Curs valutar
 • EUR
  21.4725
  0.367%
 • USD
  17.7262
  0.0051%
 • RUB
  0.2394
  0.5013%
 • RON
  4.3594
  0.4037%
 • UAH
  0.6420
  0.0623%

(FOTO) Bora Bora vs Maldive: Diferențe între amplasare, peisaje, mâncare și accesibilitate

01 Mai 2021, 07:00
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
01 Mai 2021, 07:00 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Vreți să vă petreceți următoarea vacanță pe o insulă, departe de viața aglomerată a orașului, înconjurat de marea calmă? Atât Bora Bora cât și Maldive sunt variante excelente, veți avea parte de plaje paradisiace, ape curate și o experiență inică. Iată ce trebuie să analizați pentru a observa care este cea mai bună alegere.

În timp ce Bora Bora este o mică insulă din Pacificul de Sud, Maldivele sunt o țară tropicală din Oceanul Indian plină de insule dispersate.

La suprafață, ambele destinații demne de vis sunt la fel de atractive și oferă experiențe unice. Cu toate acestea, diferența dintre Bora Bora și Maldive constă în locație, vibrații, cultură și cheltuieli de călătorie.

Bora Bora și Maldive pe hartă

În ceea ce privește locația, Bora Bora și Maldive se află în locații total diferite.

Bora Bora se numără printre numeroasele insule aparținând Polineziei Franceze și se află în inima Oceanului Pacific. La aproximativ 160 de mile nord-vest de Tahiti, insula mică și calmă este înconjurată de o lagună albastră cristalină și de recif de corali.

Populația Bora Bora este puțin peste 10.000, iar majoritatea localnicilor respectă religia tahitiană. Economia insulei depinde în principal de turism. Limba oficială în Bora Bora este franceza, dar majoritatea localnicilor pot vorbi și engleză.

Maldive face parte dintr-un lanț de 1.192 de mici insule situate în Oceanul Indian, la capătul de sud-vest al Sri Lanka. La fel ca insula Bora Bora, Maldive este, de asemenea, un loc liniștit și liniștit, făcându-l un paradis pentru turiști.

Populația Maldive este de aproximativ 515.000 de oameni, Islamul fiind religia oficială. Principala industrie a țării a fost pescuitul până în anii 1970, după care turismul a devenit principala sursă de venit.

Limba Maldive este Dhivehi, dar majoritatea localnicilor vorbesc fluent limba engleză.

Bora Bora vs Maldive: Accesibilitate

Bora Bora se află în Pacificul de Sud, iar United Airlines oferă zboruri directe din San Francisco către aeroportul internațional din Tahiti. Deci, dacă călătoriți din Australia sau SUA, atunci Bora Bora este o opțiune mai bună.

Mai sunt călătorii de la aeroportul internațional, ceea ce înseamnă că va trebui să zburați de la Tahiti la Bora Bora cu un zbor intern de o oră.

Maldive se află în Oceanul Indian, deci dacă călătoriți din Europa, Asia sau Africa, Maldive este o opțiune mai bună. Însă, locația este dificil de accesat, deoarece nu există zboruri directe către Maldive.

Pentru a ajunge pe insulă, va trebui să faceți un zbor lung spre Dubai sau Hong Kong și apoi spre Malé, principala insulă a Maldivelor.

De acolo, veți călători cu un hidroavion sau cu o barcă cu motor până la stațiunea de destinație. Toate aceste călătorii ar putea dura mai mult de 24 de ore.

Bora Bora vs Maldive: Peisaje

Chiar dacă ambele locații vă pot vrăji, există câteva diferențe în peisaj, care vă pot face să preferați una sau alta.

Bora Bora
Cu lagune turcoaz, nisip alb moale și praf și cer albastru nesfârșit, Bora Bora are un peisaj izbitor printre celelalte insule tahitiene.

Vârfurile vulcanice gemene din centrul insulei adaugă dramă întregului peisaj, făcându-l una dintre cele mai iconice vederi ale Pământului.

