Ești om de afaceri? 10 sfaturi importante care contribuie la dezvoltarea ta personală și profesională

28 Iun. 2021, 12:18
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
28 Iun. 2021, 12:18 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Pentru a avea succes un om de afaceri trebuie să țină cont de anumite reguli. Fie că ești abia la început de cale, sau ești antreprenor cu experință, aceste 10 sfaturi te vor ajuta să te dezvolți.

1. Stabiliți importanța a ceea ce faceți, selectați promițătorul din important. Nu vă gândiți la ceea nu aveți de gând să realizați. Dacă sunteți întotdeauna ocupat cu lucruri de perspectivă și importante, cu siguranță veți avea un viitor de succes.

2. Pentru lucrurile care nu sunt importante și nici urgente, dar „în principiu sunt necesare” le puteți amâna pentru perioadele când dispuneți de mai mult timp liber.

3. Eliminați toate sursele de informații inutile din jurul dvs. TV, tablete, rețele sociale. De asemenea evitați și oamenii cu care nu aveți despre ce discuta.

4. Evitați alcoolul, fumatul și alte substanțe interzise. Alegeți un mod sănătos de viață, iar performanța și productivitatea va crește.

5. Renunță la problemele de autocritică care nu există. Problemele excesive duc la stres și la pierderea timpului gândindu-se la informații inutile. Pentru o creștere continuă a afacerilor, aveți nevoie de un creier curat și de o minte fără probleme.

6. Nu uitați de educație și autoeducație. Citiți mai multe despre ceea ce veți face sau faceți. Folosiți experiența oamenilor de succes. Angajați-vă în dezvoltarea generală, sport, sănătate. Vizitați mai multe locuri interesante, discutați cu oameni noi.

7. Îmbunătățiți-vă zilnic abilitățile în toate direcțiile posibile utile pentru afaceri. Poți vorbi oamenilor – vorbește. Clubul de dezbatere ajută la dezvoltarea personalității.

8. Ai grijă de dezvoltarea ta spirituală, energică. Energia ajută în procesul de lucru cu oamenii, vă ajută să obțineți rezultate mai multe sau mai bune, să învățați să înțelegeți oamenii, vă va fi mai ușor să comunicați și să interacționați cu ei. Este foarte util să citiți despre psihologia oamenilor. Mulțimea este consumatorul principal în orice tip de afacere. Chiar și un grup de critici de artă este o mulțime cu propriile sale opinii și preferințe. Și ea este manipulată de vânzători.

9. Acceptați banii ca un instrument, învățați să-i percepeți ca un mecanism important și necesar pentru obținerea de beneficii. Tratați-i cu ușurință și respect. Săracii se plâng mereu că nu există bani, bogații se gândesc întotdeauna cum să-i mărească, deși știu că au bani din abundență.

10. Fă-ți planuri, visează, compune, inventează. Notează totul. Stabiliți-vă obiective, împărțiți-le în sub-obiective și astfel veți avea întotdeauna succes.

Realitatea Live

19 Oct. 2021, 05:40
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
19 Oct. 2021, 05:40 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Într-un interviu pentru Bani.md, agentul imobiliar Liliana Popescu a menționat că moldovenii cumpără apartamente din blocuri vechi pentru investiții. Apartamentele sunt oferite cu chirie sau sunt vândute la un preț mai mare după ce se repară.

„Sunt foarte multe solicitări pentru blocurile vechi, pentru că prețul este mai mic. De exemplu, dacă cumperi un apartament în stare deplorabilă cu 20 de mii, în vânzare îl poți scoate în vânzare chiar și cu 35 de mii.”.

Potrivit Lilianei Popescu, astfel de solicitări vin în special de la persoanele care lucrează peste hotare. Clienții fac reparații și dau apartamentele în chirie sau le scot la vânzare la un preț mai mare.

În general, moldovenii preferă apartamentele cu o cameră și living, iar familiile își doresc apartament cu două camere și living.

Cea mai bună perioadă de vânzare a apartamentelor este atunci când revine diaspora acasă, de sărbători precum Crăciun sau Paști.

„Indiferent că lucrează peste hotare vor să aibă ceva acasă.”, spune Liliana Popescu.

Mai multe detalii despre tendințele de pe piața imobiliară, aflați în interviul ce urmează.

 
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie