(FOTO) Luna va ajunge pe Pământ! Planurile ambițioase ale Dubaiului care duce luxul la un alt nivel

03 Oct. 2022, 10:39
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
03 Oct. 2022, 10:39 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

O serie de hoteluri gigantice care vor arăta precum Luna urmează să fie construite în următorii ani în mai multe locații de pe glob, prima dintre acestea fiind Dubai.

Antreprenorii din turismul spațial caută soluții diverse și inedite pentru a satisface curiozitatea și nevoia de aventură a tuturor celor care vor să experimenteze un alt tip de vacanță. În acest context, compania Moon World Resorts vine cu proiectul pe care l-a numit Luna, care va include o serie de hoteluri gigantice care să arate precum Luna.

Fiecare dintre ele va avea o înălțime de 224 de metri și o circumferință de aproximativ 622 de metri, în funcție de locație și de planurile care vor fi aprobate, iar suprafața va avea aspectul suprafeței Lunii.

Antreprenorul canadian a declarat pentru CNN că ideea i-a venit deoarece Luna este un „brand ultra-cunoscut”: „Șapte miliarde și jumătate de oameni îl știu, toată lumea îl iubește”.

Fiecare resort va fi în fapt „o destinație foarte luxoasă și contemporană, complet integrată, cu o mulțime de componente pe care turiștii se așteaptă să le găsească acolo – centre de conferințe, restaurante, centre spa, etc.

Planurile prezentate de arhitecți prezintă interioarele resortului în stilul unei nave spațiale, în care turiștii să aibă acces la diverse activități de divertisment tematice.

Proiectul vine cu „provocări tehnice extraordinare”, spun arhitecții.

În timp ar urma să se construiască patru astfel de resorturi, unul în America de Nord, unul în Europa, unul în Orientul Mijlociu și Africa de Nord și unul în Asia.

Emiratele Arabe Unite și, în special, Dubai, au fost identificate de companie ca fiind „favorite” pentru deschiderea primului resort. Motivul este că Dubai este foarte popular din punct de vedere turistic și găzduiește o mulțime de proiecte de infrastructură.

Compania se așteaptă ca, în urma unei investiții de 5 miliarde de dolari până la sfârșitul anului 2022, primul resort să fie gata peste cinci ani, în 2027.

Realitatea Live

09 Dec. 2022, 12:50
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
09 Dec. 2022, 12:50 // Actual //  Lupu Eduard

Nu vreau să comenteze declarațiile domnului Stoianoglo. Dânsul este investigat pe mai multe capete de acuzare inclusiv pe partea de eliberarea ilegală liderului unei grupări oligarhice și pentru legături suspecte cu liderul acestei grupări, a comentat ministrul Justiției Sergiu Litvinenco acuzațiile

„Eu consider că are o strategie de apărare și ceea ce a făcut ieri, anterior sau ceea ce va face ulterior ține de acțiuni care vizează strategia de apărare în fața instituțiilor statului”, a punctat Litvinenco.

Ieri într-o conferință de presă, Procurorul General suspendat, Alexandr Stoianoglo a venit cu acuzații grave la adresa ministrului Justiției.

„Este o bătaie de joc adevărată. Toate dosarele sunt falsificate, probe cu scrisori de la Rizea, care spune tot felul de prostii. Am cerut astăzi procuraturii ca persoanele menționate, Litvinenco și marionetele sale din CSP să fie trase la răspundere penală. Puterea și-a subjugat procuratura, iar pe mine m-au scos pentru că nu le-aș fi permis o astfel de ilegalitate.

„Nu cred că autenticitatea corespondenței lui Litvinenco mai poate fi pusă la îndoială. În unele mesaje, Litvinenco e informat că celula pentru mine deja e pregătită și îi expediază și poze cu aceasta”, a spus Stoianoglo.

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco ar fi pregătit reținerea Procurorului suspendat Alexandr Stoianoglo și ar fi coordonat chiar și celula în care ar fi stat Stoianoglo în penitenciarul 13, potrivit scurgerilor pe canalul de Telegram al acestuia.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău