Curs valutar
 • EUR
  21.3937
  0%
 • USD
  17.7253
  0%
 • RUB
  0.2382
  0%
 • RON
  4.3418
  0%
 • UAH
  0.6416
  0%

8 trucuri care pot transforma chiar și cea mai mică odaie într-un loc plăcut și primitor

01 Mai 2021, 08:32
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Otilia Cotruța
01 Mai 2021, 08:32 // Au Bani //  Otilia Cotruța

Dacă dimensiunea camerei Dumneavoastră este de cel puțin 15 metri pătrați, tavanele sunt înalte și există cel puțin o fereastră, felicitări! Dar nu toate camerele din apartamentele noastre sunt astfel. De aceea proprietarii camerelor mici trebuie să recurgă la diferite trucuri pentru a putea profita de spațiu la maximum.

Iată câteva sfaturi pentru a „salva” o cameră mică și îngustă, scriu cei de la fasingur.ro.

Podeaua

Într-o cameră lungă și îngustă nu ar trebui să așezați podeaua de-a lungul pereților. Acest lucru este valabil mai ales pentru laminat. Încercați să-l așezați de-a latul. Veți avea nevoie de mai mult timp, dar rezultatul merită deoarece camera va părea mai spațioasă.

Amenajarea mobilierului.

Majoritatea persoanelor aliniază mobilierul de-a lungul pereților pentru a lăsa spațiu în mijlocul camerei. Dar, făcând acest lucru, îngustăm și mai tare camera. Încercați să plasați mobilierul puțin mai departe de pereți (chiar și câțiva centimetri vor avea efect). Puteți amenaja, spre exemplu, o zonă de relaxare în centrul camerei. Dacă încăperea este îngustă, dar lungă, această abordare va ajuta la împărțirea spațiului în zone. Această metodă va crea iluzia unui spațiu suplimentar.

Iluminat.

Iluminatul poate juca un rol foarte important în percepția spațiului. Atunci când camera este foarte mică avem impresia că este suficientă o singură sursă de lumină. De fapt nu este chiar așa. Iluminarea suplimentară este benefică pentru asemenea camere. Dar nu instalați toate luminile pe o singură linie. Este mai bine să le repartizați pe zone separate. Un candelabru sub tavan și câteva aplice pe perete lângă o canapea sau un pat.

Mobilier cu picioare.

Pentru a adăuga „aerisire” camerei merită să renunțați la mobilierul care stă direct pe podea deoarece are tendința de a face spațiul și mai mic. Încercați să alegeți mobilier mai înalt cu picioare (asigurați-vă doar că picioarele nu depășesc cu mult marginile mobilierului, deoarece riscați să vă loviți picioarele).

Oglinzi.

Multe persoane cunosc foarte bine acest truc, unul dintre cele mai simple și mai eficiente moduri de a face chiar și cea mai mică încăpere să pară mai mare. Utilizarea corectă a oglinzilor nu numai că va contribui la crearea impresiei de mai mult spațiu, ci va scoate în evidență caracterul și stilul proprietarului.

Culoarea mobilierului.

Dacă toți pereții din cameră au aceeași culoare (și aceasta este o soluție foarte obișnuită pentru spațiile mici), atunci vă recomandăm să alegeți un mobilier de o culoare similară. Este mai bine să optați pentru nuanțe deschise, alb sau bej. Mobilierul care se potrivește cu nuanța pereților va extinde vizual camera și vă poate ajuta să scăpați de senzația unui spațiu aglomerat.

Culoarea pereților. 

Un alt truc care ține de alegerea culorilor este peretele contrastant. Multe persoane au impresia că pereții monocromi fac ca odaia să pară mai spațioasă. Și este adevărat. Dar mai există foarte multe idei interesante. Puteți, de exemplu, alege pentru un perete o culoare mai întunecată și să optați pentru mobilier deschis la culoare. În acest fel spațiul va deveni dinamic.

Accentele.

Este o idee bună să vă concentrați asupra unei piese de mobilier. În dormitor va fi patul, în sufragerie cel mai probabil va fi o masă. Aranjați celelalte mobilier în așa fel încât focalizarea să se deplaseze către obiectul ales: această metodă va crea iluzia de profunzime.

Realitatea LiveMembri ai Comunității Bikerilor din Moldova se vaccinează împotriva COVID-19
Eveniment organizat de Poliția Națională și PH Internațional Moldova ”Ajută-ne să le asigurăm o copilărie liniștită. Raportează cazurile de violență”
Jazz’n Chișinău International Festival, ediția lX (Ziua I)
CEC: Tragerea la sorţi pentru stabilirea ordinii de înscriere a concurenţilor electorali în buletinul de vot
Partidul Acțiune și Solidaritate depune documentele la Comisia Electorală Centrală pentru înregistrare la alegerile parlamentare
Reprezentanții partidului „ȘOR” depun documentele necesare privind înregistrarea candidaților pentru funcția de deputat în Parlament
Workshop online organizat de IPRE „Bune Practici din Învățământul Superior din UE: Oportunități pentru Tinerii din Republica Moldova”
Dialogul online “Imunizare anti-COVID-19”
Deputații Alexandru Slusari și Vasile-Andrei Năstase susţin un briefing de presă cu privire la activitatea Agenției Servicii Publice
15 Mai 2021, 11:00
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
15 Mai 2021, 11:00 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

Gestionarea finanțelor și stabilirea unui buget lunar poate fi o adevărată provocare.Dacă nu știți cu ce să începeți, strategia 50-30-20 te va ajuta. Iată cum lucrează regula.

Regula 50-30-20 împarte veniturile în trei mari categorii: necesități, dorințe și economii și investiții. Iată ce presupune fiecare dintre ele:

50% din salariu ar trebui să se îndrepte spre lucrurile de care aveți nevoie

Această categorie include toate costurile esențiale, cum ar fi chiria, plățile ipotecare, produsele alimentare, utilitățile, asigurările de sănătate, plățile datoriei și plățile auto.

Dacă cheltuielile necesare ocupă mai mult de jumătate din venituri, poate fi necesar să reduceți costurile sau să vă scufundați în fondul dorit.

20% din salariul ar trebui să se îndrepte spre economii și investiții

Această categorie include economii de lichide, cum ar fi un fond de urgență; economii de pensionare și orice alte investiții, cum ar fi un cont de brokeraj.

Experții recomandă în mod obișnuit să aveți suficient numerar în fondul de urgență pentru a acoperi cheltuieli de întreținere în valoare de trei până la șase luni. Unii sugerează, de asemenea, să vă construiți mai întâi economiile de urgență, apoi să vă concentrați pe investiții pe termen lung.

30% din salariul ar trebui să se îndrepte către lucrurile pe care le doriți

Această categorie finală include orice lucru care nu este considerat un cost esențial, cum ar fi călătoriile, abonamentele, restaurantul, cumpărăturile și distracția.

Această categorie poate include, de asemenea, upgrade-uri de lux: dacă achiziționați o mașină mai frumoasă în loc de una mai puțin costisitoare, de exemplu, aceasta intră în categoria dorințelor.

Nu există o abordare unică pentru gestionarea banilor, dar planul 50-30-20 poate fi o regulă utilă dacă vreți să începeți să gestionați veniturile.


 
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso