(VIDEO) O mănăstire din Rusia construiește un complex rezidențial care va avea piscină și heliport. Cât costă

28 Iun. 2021, 11:36
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
28 Iun. 2021, 11:36 // Actual //  Dumitrita Culiuc

O mănăstire din Rusia s-a lansat în afaceri imobiliare. Pe un teren din apropierea lăcașului de cult au fost construite mai multe case, vândute apoi celor dornici să lucreze pe terenurile monahale.

Așezarea construită de mănăstire va avea o piscină, un heliport. De asemenea, vor fi instituite și reguli stricte, în ton cu învățăturile Bisericii, pe care locatarii vor fi nevoiți să le respecte.

Casele vor fi construite pe așezarea Bogoliubovo, apărută de curând în regiunea Kaliningrad. A fost construită la iniţiativa mănăstirii din apropiere, care în acest caz a jucat rolul unui dezvoltator imobiliar. Conceptul satului este unul modern: aşezarea are case ecologice şi urmează să fie construite o piscină şi chiar un heliport. Lucrările sunt, însă, abia la început, scrie ntv.ru.

Cu toate că cătunul este asemnător cu celelate din jur, aici există unele reguli speciale, religioase. Conceptul a atras locuitori din toată Rusia.

Potrivit surselor, prețurile sunt modeste conform standardelor pieței imobiliare. Un teren și o casă renovată nu sunt mai scumpe decât o piesă copeck într-o clădire înaltă sovietică din Kaliningrad. Principala condiție este să accepți și să iubești modul de viață ortodox.

Doritorii își pot construi propria casă sau pot alege una din cele construite după plan. Există 140 de căsuțe în planul de așezare.

Abbess Elisaveta: ”Am plecat de la ideea să construim o aşezare ortodoxă în apropiere de mănăstire, astfel încât oamenii să locuiască aici şi să lucreze pe terenurile mănăstirii, iar viaţa monastică să continue şi în afara zidurilor ei”.

Evgeny și Lyubov Savenkov, localnici au declarat pentru NTV: ”Casa e luminoasă, din lemn, respiră, e confortabilă. Am locuit până acum în Soci, unde am lucrat ca agronomi. Şi în Abhazia, unde Maica Elisaveta are propria ei fermă. Aşa că ne-am întâlnit acolo şi ne-a dat binecuvântarea să ne mutăm aici”.

Autoritățile locale speră că acest concept nou va aduce armonie și va fi un exemplu demn de urmat.

Realitatea Live

02 Aug. 2021, 14:24
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
02 Aug. 2021, 14:24 // Actual //  Otilia Cotruța

Anatolie Lichii, director general interimar al „Apă-Canal Chișinău” SA, a dat  asigurări că, pe timp de caniculă, în capitală nu va apărea miros neplăcut de la stația de epurare a apelor reziduale. „Administrația „Apă-Canal Chișinău” SA monitorizează zilnic procesul tehnologic, instalațiie sunt pregătite și pentru activitate în condiții de temperaturi ridicate ale aerului. Depunem maxim efort ca să nu fie miros după zona de protecție de 500 de metri”, a spus Anatolie Lichii astăzi, 2 august, la ședința operativă a serviciilor municipale.

Potrivit responsabilului de la ACC, stația de epurare a apelor reziduale funcționează în regim normal, iar instalațiile tehnologice funcționează conform cerințelor tehnice. Debitul zilnic la stația de epurare constituie 140 de mii de metri cubi și deversările în râul Bâc sunt conform actelor normative în vigoare.

În ceea ce privește reconstrucția stației de epurare în șantier, în perioada 26-30 iulie la aceste lucrări au fost antrenați circa 50 de muncitori. La momentul actual contiunuă lucrările la clădirea de admisie și la clădirea de pretratare și evacuare a nămolului în exces. Permanent în șantier este monitorizată calitatea lucrărilor, a specificat Anatolie Lichii.

În săptămâna trecută, ACC a efectuat 33 de controale, dintre care 8 – inopinate și 25 – ordinare. În prezent probele de apă prelevate sunt cercetate în laborator. În funcție de rezultatele testelor, agenților economici le vor fi înaintate prescripții.

Mâine, 3 august, la „Apă-Canal Chișinău” SA va avea loc o ședință, la care va fi discutat mersul lucrărilor de reconstrucție la stația de epurare a apelor reziduale. Proiectul se realizează din bani oferiți de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Banca Europeană de Investiții.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală