Invazie de buburuze pe litoralul românesc. ”Îţi intră în nas, în gură. Am stat în mașină cu geamurile închise”

28 Iun. 2021, 06:03
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
28 Iun. 2021, 06:03 // Actual //  MD Bani

Este invazie de buburuze pe litoralul românesc, după o lună în care a plouat aproape zilnic, iar agricultorii n-au mai putut să îşi trateze chimic culturile, lucru care a favorizat înmulţirea insectelor aduse de vânt direct pe plajă, scrie PRO TV România.

Vestea bună este că fenomenul nu va dura mai mult de o săptămână însă asta nu-i încălzeşte pe cei care sunt acum la mare.

Insectele ies în număr mare în jurul prânzului când caută hrană. Sunt atât de multe încât, mai în glumă, mai în serios, turiştii riscă să se bronzeze cu buline. O domnişoară şi-a scuturat prosopul la interval de câteva minute. Cel mai rău este atunci când buburuzele nimeresc în pahar.

Tânără: “Roiuri îţi intrau în nas, în gură, în ureche. Nu ştiu ce se întâmplă, dar este un fenomen tare ciudat. Eu nu am mai văzut. Când am fost pe drum, am stat în maşină cu geamurile închise, căci altfel nu se putea.”

Dan Iancu, compozitor: “Ieri au fost miliarde cred.”
Reporter: “Nu vă deranjează?”
Dan Iancu: “Ba da ieri ne-au deranjat. chiar nu s-a putut sta.”

Insectele s-au întins pe tot litoralul, din Mamaia, până la Costineşti şi Vama Veche. Cel mai rău este însă pe plajele de la Corbu şi Vadu – unde pe terenurile agricole a început deja treieratul. De acolo vântul a purtat buburuzele către plaje, de unde n-au mai putut zbura din cauza curenţilor puternici de deasupra mării aşa că au căzut… pe şezlonguri.

Specialiştii pun fenomenul pe baza ploilor zilnice din ultima lună – când agricultorii n-au mai putut să îşi trateze chimic culturile.
Mircea Chipăilă, Asociaţia Agricultorilor Constanța: “Aş considera-o sanitarul grădinilor şi chiar a culturilor din camp. Invazia este dată de numărul foarte mare de afide, ea vine în completare să mănânce afidele, deci de data asta buburuza este foarte benefică fiind un sanitar.”

Autorităţile nu pot să intervină. Dacă ar da cu insecticid pe plaja ar pune în pericol sănătatea turiştilor, iar stropirea culturilor în această perioadă este interzisă pentru că a început recoltarea graului.

Realitatea Live

19 Mai 2024, 10:38
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
19 Mai 2024, 10:38 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Tim Cook, şeful Apple după Steve Jobs, se gândeşte deja la viitor şi la cine ar putea să conducă după retragerea sa. Sub conducerea sa, Apple a ajuns la o capitalizare de piaţă de 3.000 de miliarde de dolari, iar până în 2025, ar putea ajunge la 4.000 de miliarde, scrie Business Insider.

În ciuda rezultatelor extraordinare, Tim Cook nu se va afla la cârmă pentru totdeauna, de aceea CEO-ul în vârstă de 63 de ani face planuri pentru predarea ştafetei. Într-un podcast cu celebra cântereaţă albaneză Dua Lipa, Cook a spus că speră ca succesorul să „vină din interiorul Apple”.

Deşi Cook mai are de stat încă trei ani la conducerea companiei, pariurile privind următorul CEO deja au început.

Primul candidat la tron este John Williams. Potrivit Bloomberg, Williams a fost considerat în general drept succesorul logic al lui Cook încă din 2019, când a preluat studioul de design al Apple după plecarea directorului de design Jony Ive în 2019.

Williams a supravegheat dezvoltarea Apple Watch şi acum gestionează operaţiunile Apple la nivel mondial. Executivul a anunţat recent că firma renunţă la un proiect de un deceniu de a fabrica o maşină electrică Apple.

Cu toate acestea, există voci în companie care spun că Williams, în vârstă de 61 de ani, s-ar putea să nu fie un lider pe termen lung din cauza vârstei.

Un alt potential CEO al Apple ar putea fi John Ternus, cu o carieră de peste 20 de ani în companie, care este favorit pentru poziţie şi care conduce divizia de Hardware Engineering.

„Are o mulţime de abilităţi de management la fel ca şi Tim Cook.”.a scris într-un e-mail o persoană familiarizată cu problema conducerii.

Cu toate acestea, vârsta pare a fi o problemă şi pentru Ternus, fiind considerat la 49 de ani prea tânăr pentru conducere.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău