Ești om de afaceri? 10 sfaturi importante care contribuie la dezvoltarea ta personală și profesională

28 Iun. 2021, 12:18
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
28 Iun. 2021, 12:18 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Pentru a avea succes un om de afaceri trebuie să țină cont de anumite reguli. Fie că ești abia la început de cale, sau ești antreprenor cu experință, aceste 10 sfaturi te vor ajuta să te dezvolți.

1. Stabiliți importanța a ceea ce faceți, selectați promițătorul din important. Nu vă gândiți la ceea nu aveți de gând să realizați. Dacă sunteți întotdeauna ocupat cu lucruri de perspectivă și importante, cu siguranță veți avea un viitor de succes.

2. Pentru lucrurile care nu sunt importante și nici urgente, dar „în principiu sunt necesare” le puteți amâna pentru perioadele când dispuneți de mai mult timp liber.

3. Eliminați toate sursele de informații inutile din jurul dvs. TV, tablete, rețele sociale. De asemenea evitați și oamenii cu care nu aveți despre ce discuta.

4. Evitați alcoolul, fumatul și alte substanțe interzise. Alegeți un mod sănătos de viață, iar performanța și productivitatea va crește.

5. Renunță la problemele de autocritică care nu există. Problemele excesive duc la stres și la pierderea timpului gândindu-se la informații inutile. Pentru o creștere continuă a afacerilor, aveți nevoie de un creier curat și de o minte fără probleme.

6. Nu uitați de educație și autoeducație. Citiți mai multe despre ceea ce veți face sau faceți. Folosiți experiența oamenilor de succes. Angajați-vă în dezvoltarea generală, sport, sănătate. Vizitați mai multe locuri interesante, discutați cu oameni noi.

7. Îmbunătățiți-vă zilnic abilitățile în toate direcțiile posibile utile pentru afaceri. Poți vorbi oamenilor – vorbește. Clubul de dezbatere ajută la dezvoltarea personalității.

8. Ai grijă de dezvoltarea ta spirituală, energică. Energia ajută în procesul de lucru cu oamenii, vă ajută să obțineți rezultate mai multe sau mai bune, să învățați să înțelegeți oamenii, vă va fi mai ușor să comunicați și să interacționați cu ei. Este foarte util să citiți despre psihologia oamenilor. Mulțimea este consumatorul principal în orice tip de afacere. Chiar și un grup de critici de artă este o mulțime cu propriile sale opinii și preferințe. Și ea este manipulată de vânzători.

9. Acceptați banii ca un instrument, învățați să-i percepeți ca un mecanism important și necesar pentru obținerea de beneficii. Tratați-i cu ușurință și respect. Săracii se plâng mereu că nu există bani, bogații se gândesc întotdeauna cum să-i mărească, deși știu că au bani din abundență.

10. Fă-ți planuri, visează, compune, inventează. Notează totul. Stabiliți-vă obiective, împărțiți-le în sub-obiective și astfel veți avea întotdeauna succes.

Realitatea Live

26 Apr. 2024, 15:09
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Apr. 2024, 15:09 // Actual //  Lupu Eduard

Datele economice recente arată că Republica Moldova a înregistrat un indice al risipei alimentare de 93,4 din 100 în anul 2024, conform unei analize prezentate în emisiunea „Analize economice” de către econoomistul Veaceslva Ioniță. Un moldovean va risipi în medie aproximativ 71 kg de produse alimentare în acest an.

Risipa alimentară totală în Republica Moldova în 2024 va fi de aproximativ 180 de mii de tone, echivalent cu aproximativ 3 mii de vagoane de tren marfare, aliniate pe o lungime de 40 km. Aceste date alarmante au fost prezentate de economistul Veaceslav Ioniță, care a subliniat că risipa de alimente ar putea fi chiar mai mare cu 50% dacă calitatea datelor ar fi îmbunătățită.

În ceea ce privește ponderea cheltuielilor pentru produsele alimentare în funcție de veniturile gospodăriilor casnice, analistul economic a menționat că în 2022, primii 20% cei mai săraci moldoveni au alocat aproximativ 56,9% din venitul gospodării pentru alimente, în timp ce cei mai bogați 20% dintre moldoveni au alocat doar 30,3% din venituri.

Comparativ cu alte țări, risipa de alimente în Republica Moldova este de 71 kg per capita pe an, situându-se sub nivelul înregistrat în țări precum Portugalia (124 kg), Elveția (119 kg) și Serbia (108 kg). Totuși, această cifră este mai mare decât cea din Ucraina (69 kg), România (67 kg) și alte țări din Europa de est și de nord.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău