45 de afaceri vor obține ajutor financiar din partea statului. Cum au accesat banii

23 Iun. 2021, 16:07
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Otilia Cotruța
23 Iun. 2021, 16:07 // Bani și Afaceri //  Otilia Cotruța

Agenția pentru Intervenții și Plăți în Agricultură a anunțat 45 de proiecte câtigătoare a granturi în sumă totală de 26 de milioane de lei. valoarea investițiilor oferite de acești antreprenori este de 40 de milioane de lei. Astfel, cu ajutorul Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii şi Mediului Rural (FNDAMR), bugetele au fost majorate de aproape 7 ori.

Beneficiari

24 de proiecte start-up vor fi lansate și gestionate de femei-fermier și 21 de afaceri start-up de tineri fermieri, demonstrând în acest sens un interes sporit în lansarea afacerilor agricole, fiind un sector strategic al economiei țării.

Domenii de activitate

Conform datelor preliminare, oferite de subdiviziunile teritoriale ale AIPA, 22 de proiecte vor viza înființarea/modernizarea plantațiilor multianuale cu planificarea înființării plantațiilor multianuale pe o suprafață de peste 128 ha și achiziționarea tehnicii și utilajului agricol necesar pentru prelucrarea acestora. Drept rezultat al finanțării proiectelor start-up vor fi înființate 32,7 ha de plantații pomicole (prun, cireș, vișin, piersic, măr), plantații nucifere – 79,2 ha (alun și nuc), plantații viticole – 6,8 ha, culturi aromatice – 5,9 ha (levănțică) și arbuști fructiferi (mur, zmeur și coacăză) – 3,8 ha.

De asemenea, grație mecanismului de plată „subvenții în avans pentru start-up-uri” vor fi lansate10 afaceri în sectorul zootehnic, dintre care, 7 proiecte vor viza înființarea fermelor apicole, iar alte trei, înființarea/modernizarea fermelor de bovine, ovine și suine. 8 proiecte investiționale vizează combinarea investițiilor compatibile prin combinarea a două sau mai multe submăsuri de sprijin. Prin urmare, 7 proiecte investiționale urmează a fi realizate în domeniul apicol prin achiziționarea familiilor de albine precum și a utilajului necesar pentru extragerea și procesarea mierii de albine iar un proiect are ca scop creșterea bovinelor și prelucrarea laptelui.

Alte trei proiecte vor dezvolta afaceri precum: fabrică de patiserii, vinărie și a un frigider- investiții în dezvoltarea infrastructurii postrecoltare şi procesare și doar două proiecte start-up țintesc edificarea serelor pe o suprafață de cca 1,92 ha.

Scopul proiectului

Finanțarea proiectelor start-up prin mecanismul ”subvenții în avans” are drept scop furnizarea de noi oportunități tinerilor și femeilor fermieri ce au curaj sărămână acasăși să-și folosească potențialul pentru dezvoltarea unei afaceri proprii acasăși să creeze noi locuri de muncă în țară.

Realitatea Live

29 Iul. 2021, 17:55
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
29 Iul. 2021, 17:55 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

O femeie din Germania a purtat un bilet de loterie câștigător în poșetă săptămâni întregi, fără să-și dea seama că valorează aproape 33 de milioane de euro, scrie ITV.

În vârstă de 45 de ani, femeia a fost singurul câștigător al unei trageri la sorți pe 9 iunie, după ce a ghicit corect șapte câmpuri pe un bilet de loterie german, a spus Lotto Bayern. Compania a declarat că suma este a doua cea mai mare plătită vreodată în istoria sa de 75 de ani.

Aceasta a citat-o pe femeia care nu a fost numită, spunând:

„Încă mă ia amețeala când mă gândesc că am purtat neglijent aproape 33 de milioane de euro în poșetă timp de câteva săptămâni”.

Ea și-a descoperit norocul doar când a jucat din nou la loterie.

Femeia spune că aceasta este o sumă suficientă pentru familia sa și spune că nu mai intenționează să participe la loterie.

Cu acești bani femeia spune că va încerca să adopte un mod sănătos de viață și vrea să facă ceva mai mult pentru mediul înconjurător.

„Și când spun asta, mă refer la mâncare sănătoasă, activitate fizică, exerciții în natură. Și ne dorim foarte mult să ne construim o casă verde cu o grădină naturală”, a adăugat femeia.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală