4 semne că armata lui Putin se prăbușește în Ucraina. Expert militar: ”Este în pragul epuizării”

14 Iun. 2022, 20:16
 // Categoria: Slider // Autor:  Lupu Eduard
14 Iun. 2022, 20:16 // Slider //  Lupu Eduard

Armata rusă de ocupație aproape că și-a epuizat potențialul ofensiv, spune Serghei Grabsky, expert militar ucrainean, la postul de televiziune „Ukraine 24”.

„ Dacă mergem acum pe linia frontului și vedem ce se întâmplă, vom vedea că inamicul desfășoară operațiuni ofensive active pe un sector foarte limitat al frontului:

Severodonețk, Sviatogorsk, Liman și puțin în zona Popasnaya. Asta este! În ciuda faptului că au o superioritate de cinci ori în Donbass, practic nu a existat nicio mișcare în ultimele 45 de zile ”, a spus expertul.

El crede că armata de ocupație a Rusiei este deja „pe un prag de epuizare”. Sunt patru semne care indică acest lucru.

1. Refuzul acțiunilor active de manevră. Armata rusă practic nu recurge la transferul de trupe pentru a da lovituri neașteptate Forțelor Armate ale Ucrainei.

2. O încercare de a găsi slăbiciuni în apărarea Forțelor Armate ale Ucrainei. Rusia nu poate profita de superioritatea sa în trupe și tehnologie. În schimb, ea caută găuri în apărarea armatei ucrainene, încercând să se infiltreze.

3. Federația Rusă nu are suficiente rezerve pentru a compensa pierderile, precum și pentru a închide zonele cu probleme. „Inamicul retrage unități din Vasilievka, din regiunile Zaporojie și Melitopol, pentru a închide „găurile” de pe malul drept al Niprului – în direcția Herson. Nu există forțe nici măcar pentru a le transfera în Donbass. Încearcă să le țină la maxim acolo unde au reușit să se poziționeze”, a spus Grabsky.

4. Bombardamentele masive de artilerie pe front pentru a opri contraofensiva Forțelor Armate ale Ucrainei. „Inamicul creează o „umbrelă” de artilerie, astfel încât trupele ucrainene să nu se apropie… Ei încearcă să le țină la o distanță de până la 3 km ”, a spus expertul.

El a mai spus că rușii încearcă cu disperare să țină de teritoriile pe care le-au putut captura în prima fază a unei invazii la scară largă. Evident

Realitatea Live

01 Apr. 2023, 07:16
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Apr. 2023, 07:16 // Actual //  Lupu Eduard

În prezent relațiile dintre Statele Unite și Rusia sunt la cel mai scăzut nivel de după sfârșitul Războiului Rece.

Dar de-a lungul secolelor, legăturile au fost mai strânse, dovadă că acum 156 de ani, Rusia a vândut Americii cu suma de 7,2 milioane de dolari, Alaska, tranzacție care este considerată de experți cea mai mare greșeală din istorie a Moscovei.

Pe 30 martie 1867. Statele Unite și Rusia au ajuns la un acord privind achiziționarea teritoriului de nord al Alaskăi, care cuprindea aproape 600.000 de mile pătrate, potrivit TVP World.

În 1866, guvernul rus a analizat oferta Statelor Unite de a cumpăra pământul din Alaska. William H. Seward, secretarul de stat al SUA, a mediat acordul în numele Washingtonului, în timp ce ministrul rus Edouard de Stoeckl a condus negocierile în numele Moscovei.

Cele două națiuni au ajuns la un acord la 30 martie 1867, prin care Statele Unite trebuia să plătească Rusiei suma de 7,2 milioane de dolari pentru Alaska.

Tranzacția a fost intermediată de Edouard de Stoeckl, care a primit un cec de 7,2 milioane de dolari. Tratatul de cesiune, care a fost semnat de țarul Alexandru al II-lea și a încheiat oficial înțelegerea de cumpărare a Alaska din Rusia.

Președintele Statelor Unite de atunci Andrew Johnson a semnat tratatul pe 28 mai, iar Senatul american a validat acordul pe 9 aprilie, iar Alaska a fost transferată oficial la Statele Unite pe 18 octombrie 1867. Această achiziție a pus capăt prezenței Rusiei în America de Nord și a asigurat accesul SUA la marginea nordică a Pacificului.

Statele Unite au cumpărat aproape 600.000 de mile pătrate cu mai puțin de 2 cenți pe acru, deși mulți politicieni de la Washington s-au opus achiziției.

Abia după marea goană a aurului din Klondike, Alaska a fost văzută de toți americanii ca o adăugare demnă la teritoriul american. În plus, locația strategică a terenului achiziționat dădea drept SUA la revendicările teritoriale din Arctica.
Importanța strategică a Alaska a fost în cele din urmă recunoscută în cel de-Al Doilea Război Mondial. Alaska a devenit stat la 3 ianuarie 1959.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău