45 de afaceri vor obține ajutor financiar din partea statului. Cum au accesat banii

23 Iun. 2021, 16:07
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Otilia Cotruța
23 Iun. 2021, 16:07 // Bani și Afaceri //  Otilia Cotruța

Agenția pentru Intervenții și Plăți în Agricultură a anunțat 45 de proiecte câtigătoare a granturi în sumă totală de 26 de milioane de lei. valoarea investițiilor oferite de acești antreprenori este de 40 de milioane de lei. Astfel, cu ajutorul Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii şi Mediului Rural (FNDAMR), bugetele au fost majorate de aproape 7 ori.

Beneficiari

24 de proiecte start-up vor fi lansate și gestionate de femei-fermier și 21 de afaceri start-up de tineri fermieri, demonstrând în acest sens un interes sporit în lansarea afacerilor agricole, fiind un sector strategic al economiei țării.

Domenii de activitate

Conform datelor preliminare, oferite de subdiviziunile teritoriale ale AIPA, 22 de proiecte vor viza înființarea/modernizarea plantațiilor multianuale cu planificarea înființării plantațiilor multianuale pe o suprafață de peste 128 ha și achiziționarea tehnicii și utilajului agricol necesar pentru prelucrarea acestora. Drept rezultat al finanțării proiectelor start-up vor fi înființate 32,7 ha de plantații pomicole (prun, cireș, vișin, piersic, măr), plantații nucifere – 79,2 ha (alun și nuc), plantații viticole – 6,8 ha, culturi aromatice – 5,9 ha (levănțică) și arbuști fructiferi (mur, zmeur și coacăză) – 3,8 ha.

De asemenea, grație mecanismului de plată „subvenții în avans pentru start-up-uri” vor fi lansate10 afaceri în sectorul zootehnic, dintre care, 7 proiecte vor viza înființarea fermelor apicole, iar alte trei, înființarea/modernizarea fermelor de bovine, ovine și suine. 8 proiecte investiționale vizează combinarea investițiilor compatibile prin combinarea a două sau mai multe submăsuri de sprijin. Prin urmare, 7 proiecte investiționale urmează a fi realizate în domeniul apicol prin achiziționarea familiilor de albine precum și a utilajului necesar pentru extragerea și procesarea mierii de albine iar un proiect are ca scop creșterea bovinelor și prelucrarea laptelui.

Alte trei proiecte vor dezvolta afaceri precum: fabrică de patiserii, vinărie și a un frigider- investiții în dezvoltarea infrastructurii postrecoltare şi procesare și doar două proiecte start-up țintesc edificarea serelor pe o suprafață de cca 1,92 ha.

Scopul proiectului

Finanțarea proiectelor start-up prin mecanismul ”subvenții în avans” are drept scop furnizarea de noi oportunități tinerilor și femeilor fermieri ce au curaj sărămână acasăși să-și folosească potențialul pentru dezvoltarea unei afaceri proprii acasăși să creeze noi locuri de muncă în țară.

Realitatea Live

19 Mai 2022, 10:50
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
19 Mai 2022, 10:50 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

În primul rând, merită să începem cu o explicație a diferenței dintre vinul fără alcool și sucul de struguri. Conform Reglementărilor stabilite de Guvernul Republicii Moldova: „Producerea vinurilor fără alcool diferă de producerea vinurilor tradiționale doar în etapa finală, prin procesul de eliminare parțială sau totală a alcoolului etilic. Alcoolul ar trebui să fie eliminat prin evaporare în vid, separare prin membrană sau o combinație a acestor metode”.

Cu alte cuvinte, conform tuturor regulilor de vinificație, inclusiv și procesul atât de important precum fermentația, se produce vin tradițional după care se extrage alcoolul.

Compania moldovenească „Denovie Group” a fost prima pe teritoriul CSI care a început producția de vinuri fără alcool. Vinurile sub marca „Casa Petru Alcohol Free” sunt vândute cu succes în Polonia, Belarus, Rusia, SUA, Japonia, cât și alte țări, câștigând din ce în ce mai multă popularitate pe piața mondială.

Pentru ce este vinul fără alcool?

Multe personalități istorice celebre au susținut că vinul este o băutură sănătoasă.

Dar, de asemenea, toată lumea recunoaște că alcoolul este dăunător pentru organismul uman.

Acum imaginați-vă un vin natural cu aceleași proprietăți aromatice și gustative, vitamine, micro și macro elemente – dar fără alcool. Un vin care poate fi savurat în orice situație fără a te limita. La prânz, la picnic, chiar dacă ești conducător auto, dacă faci sport sau duci un stil de viață sănătos, dacă alcoolul este contraindicat din motive de sănătate sau pur și simplu preferi să rămâi cu mintea trează.

Și nu este o fantezie. Vinuri fără alcool CASA PETRU! Ca compoziție sunt identice cu cele clasice, cu exceptia singurului ingredient – ALCOOLUL.

Special pentru toți iubitorii și cunoscătorii de vin, vinul fără alcool CASA PETRU este produs într-un asortiment larg pentru fiecare gust.

Vinuri pentru fiecare zi:

Cabernet Sauvignon; Chardonnay; Trandafir; Feteasca Albă; Feteasca Neagră.

Spumante pentru ocazii speciale:

Cabernet Sauvignon; Chardonnay; Trandafir.

Și, de asemenea, vin fără alcool în cutie de metal  cu volumul 0,25 l, care este atât de convenabil de luat cu tine la drum și la picnic. Apropo, Grupul Denovie este pionier și pe acest segment, deoarece în Moldova au început să se producă primele cutii cu vin fără alcool din întreaga CSI.

Este de remarcat faptul că vinurile fără alcool CASA PETRU sunt, de asemenea, o bază excelentă pentru cocktail-uri delicioase, care împrospătează și tonifică perfect în căldura verii. Rețete de cocktailuri exclusive se găsesc pe pagina oficială de Facebook a producătorului: Casa Petru. 

Vinurile „Casa Petru fără alcool” – acum cu siguranță – în sănătatea ta!

Puteți achiziționa produsele Grupului Denovie în rețelele Alcomarket, Linella, Nr. 1, Kaufland, Green Hills

La benzinăriile „Bemol”, „Tirex”, „VENTO”, „Lukoil”

Le puteți comanda și online:

comenzi.md

Alcomarket

Adresa magazinului specializat Denovie Group, unde gasești o gamă largă de produse alcoolice si non-alcoolice la prețuri foarte atractive: Chisinau, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 123A.

P.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău