Ești om de afaceri? 10 sfaturi importante care contribuie la dezvoltarea ta personală și profesională

28 Iun. 2021, 12:18
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
28 Iun. 2021, 12:18 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Pentru a avea succes un om de afaceri trebuie să țină cont de anumite reguli. Fie că ești abia la început de cale, sau ești antreprenor cu experință, aceste 10 sfaturi te vor ajuta să te dezvolți.

1. Stabiliți importanța a ceea ce faceți, selectați promițătorul din important. Nu vă gândiți la ceea nu aveți de gând să realizați. Dacă sunteți întotdeauna ocupat cu lucruri de perspectivă și importante, cu siguranță veți avea un viitor de succes.

2. Pentru lucrurile care nu sunt importante și nici urgente, dar „în principiu sunt necesare” le puteți amâna pentru perioadele când dispuneți de mai mult timp liber.

3. Eliminați toate sursele de informații inutile din jurul dvs. TV, tablete, rețele sociale. De asemenea evitați și oamenii cu care nu aveți despre ce discuta.

4. Evitați alcoolul, fumatul și alte substanțe interzise. Alegeți un mod sănătos de viață, iar performanța și productivitatea va crește.

5. Renunță la problemele de autocritică care nu există. Problemele excesive duc la stres și la pierderea timpului gândindu-se la informații inutile. Pentru o creștere continuă a afacerilor, aveți nevoie de un creier curat și de o minte fără probleme.

6. Nu uitați de educație și autoeducație. Citiți mai multe despre ceea ce veți face sau faceți. Folosiți experiența oamenilor de succes. Angajați-vă în dezvoltarea generală, sport, sănătate. Vizitați mai multe locuri interesante, discutați cu oameni noi.

7. Îmbunătățiți-vă zilnic abilitățile în toate direcțiile posibile utile pentru afaceri. Poți vorbi oamenilor – vorbește. Clubul de dezbatere ajută la dezvoltarea personalității.

8. Ai grijă de dezvoltarea ta spirituală, energică. Energia ajută în procesul de lucru cu oamenii, vă ajută să obțineți rezultate mai multe sau mai bune, să învățați să înțelegeți oamenii, vă va fi mai ușor să comunicați și să interacționați cu ei. Este foarte util să citiți despre psihologia oamenilor. Mulțimea este consumatorul principal în orice tip de afacere. Chiar și un grup de critici de artă este o mulțime cu propriile sale opinii și preferințe. Și ea este manipulată de vânzători.

9. Acceptați banii ca un instrument, învățați să-i percepeți ca un mecanism important și necesar pentru obținerea de beneficii. Tratați-i cu ușurință și respect. Săracii se plâng mereu că nu există bani, bogații se gândesc întotdeauna cum să-i mărească, deși știu că au bani din abundență.

10. Fă-ți planuri, visează, compune, inventează. Notează totul. Stabiliți-vă obiective, împărțiți-le în sub-obiective și astfel veți avea întotdeauna succes.

Realitatea Live

04 Iun. 2023, 06:54
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
04 Iun. 2023, 06:54 // Actual //  Lupu Eduard

Elon Musk a redobândit titlul de cea mai bogată persoană din lume.

Potrivit Bloomberg, directorul executiv al Tesla Inc. l-a depăşit miercuri pe magnatul industriei produselor de luxul, Bernard Arnault, după ce acţiunile companiei LVMH au scăzut cu 2,6% în tranzacţiile de la Paris.

Musk şi francezul în vârstă de 74 de ani au fost la egalitate pentru primul loc în acest an în Bloomberg Billionaires Index, o listă a celor mai bogate 500 de persoane din lume.
Arnault l-a depăşit pentru prima dată pe Musk în decembrie, în condiţiile în care industria produselor de lux a comportat o rezistenţă semnificativă în faţa inflaţiei. LVMH, conglomeratul fondat de Arnault, este deţinătorul unor mărci precum Louis Vuitton, Fendi şi Hennessy.

Credinţa în vigoarea industriei produselor de lux începe să se estompeze pe fondul unei potenţiale încetiniri a creşterii economice, în special pe piaţa chineză. Acţiunile LVMH s-au prăbuşit cu aproximativ 10% din aprilie, ştergând, în cadrul acestui proces, 11 miliarde de dolari din averea netă a lui Arnault într-o singură zi.

Între timp, Musk a câştigat peste 55,3 miliarde de dolari în 2023, în mare parte datorită Tesla. Constructorul auto cu sediul în Austin – care reprezintă 71% din averea miliardarului – a crescut cu 66% de la începutul anului până în prezent. Averea lui Musk este evaluată acum la aproximativ 192,3 miliarde de dolari, potrivit indicelui Bloomberg, în timp ce Arnault a coborât la 186,6 miliarde de dolari.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău