(FOTO) Luna va ajunge pe Pământ! Planurile ambițioase ale Dubaiului care duce luxul la un alt nivel

03 Oct. 2022, 10:39
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
03 Oct. 2022, 10:39 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

O serie de hoteluri gigantice care vor arăta precum Luna urmează să fie construite în următorii ani în mai multe locații de pe glob, prima dintre acestea fiind Dubai.

Antreprenorii din turismul spațial caută soluții diverse și inedite pentru a satisface curiozitatea și nevoia de aventură a tuturor celor care vor să experimenteze un alt tip de vacanță. În acest context, compania Moon World Resorts vine cu proiectul pe care l-a numit Luna, care va include o serie de hoteluri gigantice care să arate precum Luna.

Fiecare dintre ele va avea o înălțime de 224 de metri și o circumferință de aproximativ 622 de metri, în funcție de locație și de planurile care vor fi aprobate, iar suprafața va avea aspectul suprafeței Lunii.

Antreprenorul canadian a declarat pentru CNN că ideea i-a venit deoarece Luna este un „brand ultra-cunoscut”: „Șapte miliarde și jumătate de oameni îl știu, toată lumea îl iubește”.

Fiecare resort va fi în fapt „o destinație foarte luxoasă și contemporană, complet integrată, cu o mulțime de componente pe care turiștii se așteaptă să le găsească acolo – centre de conferințe, restaurante, centre spa, etc.

Planurile prezentate de arhitecți prezintă interioarele resortului în stilul unei nave spațiale, în care turiștii să aibă acces la diverse activități de divertisment tematice.

Proiectul vine cu „provocări tehnice extraordinare”, spun arhitecții.

În timp ar urma să se construiască patru astfel de resorturi, unul în America de Nord, unul în Europa, unul în Orientul Mijlociu și Africa de Nord și unul în Asia.

Emiratele Arabe Unite și, în special, Dubai, au fost identificate de companie ca fiind „favorite” pentru deschiderea primului resort. Motivul este că Dubai este foarte popular din punct de vedere turistic și găzduiește o mulțime de proiecte de infrastructură.

Compania se așteaptă ca, în urma unei investiții de 5 miliarde de dolari până la sfârșitul anului 2022, primul resort să fie gata peste cinci ani, în 2027.

Realitatea Live

03 Iun. 2023, 09:09
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Iun. 2023, 09:09 // Actual //  Lupu Eduard

Pământul arabil din Olanda este din ce în ce mai inaccesibil. Olandezii nu își vând terenurile agricole, iar puținele oferte de pe piață sunt la prețuri foarte mari, care continuă să crească.

Conform analizei efectuate pentru primele 3 luni din acest an, valoarea terenului agricol din Olanda a crescut cu 5,8% față de anul trecut, ajungând la un preț mediu de 79.400 de euro/ha. În schimb, prețurile pentru pajiști au scăzut cu 0,6% comparativ cu ultimele luni din 2022.

În Olanda, puținele terenuri care sunt scoase la vânzare sunt cotate la prețuri foarte mari. De la începutul anului, tarifele la terenurile agricole continuă să crească, puțini proprietari fiind dispuși să le înstrăineze.

Oficiul Cadastral Olandez din Apeldoorn și Departamentul de Cercetare Economică de la Universitatea Wageningen (WEcR) au calculat că prețul mediu pentru un teren agricol, în primul trimestru al anului 2023, se situează la 79.400 de euro/ha, cu 3% mai mult decât în ultima parte a anului 2022. Față de întreg anul 2022, când prețul mediu a fost de 73.400 euro/ha, valoarea terenurilor a crescut cu 5,8%.

În schimb, pășunile se vând puțin mai ieftin decât terenurile arabile. În intervalul ianuarie-martie 2023, pășunile s-au vândut cu un preț mediu de 68.800 euro/ha, cu 0,6% mai puțin decât în ultima parte a anului 2022.

A fost înregistrată, însă, o primă medie de preț de 3,9% până la 77.500 euro/ha pentru terenurile arabile unde se cultivă porumbul de siloz. În același timp, prețul terenurilor construite a crescut cu o medie de 3,7%, până la 92.200 euro/ha.

Olandezii nu își vând terenurile agricole

Cu toate că condițiile de piață sunt foarte profitabile acum, tot mai puțini proprietari de terenuri agricole sunt dispuși să vândă.

Experții olandezi din piața funciară au evaluat suprafața agricolă comercializată, în perioada ianuarie-martie 2023, la un total de 6.300 ha, adică cu 4.755 ha mai puțin decât în ultimele 3 luni din din 2022 și cu 1.554 ha mai puțin decât în ​​aceeași perioadă a anului trecut.

Pentru comparație, potrivit anunțurilor de mică publicitate, în Republica Moldova un hectar de teren agricol ajunge să coste până la 100 de mii de lei în nordul țării, 50 de mii de lei în centrul țării și 20 de mii de lei în sud.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău