Ești om de afaceri? 10 sfaturi importante care contribuie la dezvoltarea ta personală și profesională

28 Iun. 2021, 12:18
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
28 Iun. 2021, 12:18 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Pentru a avea succes un om de afaceri trebuie să țină cont de anumite reguli. Fie că ești abia la început de cale, sau ești antreprenor cu experință, aceste 10 sfaturi te vor ajuta să te dezvolți.

1. Stabiliți importanța a ceea ce faceți, selectați promițătorul din important. Nu vă gândiți la ceea nu aveți de gând să realizați. Dacă sunteți întotdeauna ocupat cu lucruri de perspectivă și importante, cu siguranță veți avea un viitor de succes.

2. Pentru lucrurile care nu sunt importante și nici urgente, dar „în principiu sunt necesare” le puteți amâna pentru perioadele când dispuneți de mai mult timp liber.

3. Eliminați toate sursele de informații inutile din jurul dvs. TV, tablete, rețele sociale. De asemenea evitați și oamenii cu care nu aveți despre ce discuta.

4. Evitați alcoolul, fumatul și alte substanțe interzise. Alegeți un mod sănătos de viață, iar performanța și productivitatea va crește.

5. Renunță la problemele de autocritică care nu există. Problemele excesive duc la stres și la pierderea timpului gândindu-se la informații inutile. Pentru o creștere continuă a afacerilor, aveți nevoie de un creier curat și de o minte fără probleme.

6. Nu uitați de educație și autoeducație. Citiți mai multe despre ceea ce veți face sau faceți. Folosiți experiența oamenilor de succes. Angajați-vă în dezvoltarea generală, sport, sănătate. Vizitați mai multe locuri interesante, discutați cu oameni noi.

7. Îmbunătățiți-vă zilnic abilitățile în toate direcțiile posibile utile pentru afaceri. Poți vorbi oamenilor – vorbește. Clubul de dezbatere ajută la dezvoltarea personalității.

8. Ai grijă de dezvoltarea ta spirituală, energică. Energia ajută în procesul de lucru cu oamenii, vă ajută să obțineți rezultate mai multe sau mai bune, să învățați să înțelegeți oamenii, vă va fi mai ușor să comunicați și să interacționați cu ei. Este foarte util să citiți despre psihologia oamenilor. Mulțimea este consumatorul principal în orice tip de afacere. Chiar și un grup de critici de artă este o mulțime cu propriile sale opinii și preferințe. Și ea este manipulată de vânzători.

9. Acceptați banii ca un instrument, învățați să-i percepeți ca un mecanism important și necesar pentru obținerea de beneficii. Tratați-i cu ușurință și respect. Săracii se plâng mereu că nu există bani, bogații se gândesc întotdeauna cum să-i mărească, deși știu că au bani din abundență.

10. Fă-ți planuri, visează, compune, inventează. Notează totul. Stabiliți-vă obiective, împărțiți-le în sub-obiective și astfel veți avea întotdeauna succes.

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 18:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Iul. 2021, 18:07 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Fostul șef al Inspectoratului General al Poliției și ministru al Apărării, Alexandru Pînzari, vine cu o primă reacție după ce Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a confirmat reținerea acestuia. Conform ultimelor informații, Pînzari a fost reținut pentru 72 de ore.

Ofițerii nu trebuie jăliți, dar protejați. Și totuși, ar fi bine sa nu se grăbească nimeni și să mă ardă pe rug, sau să dea note activității mele. Există instituții de drept în acest Stat, care trebuie să-și facă treaba și să nu admită erori în astfel de acțiuni. Știam care sunt “bunele intenții” ale unor persoane interesate de acest caz și tocmai de asta, nu sunt surprins de nimic. Un lucru vreau să vă zic acum, eu răspund de fiecare acțiune a mea și sunt responsabil doar de ceea ce am făcut, nu de ceea ce “li se pare unora”. Astfel, pe cazul dat, legislația nu am încălcat, iar tot ceea ce trebuie să comunic celor care gestionează cazul voi comunica și voi fi maxim transparent și deschis, se arată într-un mesaj publicat de Alexandru Pînzari pe pagina sa de Facebook, car ar fi fost transmis prin intermediul familiei.

Reținerea lui Pînzari are loc în dosarul ce vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI, anunță PG.

„Astfel, în dimineața zilei de 30 iulie 2021, au fost efectuate percheziții în automobilul și domiciliul unui alt figurant pe dosar, care ocupa, la momentul comiterii faptelor infracționale, funcții de conducere în cadrul IGP al MAI. În rezultatul perchezițiilor, au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri. Ulterior, figurantul a fost reținut și la moment, procurorii se află în fază de audiere propriu-zisă a bănuitului”, se arată în comunicatul PG.

Procurorii, în următoarele 48 sau, după caz, 72 de ore, urmează să se determine asupra calității procesuale ulterioare a persoanei în cauză, precum și asupra măsurii preventive.

„Pe dosar sunt preconizate și alte acțiuni de urmărire penală. Pe parcurs, odată cu avansarea investigațiilor, procuratura va reveni cu noi detalii”, mai anunță PG.

PCCOCS amintește că dosarul este cercetat prin prisma comiterii următoarelor infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală