Traininguri gratuite de educație financiară. HARTA și Agenda evenimentelor până la finalul anului

29 Iun. 2021, 12:01
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
29 Iun. 2021, 12:01 // Actual //  MD Bani

Investește în viitorul tău și participă la trainingurile de educație financiară. Acesta este îndemnul orgsnizatorilor unei serii de cursuri financiare gratuite pentru locuitorii întregii Republici Moldova.

Locuitorii din raioanele Moldovei vor avea ocazia să-și dezvolte competențele de gestionare a banilor, participând gratuit la cursurile de educație financiară din cadrul programului „Investește în viitorul tău”.

Programul este implementat de către UCIP IFAD în colaborare cu Fundația pentru educație financiară „OK” și  organizat de Camera de Comerț și Industrie.

Când se vor desfășura trainingurile

Training-urile se vor desfășura în perioada iunie – decembrie 2021 și se vor axa pe dezvoltarea unor competențe esențiale care vor permite micilor antreprenori, studenților, dar și oricăror altor persoane doritoare să participe, să cunoască noțiunile, metodele și instrumentele de bază pentru a-și asigura stabilitatea financiară.

Materiale didactice

Materialele didactice utilizate în cadrul trainigurilor sunt dezvoltate de Fundația OK pe baza unei metodologii proprii, unice, ce reuneşte cele mai eficiente elemente şi mijloace de educaţie financiară la nivel mondial. Având la bază un proces interactiv și inovativ de învățare, trainerii creează un mediu motivațional şi asigură transferul de cunoştinţe sub forma unei experiențe unice, aplicând metoda edutainment.

Programul cursului

Participanții vor face o analiză a situației lor financiare actuale, completând roata financiară a vieții, își vor stabili scopuri SMART, vor învăța cum să gestioneze veniturile și cheltuielile elaborând corect un buget, vor afla mai multe despre  instrumente de economii și investiții, vor cunoaște care sunt avantajele și riscurile unui credit și vor dobândi multe alte cunoștințe și competențe indispensabile unor finanțe sănătoase.

Harta și agenda cursurilor

În luna iulie trainingurile vor avea loc conform hărții după cum urmează:

  • 29 iulie la Glodeni
  • 1 iulie la Edineț
  • 6 iulie la Soroca
  • 8 iulie la Briceni
  • 13 iulie la Dondușeni
  • 15 iulie la Râșcani
  • 20 iulie la Căușeni
  • 22 iulie la Rezina
  • 27 iulie Telenești
  • 29 iulie la Hâncești.

Doritorii de a participa se pot înregistra la cea mai apropiată filială a Camerei de Comerț și Industrie.

 

Realitatea Live

08 Iul. 2025, 15:34
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
08 Iul. 2025, 15:34 // Actual //  Ursu Victor

În lipsa unui orizont clar de încheiere a războiului din Ucraina, Uniunea Europeană a început să elaboreze în regim de urgență un nou plan de finanțare pentru guvernul de la Kiev, destinat acoperirii unui deficit bugetar estimat la 19 miliarde de dolari în anul 2025, relatează Financial Times.

Potrivit surselor apropiate discuțiilor, Comisia Europeană analizează mai multe opțiuni, inclusiv acordarea de ajutoare militare sub formă de granturi extrabugetare, dar și majorarea contribuției europene la un mecanism G7 de 50 de miliarde de dolari bazat pe viitoarele venituri obținute din activele valutare rusești înghețate.

„Mulți sperau că în 2024 va fi atins un acord de încetare a focului care să reducă povara bugetară a Ucrainei, dar acum e clar că avem o gaură financiară serioasă”, a declarat un oficial european implicat în negocieri. Potrivit FMI, în cazul în care războiul ar fi luat sfârșit în acest an, nevoile bugetare ale Ucrainei ar fi putut fi acoperite până la mijlocul lui 2026. Însă, în prezent, nici Kievul și nici Bruxelles-ul nu mai iau în calcul acest scenariu optimist.

Îngrijorările sunt amplificate și de incertitudinile privind continuitatea sprijinului american. În acest context, UE își propune să asigure resursele necesare Ucrainei înainte de venirea iernii. Una dintre ideile discutate ar fi acordarea de granturi militare bilaterale, contabilizate separat de bugetul UE, dar recunoscute ca cheltuieli naționale de apărare – un gest care ar contribui la obiectivul NATO de a atinge 5% din PIB pentru apărare.

Totodată, oficialii europeni analizează și posibilitatea de a valorifica mai eficient profiturile generate de activele rusești înghețate. Printre opțiuni se numără fie accelerarea acordării de împrumuturi garantate cu veniturile viitoare din aceste fonduri, fie plasarea acestora în instrumente financiare mai riscante, cu randamente mai mari.

La sfârșitul săptămânii, la Roma urmează să aibă loc o conferință dedicată reconstrucției Ucrainei, însă liderii europeni admit că, pe termen scurt, problema acută rămâne bugetul.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO