Sănătății de la Roma a anunțat că, începând de luni, 28 iunie, italienii vor renunța la purtarea măștii în aer liber. De asemenea, Olanda și Spania au anunțat că renunță la masca în aer liber din 26 iunie.

Vor renunța la mască în aer liber doar locuitorii din „zonele albe”, în care răspândirea virusului este scăzută. Până la începutul săptămânii viitoare, toată Italia va deveni „albă”.

Totuși, masca va fi în continuare purtată în locuri aglomerate și în mijloacele de transport în comun.

Incidența infectării este mai mică de 50 de cazuri la 100.000 de locuitori, potrivit datelor din ultimele trei săptămâni. Săptămâna trecută au fost mai puțin de 1.000 de cazuri de îmbolnăvire pe zi.

Peste 50% dintre italieni au fost imunizați cu cel puțin o doză de vaccin. Este cel mai bun procent dintre țările mari ale Uniunii Europene.

Olanda și Spania vor renunța și ele la purtarea măștii în aer liber, din 26 iunie.