De aceea, majoritatea hotelurilor de lux se confruntă cu munții pentru a vă oferi o vedere completă a peisajului natural izbitor.

Maldive
Maldive reprezintă un șir de insule de nisip, căptușite cu palmieri luxurianți, plutind în Oceanul Indian. Fiecare bucată de pământ se simte ca un paradis abandonat, înconjurat de un recif de corali cu o lagună superficială în centru.

Marea de smarald oferă cele mai fascinante vederi din insulele stațiunii.

Bora Bora vs Maldive: Cazare

Atât Bora Bora, cât și Maldive sunt cunoscute pentru stațiunile lor de lux și bungalourile deasupra apei. Dacă doriți să trăiți într-o vilă deasupra apei, nu veți rămâne fără locuri în niciuna dintre aceste locații.

Bora Bora
Bora Bora are câteva stațiuni de lux minunate, dar opțiunile sunt mult mai mici decât Maldive. Veți găsi multe vile peste apă și, deoarece locația este mai mică, așteptați să întâlniți oameni în apă care fac sporturi nautice și alte activități.

Tarifele vilelor sunt mai mari aici, deoarece există mai puține opțiuni de stațiune, dar luxul este incredibil dacă asta compensează costul ridicat.

Maldivele
Cu peste 500 de stațiuni, Maldivele au mai multe opțiuni fizice și mai multe opțiuni în ceea ce privește tarifele. Spre deosebire de Bora Bora, stațiunile Maldivelor sunt mai răspândite.

Așadar, aveți mai mult spațiu privat dacă doriți să vă scufundați fără să vă apropiați de vecinii voștri sau de o barcă care trece.

Maldive au și numeroase stațiuni noi, cu caracteristici moderne, cum ar fi podele de sticlă și oportunități de răsfăț. Există multe sporturi nautice pe care le puteți face în Maldive, chiar dacă nu sunteți un înotător avid.

Bora Bora vs Maldive: Perioada favorabilă de vizitat

Bora Bora și Maldive au o mulțime de bungalouri peste apă, deoarece nu au un sezon de uragane. Totuși, anumite anotimpuri sunt cele mai bune pentru vacanțe în aceste locuri.

Bora Bora

Nu există un sezon deosebit de rău pentru a vizita Bora Bora, deoarece temperaturile rămân între 70 și 80 Fahrenheit cea mai mare parte a anului.

Este mai mult soare din aprilie până în noiembrie, în timp ce decembrie-februarie sunt lunile ploioase.

Dacă doriți să săriți peste sezonul ploios, atunci cel mai bun moment pentru a vizita este din mai până în octombrie. Și, deși începe să plouă în decembrie, ploile nu durează toată ziua, așa că nu vor avea un efect uriaș asupra călătoriei tale.

Maldive
În Maldive trebuie să vă planificați călătoria în funcție de vreme. Sezonul uscat din Maldive este din noiembrie până în aprilie, în timp ce luna mai aduce ploaie, vânt și furtuni.

Cele mai bune luni pentru a vă planifica vacanța sunt din ianuarie până în martie, când este mai mult soare și mai puține ploi.

Cu toate acestea, chiar dacă călătoriți pe timp umed, ploaia nu se va revărsa toată ziua.

Bora Bora vs Maldive: Activități

Fie că alegeți Bora Bora sau Maldive, veți avea destul de multe moduri de a vă relaxa și de a vă bucura de locațiile uimitoare.

Bora Bora
Bora Bora este plină de activități distractive, deci este o locație ideală pentru sufletele iubitoare de aventură. Pe insulă, puteți avea experiențe remarcabile de snorkeling și scufundări. Explorarea lagunei într-o canoe este o activitate pe care neapărat trebuie să o încercați.

Faimoasele puncte de snorkeling includ Coral Gardens și Bora Bora Lagoonarium, unde puteți interacționa cu rechini și stingray-uri de recif.

Dacă îți mai rămâne ceva energie după aventurile acvatice, poți să faci drumeții în munți sau să explorezi interiorul Bora Bora, care este o scurtă excursie cu barca. Acolo veți vedea cultura, mâncarea și dansul Bora Bora care au loc cu ocazii speciale.

Majoritatea ghidurilor sunt locale – puteți surprinde adevăratele vibrații ale insulei și puteți face câteva fotografii memorabile cu localnicii.

Maldive

În schimb, Maldive este un loc ideal pentru relaxare în timp ce vă petreceți timpul pentru a savura peisajul de vis.

Este perfect pentru călătorii care caută intimitate și care doresc să vadă viața marină activă de sus și de sub apă. Există, de asemenea, o șansă să observați niște delfini activi în ape.

Maldivele oferă numeroase activități, inclusiv snorkeling, caiac pe mare și excursii în sat pentru a experimenta cultura Maldivelor de aproape. Cu toate acestea, nu există multe excursii, deoarece insulele sunt răspândite departe una de alta.

Bora Bora vs Maldive: Mâncarea

Vă puteți aștepta la aceste diferențe de mâncare pe ambele insule.

Bora Bora
Mâncarea din Bora Bora este inspirată din bucătăria franceză, iar insula are unele dintre cele mai uimitoare restaurante. Veți găsi mai ales fructe de mare în meniu, inclusiv ton crud, Mahi-mahi și bonito.

Datorită influenței franceze, Bora Bora produce, de asemenea, pâine proaspătă și produse de patiserie delicioase acoperite cu fructe cultivate local, cum ar fi ananas și nucă de cocos.

Maldive
Bucătăria Maldiviană constă în principal din mâncăruri cu curry și nucă de cocos, care sunt o necesitate obligatorie. Fructele de mare de pe insulă sunt preparate la grătar pe cărbune infuzat cu nucă de cocos, oferind o aromă distinctă felurilor de mâncare.

În afară de bucătăria locală, veți găsi, de asemenea, numeroase restaurante care oferă preparate internaționale, inclusiv indiene și asiatice. Soiurile de alimente variază în intervalele de preț, datorită cărora Maldivele sunt ideale pentru persoanele care călătoresc cu un buget redus

Realitatea LiveȘedința Consiliului de Integritate, din 17 mai 2021
Conferință de presă organizată de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR)
Dezbateri IPN „Atitudinea societății față de UE: motive obiective și manipulări politice și geopolitice”
Evenimentul de donare a echipamentelor personale de protecție pentru personalul medical, din partea UE și a Germaniei
Eveniment Public Online: Politica externă a Republicii Moldova: o diplomație inteligentă pentru o țară mai puternică
Conferință de presă cu genericul “ODIMM – 14 ani în susținerea sectorului IMM”
Ședința operativă a serviciilor Primăriei Chișinău, din 17 mai 2021
Jazz’n Chișinău International Festival, ediția lX (Ziua III)
Jazz’n Chișinău International Festival, ediția lX (Ziua II)
17 Mai 2021, 16:32
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
17 Mai 2021, 16:32 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

O analiză făcută în SUA arată că cei din Generaţia Z s-au echilibrat în pandemie, scrie Aleph News.

Potrivit studiului realizat în SUA, numărul tinerilor depresivi a scăzut cu 10% faţă de perioada de dinaintea pandemiei.

În același timp a crescut nefericirea și nemulțumirea față de viață în general. Acestea au crescut în pandemie, dar nu considerabil. În schimb, participanții la studiu nu s-au mai simțit la fel de singuri. Dacă în 2018, 29% sufereau de asta, anul trecut procentul a scăzut la 22%. O diferență și mai mare este în cazul celor s-au simțit deprimați. În 2018, erau 27%, iar în 2020, în plină pandemie, 20%.

Potrivit autorului principal, mai mult timp petrecut cu familia a ajutat Genrația Z să se echilibreze. Un al motiv este somnul, care e crucial în sănătatea mentală. Fără să facă drumul până la școală și fără activitățile extracurriculare, elevii au dormit mai mult și asta i-a ajutat.

 


 
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso