60% din turiștii care au vizitat Moldova am mers cel puțin la o vinărie. ANTRIM și ONVV au semnat un acord

15 Feb. 2022, 17:21
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
15 Feb. 2022, 17:21 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Astăzi, 15 februarie 2022, Asociația Națională pentru Turism Receptor (ANTRIM) și Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV) au semnat un Acord de colaborare. Scopul documentului este de a dezvolta și consolida cooperarea în domeniul promovării industriei vitivinicole şi atragerea turiştilor străini.

Directorul interimar al Oficiului Național al Viei și Vinului, doamna Elizaveta Breahnă, a menţionat că în perioada următoare părţile îşi propun să implementeze mai multe proiecte de dezvoltare a produsului turistic vitivinicol. De asemenea, vor fi organizate și mediatizate vizite de studiu și infotururi pentru Turoperatori și profesionisti din domeniu turismului orientați spre crearea de pachete turistice vitivinicole comune.

„Dezvoltarea turismului este un motor de dezvoltare regională, de promovare a producției agro-alimentare și de valorificare sustenabilă a mediului și a resurselor naturale, cu beneficii de creștere economică pentru populație. Prin acest Memorandum de Înțelegere ne propunem să organizăm activități de îmbunătățire a abilităților profesioniștilor din domeniu prin organizarea de sesiuni și workshop-uri tematice cu speakeri internaționali precum doamna Emanuela Panke -președintele Federației ITER VITIS. ” a menționat doamna Breahnă.

Pentru perioada următoare, ANTRIM, în parteneriat cu Oficiul Național al Viei și Vinului își propun dezvoltarea „Drumul Vinului Moldovei”, promovarea acestuia la nivel internațional, interconectarea regională și globală cu alte trasee turistice, în conformitate cu rezoluțiile Consiliului Europei.

„Turismul vitivinicol din țara noastră se bucură de multă popularitate în rândul turiștilor, 60% din turiștii care au vizitat Moldova au vizitat cel puțin o vinărie, iar pentru 43% dintre ei, patrimoniul vitivinicol al țării noastre a fost motivul principal care i-a convins să facă o călătorie în Moldova. Suntem onorați să semnăm acest acord prin  care ne angajăm să dezvoltăm noi activități de marketing și promovare pe plan local și internațional.” a spus Natalia Țurcanu, director executiv ANTRIM.

Realitatea Live

01 Iul. 2022, 13:29
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
01 Iul. 2022, 13:29 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a afișat prețurile la carburanți: benzină și motorină pentru weekend, 2-4 iulie 2022. Atât prețul la motorină, dar și la benzină continuă să scadă.

Potrivit informațiilor, benzina se ieftinește cu 9 bani, iar motorina se ieftinește cu 35 bani. Astfel, în weekend, un litru de benzină va costa 32,83 lei, iar unul de motorină va putea fi cumpărat cu 31,58.

De menționat că, de la 1 septembrie 2021 au intrat în vigoare modificările la legea produselor petroliere, iar ANRE stabilește prețurile plafon pentru benzina cu cifra octanică 95 și pentru motorină.

Prețurile maxime de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard se stabilesc de către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică în baza Metodologiei de calcul și aplicare a prețurilor la produsele petroliere.

De asemenea, reamintim că s-a majorat și tariful pentru transportul public. Astfel, din 1 iulie, o călătorie cu autobuzul sau troleibuzul va costa 6 lei.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău