Ești om de afaceri? 10 sfaturi importante care contribuie la dezvoltarea ta personală și profesională

28 Iun. 2021, 12:18
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
28 Iun. 2021, 12:18 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Pentru a avea succes un om de afaceri trebuie să țină cont de anumite reguli. Fie că ești abia la început de cale, sau ești antreprenor cu experință, aceste 10 sfaturi te vor ajuta să te dezvolți.

1. Stabiliți importanța a ceea ce faceți, selectați promițătorul din important. Nu vă gândiți la ceea nu aveți de gând să realizați. Dacă sunteți întotdeauna ocupat cu lucruri de perspectivă și importante, cu siguranță veți avea un viitor de succes.

2. Pentru lucrurile care nu sunt importante și nici urgente, dar „în principiu sunt necesare” le puteți amâna pentru perioadele când dispuneți de mai mult timp liber.

3. Eliminați toate sursele de informații inutile din jurul dvs. TV, tablete, rețele sociale. De asemenea evitați și oamenii cu care nu aveți despre ce discuta.

4. Evitați alcoolul, fumatul și alte substanțe interzise. Alegeți un mod sănătos de viață, iar performanța și productivitatea va crește.

5. Renunță la problemele de autocritică care nu există. Problemele excesive duc la stres și la pierderea timpului gândindu-se la informații inutile. Pentru o creștere continuă a afacerilor, aveți nevoie de un creier curat și de o minte fără probleme.

6. Nu uitați de educație și autoeducație. Citiți mai multe despre ceea ce veți face sau faceți. Folosiți experiența oamenilor de succes. Angajați-vă în dezvoltarea generală, sport, sănătate. Vizitați mai multe locuri interesante, discutați cu oameni noi.

7. Îmbunătățiți-vă zilnic abilitățile în toate direcțiile posibile utile pentru afaceri. Poți vorbi oamenilor – vorbește. Clubul de dezbatere ajută la dezvoltarea personalității.

8. Ai grijă de dezvoltarea ta spirituală, energică. Energia ajută în procesul de lucru cu oamenii, vă ajută să obțineți rezultate mai multe sau mai bune, să învățați să înțelegeți oamenii, vă va fi mai ușor să comunicați și să interacționați cu ei. Este foarte util să citiți despre psihologia oamenilor. Mulțimea este consumatorul principal în orice tip de afacere. Chiar și un grup de critici de artă este o mulțime cu propriile sale opinii și preferințe. Și ea este manipulată de vânzători.

9. Acceptați banii ca un instrument, învățați să-i percepeți ca un mecanism important și necesar pentru obținerea de beneficii. Tratați-i cu ușurință și respect. Săracii se plâng mereu că nu există bani, bogații se gândesc întotdeauna cum să-i mărească, deși știu că au bani din abundență.

10. Fă-ți planuri, visează, compune, inventează. Notează totul. Stabiliți-vă obiective, împărțiți-le în sub-obiective și astfel veți avea întotdeauna succes.

Realitatea Live

27 Feb. 2024, 15:48
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Feb. 2024, 15:48 // Actual //  Lupu Eduard

Primele achitări a restanțelor salariale acumulate vor fi efectuate deja în luna martie. Așteptăm în timpul apropiat un plan de acțiuni, pe termen scurt și mediu, în viziunea echipei consolidate de la CFM, a declarat Roman Cojuhari, directorul APP.

„Am lucrat productiv în echipă. Domnul Oleg Tofilat a preluat mandatul cu niște găuri enorme istorice în buget și cu mare efort a normalizat situația, în măsura în care acest lucru era posibil, la moment. După mai mult de doi ani de activitate în această funcție, decizia de a pleca a fost înțeleasă și acceptată. Mai mult, i-am propus să se alăture de echipa APP ca să influențeze procesele de debirocratizare la CFM”, susține directorul APP.

Cojuhari spune că discută cu noul administrator al CFM, Serghei Tomșa pentru a rezolva definitiv problema cu restanțele la salarii. Surse sunt mai multe: împrumuturi bancare, valorificarea activelor neutilizate, dar și bani alocați din bugetul de stat, grație procesului anunțat de reorganizare a CFM, care va permite ca structura CFM să fie întreținută de către stat.

Situația la CFM a început să se agraveze după august 2022 când a început să scadă tranzitul de marfă din Ucraina după redeschdereas portului de la Odesa. „Fondul de rulment al companiei este negativ, iar pe fundalul reducerii traficului de mărfuri pe calea ferată se acumulează lunar deficit de capitalr”.

Pierderile estimative al CFM au constituit 147,7 milioane de lei în anul 2023.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău