Europa ar fi găsit un înlocuitor pentru gazul rusesc: Contractul grandios încheiat în Orient

14 Iun. 2022, 20:20
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
14 Iun. 2022, 20:20 // Actual //  Lupu Eduard

După ce a lansat războiul din Ucrainei, Rusia și-a sabotat sectorul energetic, pierzând piețele de petrol și gaze.
Dezvoltarea accelerată a tehnologiilor pentru lichefierea și transportul gazelor naturale nu ar fi atins un nou nivel de ridicat dacă nu ar fi existat necesitatea înlocuirii gazului rusesc.
QatarEnergy din Qatar a semnat un acord de parteneriat cu TotalEnergies din Franța pentru a extinde North Field East, cel mai mare proiect GNL din lume, a raportat Reuters.

Proiectul include șase linii de GNL care vor crește capacitatea de lichefiere a Qatarului de la 77 de milioane de tone pe an la 126 de milioane de tone pe an până în 2027.
Acordul va consolida poziția Qatarului ca cel mai mare exportator de GNL, care, pe fondul renunțării la gazul rusesc, va oferi noi oportunități pentru dezvoltarea și diversificarea economiei.

În același timp, Europa va avea ocazia să compenseze pierderile pe termen lung și chiar să facă stocuri: ministrul Energiei din Qatar, Saad al-Kaabi, notează că Europa va ocupa acum jumătate din piața proiectului.
În plus, giganții energetici occidentali (Total, Exxon, Shell, Eni și Chevron) au oferit celor de la Qatar Energy oportunitatea de a investi în active valoroase pe care le dețin în străinătate.

Europa caută soluții pe piețele asiatice, care, datorită invaziei armatei ruse pe teritoriul Ucrainei,atrag atenția.

„Și totuși, principala diferență între abordări este că Europa are atât bani, capacități și oportunități, cât și garanții cu perspective, în timp ce partea rusă, din păcate, nu are nimic semnificativ”, -notează autorii canalului analitic rus Telegram „Backstage Whisperer ”.

Realitatea Live

15 Iun. 2024, 13:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
15 Iun. 2024, 13:46 // Actual //  Lupu Eduard

Un studiu recent realizat de publicaţia britanică MoneyWeek a scos la iveală care sunt cele mai scumpe destinaţii turistice pentru o escală de 24 de ore.

Într-un studiu realizat de publicaţia britanică MoneyWeek în colaborare cu o agenţie de turism, au fost analizate costurile pentru o zi şi o noapte în diverse oraşe turistice din lume. S-au luat în calcul preţurile pentru cazare la hotel, transport local, masă şi activităţi recreative.

Deloc surprinzător, cel mai scump oraş străin în care să mergi în vacanţă este New York, cu o medie de 645 de euro de persoană pentru o singură noapte. New York-ul se află în fruntea listei în mare parte datorită monumentelor sale, cum ar fi Statuia Libertăţii şi Empire State Building, şi a locurilor de neratat, precum Times Square şi Central Park. O vizită la aceste diverse monumente costă în jur de 169 de euro. O zi întreagă de mâncare costă 47 de euro, transportul public costă 45 de euro, iar o noapte de cazare costă în jur de 328 de euro.

Capitala Franţei este al doilea cel mai scump oraş din lume. Pentru o zi şi o noapte, va trebui să cheltuiţi la Paris în jur de 522 de euro. Înseamnă o medie de aproximativ 307 euro pentru o noapte la hotel, 22 de euro pentru transportul în comun, 42 de euro pentru mâncare şi 79 de euro pentru vizitarea diferitelor monumente şi muzee, etc.

Destinaţie foarte populară în ultimii ani, Dubai ocupă locul al treilea în clasament, cu aproximativ 436 de euro pentru o excursie de o zi şi o noapte. Deşi costul pe noapte este mai ridicat decât la Paris (319 euro în medie), principalul oraş din Emiratele Arabe Unite se poate lăuda cu un transport în comun foarte ieftin (12 euro), la fel ca şi preţul numeroaselor activităţi oferite (18 euro).

Pe locul patru se află capitala britanică, Londra. Pentru a petrece o zi şi o noapte în oraşul lui Big Ben, va trebui să cheltuiţi în medie 432 de euro, din care 291 de euro pentru hotel, 30 de euro pentru metrou, 38 de euro pentru activităţi şi 40 de euro pentru mâncare.

Şi tot o altă capitală europeană este cea care completează această listă a celor mai scumpe oraşe din lume pentru o noapte. Pentru a petrece o zi şi o noapte la Roma, va trebui să plătiţi în medie 359 de euro. În detaliu, asta înseamnă 180 de euro pe noapte, 22 de euro pentru transport, 48 de euro pentru mâncare şi 37 de euro pentru activităţi locale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău